Romjuls tur-O

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Des 2021

Bli med på O-avdelingens romjuls-Tur-O.

Ikke forventet vi at Korona-situasjonen atter en gang skulle treffe julen på samme måte som den traff oss i fjor.

Vi i O-avdelingen ønsker på ny å gi dere et tilbud i julen om å komme seg ut og i aktivitet.

Gå inn på denne lenken for mer informasjon, hvordan du laste ned kart og registrerer deg.

God tur :-)
Det Sorte kompass 2021 tildelt juryen for Det Gylne Kompass

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Des 2021


Stein Ivar Foss har fått det eksklusive sorte kompass. Det var komitelederen for Det sorte kompass, Atle Pedersen som stod bak design, begrunnelse og utdeling av prisen.

Atle var for øvrig teknisk delegert i løpet som prisvinneren løp og som kvalifiserte til denne utmerkelsen. Han (altså Atle) er også utdannet Trener 1 i orientering og starter med å minne om følgende:


Orientering krever konsentrasjon og rolige nerver før start. Ta det med ro til 1  post,  siste sikre osv.  

Mange ting som er viktig i starten.  

 • Melde seg på i riktig klasse
 • Ha med kompass
 • Ha med brikke
 • Huske starttid
 • Ta riktig løs postbeskrivelse for å ha på armen
 • Ta riktig kart
 • Nulle brikke
 • Huske å løpe. Her er vi heldigvis ikke enda. Vi husker å løpe!

Påmeldt i rett klasse er enkelt siden Eventor gjør jobben for deg.   

Ta riktig postbeskrivelse for å ha på armen er viktig. og det kan fort glippe. Ofte litt dårlig merket  små skrift. Kan være lurt å spørre en venn om hjelp så man ikke tar f.eks. D55  postbeskrivelse når man skal ha H55.   

Gode båser settes opp av arrangør med store tydelige plakater. Her gjelder det også å være konsentrert. Det kan fort glippe for man tøyer jo ut armer og bein før start. Tenk på oppgavene dine; ta de rolig ut fra start, stol på deg selv, bruk siste sikre.


Så går vi inn i den spennende langdistansen i Midtnorsk mesterskap, lørdag 14. august, i år hvor Stein Ivar står på startstreken sammen med nesten 300 andre. Atle kommenterer:


For det som skjer er at man løper ut fra start - kanskje litt for fort, og ser en post på veien. Da vet vi egentlig at det er en post man ikke skal ha, men stikker innom for sikkerhets skyld. Dere kjenner følelsen!

Er man innom feil post ut fra det uriktige kartet som er for H50, og at postbeskrivelsen på arma (som alltid det sjekkes mot) tilfeldigvis har rett kodet for f.eks. H60 postbeskrivelse eller D50 i stedet for H55,  så kunne det gått ekstra ille.  

Slik var det ikke denne gangen og litt etter litt kommer man til posten man skal ha. I hvert fall den som er tegnet på det kartet man egentlig ikke skal ha. For det viser seg at koden på posten som er rett post etter kartet, men som man ikke skal ha, ikke stemmer med postbeskrivelsen på arma som man heller ikke skal ha. 

Da har man et problem, for man klipper ikke på posten, for det er jo heller ikke den man skulle ha i utgangspunktet!  

Her er det kritisk!!! Nå kan det gå helt i svart.  For man er jo egentlig på riktig post. I hvert fall den som er på kartet man ikke skulle ha.  

Så da svirrer man rundt og leter etter den posten man allerede har funnet, helt til at man kommer på å se på postbeskrivelsen på løpskartet..............................!

Lærdommen er å stole på kartet, selv om det er feil kart.

Her skal det nevnes at hvis man er riktig uheldig så kan man i dette tilfellet har tatt feil postbeskrivelse, men med samme kode på 1. post som løypa man løper. Da kommer man godt i gang! en det blir fort trøbbel på 2. post.  


Når løperen nå står på førstepost og skjønner hva som har hendt, kan det være på sin plass med en oppsummering: Stein Ivar har meldt seg på i ordinær klasse H55, har tatt feil postbeskrivelse på arma og tatt feil kart. Da følger vi Atles beskrivelse av siste del av løypa:


Resten av løypa bør egentlig ikke by på så store problemer dersom man bare erkjenner tabben og løper løypa si.  

Ikke bare ulemper heller med å ta feil kart, for ute i løypa kan man treffe klubbvenner i H45 som har tatt riktig kart og som viser seg å ha med samme løype som deg. Da får man en flott løpetur sammen i et flott terreng og som gir en bra plassering i en klasse med ungdommer i H45. 

Men saken er ikke helt klarert, for man kan jo få trøbbel når man kommer i mål.  For da har du ikke klippet på de postene som du egentlig skulle klippet på. For du har jo ikke løpt løypa som du var påmeldt i. Da blir man jo disket!!

- eller blir du det.  Nei ikke hvis du passer på å ta riktig feil kart. 

Har man et kart for en yngre klasse enn for oss gamle, så gjør ikke det noe. Så da kan man jo få godkjent løpet i H50 selv om klassen skulle være H55.

Og ikke nok med det, man får en fin plassering på resultatlista også!

 

Johannes Halvorsrud fikk Det Gylne Kompass 2021

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Des 2021


Litt om prisen

Komiteen og juryen bak tildelingen av årets gylne kompass er suveren i sine tildelinger. Hva som skal til, og hvorfor tildelingen går til vedkommende er en lang og møysommelig prosess som pågår gjennom hele sesongen. Kriteriene er hemmelige, og dermed er det mange faktorer som påvirker hvem som blir tildelt prisen.

Tidligere års priser har gått til personer som både har utpreget seg positivt og kanskje også vært litt uheldig. Det være seg bomturer, disking eller andre små og store merkverdigheter gjennom sesongen.

Om årets vinner er det egentlig bare en ting å si. Han er en likandes og positiv kar. Trofast og utholdende. Ikke minst overfor oss som begynner å bli opp i årene.


Det Gylne Kompass 2021 til Johannes Halvorsrud

Han møter opp, løper og koser seg ut i skogen, uten at resultatene og prestasjonene dominerer motivasjonen og prestasjonene. Standhaftig og fullfører, selv om det kan ta tid. Det viktigste er å fullføre, ikke å vinne kan være et godt motto som beskriver vinneren.

Her er Johannes  nettopp gjennomført nattløp for ikke lenge siden i et forrykende snøvær på Brubakkøran - han er like blid.
Ikke rart far Kjell Rune også er det!

Han er utholdende, ikke bare ute i skogen, men også overfor oss andre. Noe som krever tålmodighet. Sprer positivisme blant oss alle og har en positiv og blid framferd. En hyggelig og likandes gutt som også byr på seg selv.

En verdig vinner, gratulerer så mye. 

Stein Ivar
ÅRETS GULL O-SKO 2021 til Trine Sunnset

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Des 2021


Trine Sunnset ble hedret i Gruva under 75-årsjubileet med Årets GULL O-SKO for sitt lange og utholdende arbeide for o-sporten i Melhus.


Begrunnelse for tildeling til Trine var:

Trine Sunnset har hatt sitt engasjement i MIL innen orientering siden 1980-tallet. Hun har hatt mange roller i avdeling som:

 • Styremedlem i o-avdelinga i 3 år (1987+1988+2009).
 • Styremedlem og kasserer i o-avdelinga i 9 år (1998-2004 og 2010-2011).
 • Turorienteringsansvarlig i o-avdelinga i 3 år (1998-2000) og medhjelper med poster ut over dette.

 

Trine har tatt tak som funksjonær i store og mindre o-løp, vært tålmodig rekrutt-instruktør og løypelegger internt.

Trine har vært en del av «inventaret» i o-avdelinga siden hun startet med sporten først på 1980-tallet. Hun er ikke den som stikker seg fram, men utfører oppgavene med grundighet, er svært punktlig og meget utholdende og har en lun framferd.

Hun er alltid positiv til å delta og hjelpe til i miljøskapende arrangement som tilstelninger internt og klubbturer.

Det som gjør Trine til en verdifull resurs og som gjør henne til en verdig vinner av Årets GULL O-SKO 2021 er hennes utholdenhet, hjelpsomhet og god miljøskaper for felleskapet.

VI GRATULERER MED UTMERKELSEN ÅRETS GULL O-SKO TIL TRINE!

-----------------------------------------------------------------

ÅRETS GULL O-SKO ER EN VANDREPRIS TIL EN POSITIV OG ENGASJERT O-LØPER.

Her er en historien bak vandreprisen: https://www.melhusorientering.no/p/41372/tilblivelse-gull-o-sko

Utforming

En brukt o-sko hvor sålen er løsnet, lakkert i gull og satt på ei treplate. Til plata er det i tillegg satt på et metallskilt der både tittel og undertekst er gravert inn. Under treplata blir årstall og vinnere preget inn.

Hva er prisen ment som

Det er en hederspris til personer som har bidratt positivt til å styrket miljøet i Melhus i.l. o-avdeling. Vinneren må ha være eller har vært o-løper, men trenger ikke være medlem av Melhus i.l.  Vinneren oppbevarer prisen fram til neste utdeling. Prisen kan deles ut til samme person flere ganger, men da med andre begrunnelser enn forrige gang.

Når deles den ut: Prisen deles ut på o-avdelingas juleavslutning.

Jury: Jury for prisen er det til enhver tid sittende styret i o-avdelinga. Juryen begrunner tildelinga skriftlig som deretter arkiveres for ettertida.

Utfyllende om begrunnelsen for tildelinga - eksempler 

 • Gjort en innsats over tid eller en ekstra stor innsats i en kortere periode for avdelinga som har fremmet et godt o-miljø.
 • Har en positiv innstilling til virket i o-avdelinga.
 • Er engasjert i avdelingas virke og tar ofte et tak for felles løft.
 • Har inspirert andre løpere til god sportslig innsats og fremmet et godt o-miljø i avdelinga med sitt gode eksempel.
 • Kan ta store og små jobber som krever lederansvar og selvstendighet.

 TIDLIGERE VINNERE AV ÅRETS GULL O-SKO

 2018     STEIN IVAR FOSS

2019     MARTIN MELHUUS

2020     KRISTOFFER LERLI
Velfortjent heder og GULL-O-trøye (med GULL-oppskrifta) til Eivind på jubileumskvelden.

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Des 2021


Ingen kler pokaler så godt som Eivind. Her fra 2017 da MIL orientering ble vinner av OG-karusellen.


Jubileumskvelden ble en kveld for historieboka, men også for utdeling av velfortjente utmerkelser. En av disse gikk til Eivind Bakk for hans uvurderlige innsats for Melhus orientering helt tilbake til 60/70-tallet.

I den forbindelse: en stor takk til Ivar Keiserås som har vært til stor hjelp med å samle historikk, både om o-avdelingen generelt og om Eivinds rolle spesielt. Eivind som aktiv o-løper

Eivind har vært medlem av Melhus orientering i over 50 år, og det var Jens Olav Singstad (onkel til Eivind) som i 1967 fikk med han seg på orientering i Melhus. 

Eivind var da 14 år, og hevdet seg raskt godt som utøver i sin klasse i åra som fulgte. 

 

Etter hvert skulle han vise seg å bli minst like viktig som den store pådriveren og tradisjonsbæreren i O-avdelingen, noe han fremdeles er den dag i dag.Eivind som administrator, pådriver og tradisjonsbærer

I 24 av disse årene har Eivind vært leder av avdelingen, men allerede på 70-tallet tok han på seg verv som både sekretær og oppmann. I tillegg har Eivind brukt utallige timer på synfaring av kart. Han har vært ansvarlig/medhjelper for trening, for nybegynneropplæring, han har vært ansvarlig/medhjelper i skoleorientering og også for allidretten i Melhus.

Og ikke minst har han på utallige løp som klubben har arrangert, vært løpsleder og/eller løypelegger helt tilbake til 70-tallet.Bildet over er av Eivind som konfirmant i 1967, og det var altså på denne tida han begynte å løpe orientering i Melhus.

Eivind som administrator, pådriver og tradisjonsbærer

I 24 av disse årene har Eivind vært leder av avdelingen, men allerede på 70-tallet tok han på seg verv som både sekretær og oppmann. I tillegg har Eivind brukt utallige timer på synfaring av kart. Han har vært ansvarlig/medhjelper for trening, for nybegynneropplæring, han har vært ansvarlig/medhjelper i skoleorientering og også for allidretten i Melhus.

Og ikke minst har han på utallige løp som klubben har arrangert, vært løpsleder og/eller løypelegger helt tilbake til 70-tallet.

 

Eivind som person

Arbeidet til Eivind har alltid vært preget av grundighet og engasjement. Vi slipper å tenke på om ting blir gjort, og om det blir godt nok gjort, når Eivind tar på seg oppgaver og ansvar!

Eivind ser alle og bryr seg om alle, uansett om det er barn, ungdom eller voksne. Med sin omgjengelighet er det alltid fint å møte Eivind enten det er på trening, løp eller andre typer arrangement.

Også hans lune humor og gode humør er kjent varemerke. 

 

Noen av Eivind sine utmerkelser

Eivind ble vel fortjent hedret med æresmedlemskap i idrettslaget i 1998. Denne fikk han utdelt i forbindelse med deres 100-årsjubileum, for sitt engasjement, sine bidrag og sine roller i Melhus orientering.

 

Eivind ble også hedret med årets ildsjel-pris på trøndersk idrettsgalla i 2019. Her ble så mye bra sagt om Eivind, at et tilbakeblikk dit var absolutt på sin plass på jubileumskvelden;

Idrettsrådet uttalte til Trønderbladet i september 2019 at Melhus kommune enstemmig hadde kåret   Eivind Bakk til årets ildsjel for 2019. 

Videre stod det den gang at Eivind var verdig vinner blant mange dyktige, kompetente og engasjerte frivillige,  «Hvis dem skal kategorisere Eivind må det være at han har, og har hatt, et brennende engasjement for orienteringssporten i over en mannsalder. Både som aktiv og leder. Vi kan vel trygt si at uten hans engasjement, pågangsmot og utholdenhet hadde ikke orienteringssporten i Melhus vært der den er i dag».  

«Og mange kan takke Eivind for at de har fått en innføring i bruk av kart og kompass, og det å bli trygg i skog og mark», skrev o-avdelinga til Melhus idrettslag den gang.

Videre stod det at Eivind har et stort engasjement for å tilrettelegge aktiviteter, slik at barn og voksne skal få grunnleggende kunnskap om orienteringssporten. Fra de yngste i barnehagene, via barne- og ungdomsskoleelever, til medlemmene i idrettslaget. 

Den gang uttalte Eivind at det har gått mye tid til orientering, og det har vært perioder jeg ikke har hatt tid, men gjort det likevel. Men det har ikke vært straffearbeid, det har bare vært artig, sier han. En fantastisk innstilling, som de fleste av oss har mye å lære av!

Ivar uttalte følgende til 70-årsjubileet vårt i 2016, og dette er beskrivelse som står seg fortsatt og som vi rundt han er de første til å skrive under på: jeg har i mange år beundret den stå-på-gutsen Eivind har vist for O-sporten i MELHUS. Han har nå fått med seg en god og driftig stab, men jeg tror ikke jeg gjør noen urett ved å hevde at det er Eivind som har vært den store drivkraften, så han fortjener all den hyllest han kan få. 

 Og denne hyllesten var slett ingen ferskvare, den gjelds den dag i dag!


Eivind er rett og slett GULL VERDT for MIL orientering, så det var med ydmykhet, takknemlighet og en stor dose beundring for hans innsats gjennom årene,   vi overrakte Eivind “once a time” GULL-O-trøye-prisen anno 2021 på jubileumskvelden.

Her er GULL-O-trøya som Eivind fikk på jubileumskvelden. Vi gleder oss til å se han løpe med denne kommende sesonger. Den kreative “Gullmedaljen i edelt tre” er det Martin Melhuus som har designet spesielt til Eivind. 


Kort oppsummert om Eivind (hvis det er mulig å oppsummere hans innsats kort…)

Eivind ER Melhus o-avdeling,

 • Eivind er fortsatt aktiv, og vel så det: han løper selv, organiserer og leder klubben, rekrutter og allidrett, eldre og yngre garde.
 • Eivind er allsidig, kan det meste om det meste. Han er som en ambassadør for idretten vår!
 • Det er en rivende utvikling som Eivind har vært med på.
 • Eivind er fortida vårres, nåtida vårres, men jammen også fremtida vårres....... 

Vi kan trygt si at uten hans engasjement, pågangsmot og utholdenhet hadde ikke orienteringssporten i Melhus vært det den er i dag.


Juleavslutning og 75-årsjubileum onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Des 2021


Nærmere 30 personer deltok på juleavslutninga i Gruva onsdag kveld. Den tradisjonelle avslutninga ble litt mer enn det, da vi ville markere at o-sporten i Melhus idrettslag er 75 år i disse dager.


Kvelden ble innledet med et kort jubileumsløp lagt av Atle Pedersen og Frank Egil Holm. 
Løperne fikk utlevert kart der de måtte merke på  1. post selv  slik som i riktig gamle dager. På grunn av vinterlige forhold ble det ikke påmerking post for post ute i løpet som var vanlig før. Fra 2. post og til mål var påmerkinga gjort på løpskartet.
I gamle dager var det  postmannskap på hver post som kvitterte at løperne hadde funnet posten. Kveldens løp hadde i stedet de litt mer "moderne" klippetengene, stiftetengene eller til slutt løperbrikken som postkvittering.

Og så var det klart for premieutdeling og jubileumsfeiring..............


 Festsalen er pyntet og klar!


Etter hvert strømmet kveldens deltagere inn i klubbhuset. Spent og forventningsfulle og også ivrige etter å ha en hyggelig prat om dagens o-verden og ikke minst mimre litt om gamle dager.

Her er et knippe veteraner samlet. Til høyre sitter Ivar Keiserås som startet som junior ikke lenge etter at o-avdelinga ble stiftet. Han var med å synfare kart allerede først på 1950-tallet og har siden bare fortsatt både som synfarer, løypelegger og instruktør. Stas å ha med han på et 75-årsjubileum!
I midten sitter Torbjørn Tranmæl som kom inn i o-sporten noen år seinere. Han fikk senere på kvelden utmerkelser for 40 år i Ukens løype. Bakerst sitter Martin Melhuus som tidlig i skoleåra ble bitt av o-basillen og som han aldri senere er blitt kurert av.  


Bespisning hører med til de store anledninger - så også denne. Stor jubileumskake og Trines sjokoladekake  ble populær utover kvelden.  Sammen med gløgg, saft, kaffe, pepperkaker og mandariner ble det god stemning i salen!

Bespisninga gled etter hvert over i avdeling med premiering fra sesongen som nå ebber ut.Vi startet med å påskjønne ungdommene som gjennomførte kveldens jubileumsløp og dermed fikk et innblikk i hvordan et løp i eldre dager kunne foregå. I tillegg til Ingrid, Hanne og Johanne løp også noen veteraner.

Til høyre har ungdommen fått velfortjent oppmerksomhet for stødig oppmøte gjennom hele dette året. Hege Solhjem presenterer her de som møtte opp på jubileet: Ingrid Tronvold, Hanne Døhl, Johannes Halvorsrud, Kristoffer Lerli og Johannes Lerli.Her til høyre ser vi ungdommene med den flotte medaljen som Martin Melhuus hadde laget.

Det må også nevnes at vi har en rekke andre barn og unge som har vært med i trening og løp gjennom en lang sesong. Selv om de ikke kunne møte denne gangen er de ikke glemt og når dagene blir lengre og varmen setter inn, da er de nok på plass i o-løypa!

Flere av de yngste fikk tidligere i høst utdelt rekruttsett med kompass og løperbrikke som påskjønnelse for ivrig deltagelse i trening og løp.


Til venstre er pokalen som vårt 1. lag erobret ett napp i under årets karusell-stafett i Klæbu. På laget stilte Atle Pedersen, Heges Solhjem Melhuus og Kjell Rune Logan-Halvorsrud. Stafettseier er det virkelig lenge siden vi fikk Legg merke til at Leik har to napp i pokalen og Melhus har ett. I 2022 kommer vårt andre!

I samme stafett ble det 4. plass til vårt sterke damelag! Over har Trine Sunnset og Klara Storler fått sine medaljer mens de holder fraværende Kristin Lerli sin medalje mellom seg. Gratulere!

Til slutt ble det utdelt merker og pokaler til deltagere i Ukens løype og Turorientering.


Kjell Rune Logan-Halvorsrud har vært ansvarlig for Ukens løype  i år.
Her har han delt ut fat til Torbjørn Tranmæl som har fullført hele 40 år i Ukens løype - imponerende! Fatet har bilde av Torbjørn i o-klær som det sømmer seg.

Ellers har Ukens løype hatt en et oppsving i år både i salg og deltagere med godkjent sesong.
3 nye kom med i år. Det er verdt å nevne Ivar Keiserås som i år gjennomførte sitt 43. år og Reidar Solem sitt 36. år.


Turorientering har også lagt tilbake et godt år med mange deltagere og flere nye som klarte kravet til  gull første gang som kvalifiserer til gullmerket. De som har klart gull-kravet flere ganger er det 5-års sprang til ulike plaketter. 


5-årsplaketten klarte Geir Ivar Mjøen og Odd Hansen i år. 20-årsplakett gikk til Eivind Bakk, 25-årsplakett til Gerd Rokne og ikke minst Jens Arne Meistad som har oppnådd gull-kravet 30 ganger. Gratulere!


Til høyre ser vi fra venstre Geir Ivar Mjøen, Jens Arne Meistad, Eivind Bakk og Simen Bruheim med sine utmerkelser.


Ansvarlige for turorientering i 2021 har vært Stein Ivar Foss og Martin Melhuus


------------------------------------------------------------------------

Etter ei så stri økt var det duket for litt påfyll av drikke og mat - før utdeling av de virkelige heftige utmerkelsene. Dermed ble det en liten pause og det samme gjør vi også. Men altså: Ikke fortvil, men vær årvåken - det kommer straks en oppfølger som skal berette om del to av jubileumskvelden.
Godt oppmøte på kveldens treningsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Des 2021


På mange onsdagstreninger i høst har vi blitt blaute på beina av tidvis markant styrtregn. Nå nærmer det seg vinter – og i kveld var det sedvanlige regnet byttet ut med tett snødrev. Det skremte ingen, og 12 stykker tok seg rundt i de tre løypene med utgangspunkt i pendlerparkeringen på Brubakken. Nybegynner- og kortløypa tok deltakerne rundt nede på Øran og opp mot Meeggen. Langløperne måtte i tillegg ta seg helt inn sentrum, for å avslutte turen med noen sugende kneiker over vestre del av Høyeggen (Kringla). Kjell Rune, Johannes og Martin etter løpetTette snøbyger under løp forstyrrer ikke o-løpere!


Sanna, Maja, Annika, og Atle var alle godt fornøyd med sine løp.

Til høyre er Steinar og Emma særdeles blidspente. Ingrid, Hanne og John løp så fort forbi målområdet at fotografen ikke rakk å knipse et bilde.
Sju yngre og eldre menn tok deretter turen opp til Høyeggen for litt variert styrketrening og løypevalg på kart over Eidåa på Korsvegen.


Til venstre tøyer John og Martin ut etter styrketreninga.
Resultater:

Nybegynner: John Lerli (28.08), Sanne Elise Bredland Seehuus (47:00), Annika Gynnild Trøan (47:00), Maja Bredland Seehus (47:00)

Kort: Johannes Halvorsrud (29.15), Martin Melhuus (37.37), Ingrid Tronvold (47:00), Hanne Døhl (47:00), Emma Sofie Bredland Seehuus (58:23), Steinar Seehuus (58:28)

Lang: Kjell Rune Logan Halvorsrud (41.18), Atle Pedersen (44.00)

 

Postene henger ute til søndag ettermiddag, så det er fortsatt mulig å prøve. På postene henger treningsskjermer med refleks.

Kart-filene finner du her:

Nybegynner

Kort

Lang

Treningsløp onsdag….og resten av uka!

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Nov 2021


Så kom den kalde fine tida. Åker, eng og skogsbunn er bunnfrosset og det ligger et dryss av snø på bakken. Kommende onsdag (1.des)   tar vi som vanlig et treningsløp, med oppmøte på pendlerparkeringen på Brubakken klokken 1830. Frank Egil legger tre løyper: en overkommelig nybegynnerløype, en middels kortløype og en ganske lang langløype.

I etterkant av treningsløpet på onsdag tar vi som vanlig ei økt i gymsalen på Høyeggen, med variert sirkeltrening. Muskler og ledd holder endelig på å komme seg etter Eivinds hardkjør sist onsdag, så nå er det bare å kjøre på med mer utfall, planke og situps. Oppstart kl 2000.
Det har kommet arrangøren for øre at flere av de faste møtende kan være forhindret fra å stille på løpet på onsdag, og vi lar derfor postene henge ute til søndag kveld (5.des). Kartfilene legges ut på denne siden onsdag kveld.

Her kommer løypene:

Nybegynner

Kort

Lang
O-hengeren har byttet stallplass

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Nov 2021


Bildet får illustrere at alt har sin tid. Denne mini-o-skjermen har hengt på vippeporten til garasjen som o-hengeren har vært oppstallet siden høsten for 6 år siden. Vær og vind har slitt ut skjermen og skjermen igjen malinga på porten. Det var tid for fornying - men ikke bare symbols:

Porten, garasjen og eiendommen eies av Ole Hjulstad og familie i Baggøya og har tjent hensikten til fulle disse åra. Nå er Ole i samme situasjon som Eivind var i før han igjen, nemlig at han overdrar gården til neste generasjon. Nytt mannskap og nye ideer og planer er i emning som alltid ved generasjonsskifte. Vi er svært tilfreds med husrommet for hengen disse åra i Baggøya - tusen takk!Ole og Martin med familier fikk denne enkle oppmerksomhet i forbindelse med flytting av hengeren. Det passet godt å gi Martin samme oppmerksomhet samtidig i og med at vi flyttet alt utstyret på samme tid.

Dermed har vi vært på husjakt noen tid og redninga var veldig nære: Hege og Jens Are hadde for tida en ledig "bås" i låven på Nedre Melhus. Nå står o-hengeren side ved side med Heges bil sammen men litt utstyr til oppheng av plakater o.l. Bedre kan det ikke bli!


O-avdelinga er fortsatt på jakt etter en permanent løsning for oppbevaring av vårt materiell. Det gjelder både hengeren og alt det andre arrangements-utstyret som vi har i kjelleren hos Martin og Ingjerd. Vi ønsker oss at alle MIL`s  avdelingers utstyr kan få plass i Gruva i forbindelse med en større endring der. Ny vei og gangvei fra Drammensvegen, større parkeringsareal, bedre forbindelse fra skoleområde og nytt klubbhus kan bli aktuelt i åra framover. I den forbindelse har vi signalisert at vi trenger et passe krypinn for vårt utstyr.

`s
Viktig med medlemskap i Hoopit for økonomien i o-avdelinga!

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Nov 2021

O-avdelinga nyter, som de andre avdelingene, økonomiske midler fra det offentlige. Mange ordninger er basert på antall medlemmer og i særdeleshet antall medlemmer under 20 år.

Derfor er det viktig at så mange som mulig av dere som deltar på våre treninger og arrangementer i løpet av året registrerer dere som Hoopit-medlem og betaler medlemskontingent  innen årsskiftet. Er årets kontingent betalt, men at ikke dere er registrert og det bare å registrere dere! Det er også viktig å fortsette som medlem i årene framover og registrert i Hoopit.

Medlemskontingenten på 100 kroner betales til hovedlaget i MIL, men o-avdelinga ikke har medlemskontingent.

Hvordan evt. innmelding gjøres kan du lese i denne nyhetssaken fra hovedlagets nettside. NB! Kryss av for orientering som lag:

Kjære medlemmer!

Melhus Idrettslag bytter nå medlemssystem til Hoopit. Hoopit vil fra 1.april bli brukt som banekalender, klubbhuskalender, betalingsløsning for treningsavgift/medlemskontingent, politiattest og kommunikasjonsplattform for intern kommunikasjon for styrer, lag og utvalg.

Systemet dekker løsningen for tidligere medlemssystem og evt Facebook/Spond. Men det er ingen krav for å slutte å bruke Spond som kommunikasjonssystem inntil videre, men da må man føre dobbelt siden medlemsregistreringen er knyttet til Hoopit.

 

Det er nå lagt inn alle lag. Utøvere (evt foresatte) må selv registrere seg på de ulike lagene for å få oversikt og tilgang til informasjon innad i laget. 

 

Registrer deg i Hoopit ved å følge denne lenken:

https://admin.hoopit.io/melhus-idrettslag-735223

Trykk på ditt «lag» og vipps så er du inne :)

 

Spørsmål?

Ta kontakt med Simen Bruheim, Geir Grønning eller Frank Brudal.

Du kan også sende mail til post@melhusil.no

Tips: Bruk også chattefunksjonen i Hoopit og se «Spørsmål og svar – Hoopit» på denne lenken: https://support.hoopit.io/nb/?fbclid=IwAR04bQ7pYMo_2XHaCn9RGNj0VPnVrcVdczt6HClJBVe0W0rCZrpBAfYPKgQ

 

Velkommen til Melhus Idrettslag og Hoopi
Første o-løp på Brubakken i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Nov 2021

Her er de heldige (Jan Petter var dratt hjem) som fikk løpe o-løp på Brubakken kveld. Canon-fotograf var Eli.

Eivind hadde lagt tre løyper for kvelden med utgangspunkt på pendlerparkeringa. Nybegynner-løypa gikk østover mot indre Karivollen før retur vestover til  Gylle. De to lengste hadde ulike varianter med poster på Brubakkøra ned mot elva. 


Under er langløypa for kvelden og til høyre studerer Hege og Kjell Rune denne løypa etter målgang.

Etter løpet var det styrketrening på Høyeggen. Kveldens o-nøtt var 1. dag av Ålens to-dagers fjellorientering sist i juli 1974. Det gikk fra Aungrenda i Haltdalen og sørøstover mot Kjølifjellet sør for Riast-veien - altså like ved Gaulas utløp. Det var et hustig vær med store nedbørsmengder og temperaturer ikke langt unna 0 grader. Bekken ved mål ble til ei lita elv og gjorde kryssing til en skummel affære, men alle berget.

Kartet ser du under til venstre og i pausene ble det lagt lure planer for veivalg i løypa som er 27 km i luftlinje.Treninga fortsetter til neste uke også. Det blir siste ordinære trening før juleavslutninga med 75-års-jubileum den 8. desember.
O-løp på Karivollen og Brubakken onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Nov 2021

Bildet over er fra gapahuken på Kringla (vest på Høyeggen) like over Meggen Gård og viser litt av området det blir løp kommende uke. Løpsområdet er helt ned på flatene nord og vest for Meeggen.

Onsdag 24. november kl 1830 blir oppmøte ved nordre pendlerparkeringa på Brubakken. Eivind har lagt 3 løyper som går om Karivollen - Brubakken - Brubakkøran ned mot elva. Kortløypa går stort sett på grus og asfalt, mens de to lengste går på sti, høsta kornåkrer og traktorvei. 

Dette blir innvielse av denne delen av sprintkartet som nå er avgrenset fra Brekkåsen skole i SV, Rye i SØ, Høyeggen i Øst og helt nord til Ratbekken. Men altså; løpet onsdag kveld går bare ved Brubakken/Karivollen. 

Etter løpet blir det tradisjonell innetrening i Høyeggen skole kl 2000. Ta med matte.
Nattløp, styrke og puslespill med Atle

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Nov 2021


Hanne og Ingrid er lykkelige deltagere som nettopp er kommet i mål etter sin løype på Høyeggen. Bak der stempler Martin inn etter sitt løp.

Atle var kveldens vert på Høyeggen. To løyper med både gateorientering og litt i skogen ble vel mottatt.

Etter det var det tradisjonell styrketrening - med nærmest ustedt garanti for en viss kjenning i ledd og muskler omkring tida for Gull-rekka fredag kveld.

Kveldens o-tekniske utfordring var et kart over Sjetnmyra/Momarka som var klippet i mange biter og som skulle settes sammen igjen. 

Det viste seg at flere av deltagerne ble svært ivrig (og brukte noe tid på det), slik at pausen ble noe oval. Veldig morsomt syntes alle!  Under sees den spennende puslespill-konkurransen. Hege gikk "seirende" og siste brikke er i ferd med å settes på plass ned til venstre. Ned til høyre er mirakelet skjedd og beundrende blikk er å se fra andre puslende deltagere!

Øst, vest, nord eller sør?

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Nov 2021

Når man løper orientering så gjelder det å holde retningen. Noen ganger må man løpe nordover, andre ganger sørover. På onsdagens treningsøkt får dere noen langstrekk hvor dere må velge riktig veivalg. Er det veivalget mot sør som er best eller er det veivalget mot nord? Tiden vil vise.

Atle har laget to løyper en lang for de lange, og en kort for de korte. 

Oppmøte på Høyeggen kl 19.00. 

Ta med løpesko, brikke, kompass, hodelykt og treningsmatte/liggunderlag.

Vi fortsetter med innetrening etter løpeturen
Godt oppmøte i kveld i surt høstvær

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Nov 2021


Hege serverte tre o-løyper i Høyeggen og styrketrening under kveldens trening. Over ser vi Emma og Maja godt fornøyd med kveldens løp i nybegynnerløypa. Resten av familien, med Sanna og Steinar, hadde også en fin tur i skogen og i gatene på Høyeggen.


Hanne og Ingrid fikk en fin tur i mellomløypa i kjente omgivelser vest og øst for Høyeggen skole. Stødig og blid.

Her leses kart i 90-graderen - Mest for fotografen, kanskje. Kartlesinga gikk greiest, mens øvelsen for øvrig ble noe tung da kartlesinga drøyde ut. Video over øvelsen.

To av våre på skadelista tok seg en tur innom treninga. Godt å få dempet abstinensen og få en prat om orientering. 

Kveldens mellomløype gikk over en stor del av Høyeggen. Resultater kan leses her.

Selv om det er mange på skadelista og noen ikke hadde anledning, ble det en vellykket kveld med et godt opplegg fra Hege. Neste uke fortsetter trening. Blir være med oss satser vi på løp også da.

O-løp og inne-trening onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Nov 2021


Hege inviterer til natt-løp og styrketrening onsdag kveld! Bildet i seg selv er motivasjon nok for å møte opp!!

Her er vertinnens informasjon:

Satser på løp onsdag. Oppmøte Høyeggen kl 1900. 

3 løyper, den lengste litt over 3 km, så da holder det m 1time. Den lengste går ned til sentrum, så de får litt ekstra opp og ned da😅 Nybegynner rundt i boligfeltet, mens de to andre en blanding av vei og terreng (begge sider av skolen). 

Kaller det «kort-terskel-variant». Det er bare å jobbe på og holde farten oppe selv om det blir tungt… Knottsko, kompass, lykt, liggeunderlag (vent med å bruke det til inne-treninga!) … det må være det som trengs!?
Rekorddeltagelse på onsdagens nattløp!

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Nov 2021


Bildet viser Kjell Rune etter innkomst og arrangør  Martin med store bunker kart som havner i papirinnsamlinga. 

Kjell Rune vant langløypa som eneste deltager. Han hadde overraskende høy kilometertid, men skyldes nok delvis stor høydeforskjell. I kortløypa var det registrert én deltager og det var arrangøren av løpet. Redningen var en familie på 3 som tok nybegynnerløypa. De to jentene presterte å finne to av postene allerede før de startet. Det burde love godt for framtida!

At det var så få deltagere kan man undres over. Nydelig vær, stjerneklart og vindstille. Det var mye sykdom i leiren og det ryktes også at noen foretrakk godstolen for å se noen halse rundt etter en ball på ei grasmatte. 

Innetreninga måtte avlyses av samme grunn!

Når du leser resultatlista anbefales god til - her er den!

Treninga fortsetter til uka. Da regner vi med fullt hus både ute og inne!
O-løp og styrketrening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Okt 2021


Martin er topp motivert for å legge nattløp onsdag 3. november. 

Det blir oppmøte ved Vanntanken Løvset med start fra kl 1830, men parkering blir på Rønningsgjerdet. Kjørerute her Løypene vil gå mot Pallinsetra og Svartåsen.

Løypeleggers kommentar til onsdagskveldens trening:

Noen store sensasjoner blir det ikke. 3 løyper: Nybegynner 0,9 km, Kort B/C 1,9 km og Lang A/B på 2,5 km. Ikke se dere blinde på at de er korte. Husk avstandene måles horisontalt. Kan forsikre om at den 3. dimensjonen også bør tas med i vurderingen av løypene. 

Innetreninga i gymsalen på Høyeggen skole kl 2000 blir ikke a.la Kjell Runes siste trening, hvor stølheten fremdeles sitter i, men innetrening blir det!

Husk lykt, kompass og liggeunderlag. Da har du det meste for kvelden!

10-trinn på Gimse ungdomsskole med o-dag på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Okt 2021


53 ungdommer og to lærere møtte til skoleorientering på Nordgardsmyra på Brekkåsen i dag i et flott høstvær. Her ser vi noen av elevene, de to lærerne og våre arrangører.

Dette trinnet har har friluftsliv som valgfag og fikk i fjor hjelp fra instruktører i o-kretsen med nybegynneropplæring. I år ville de prøve "ordentlig orientering" med poster i terrenget og tidtaking. De fikk servert et opplegg med 9 poster som først ble tatt i tre sløyfer (sommerfugl-vinger) uten tidtaking, så elevene skulle få bli litt kjent i terrenget og med karttegna. Til slutt skulle de løpe ei vanlig o-løype (sprintløype) med de samme postene, men i en helt annen rekkefølge enn de tre andre og da ble det tidtaking også. 

Alle virket fornøyd med dagen i skogen. Nesten alle fullførte alle sommerfuglene. Det samme med sprintløypa som de fleste løp i grupper, men noen tok den alene. Ett par av de løpe den baklengs i tillegg. Beste tid ble 12 minutter på 1,7 km- ikke verst. Best i alle fall er fornøyde elever og lærere. 

Eivind hadde lagt løypene, mens Kåre og Martin dirigerte det hele fra samlingsplass like sørøst for Saga på Brekkåsen.
Vintertrening i gang for sesongen med o-løp fra Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Okt 2021


Vintersesongen ble innledet med o-løp fra Høyeggen med god deltagelse. Nybegynnerløype gikk i boligfeltet nordvestover fra Høyeggen skole. De to lengste løypene gikk fort og brutalt ned Løvsetvegen til sentrum.Hege planlegger kvelden løp!

Emma Sofie og Steinar er veldig fornøyd etter løpet!Trine tok langløype i kveld!
Kjell Rune hadde både lagt løyper, med Johannes som hjelper, og var kvelden instruktør i styrketreninga.

Til høyre ser vi alle postene som ble brukt i kveld.


Helt til høyre bruker Frank Egil og Eivind forstørrelse for å se om kartet var helt oppdatert i en passasje i Lena.

En liten kort evaluering etter kveldens to treningsøkter. Trine, Martin, Eivind og Kjell Rune.

Vintertreninga fortsette onsdag til uka med Martin som løypelegger på et, til nå, ukjent løpsområde.

Vintertrening starter onsdag fra Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Okt 2021


Fra onsdag 27. november er det vintertrening fram til over påske.

Oppmøte nå onsdag blir kl 1900 på Høyeggen og vi starter med o-løp. Kjell Rune har kveldens regi og han lover 4 løyper som går mest etter veg, da det er bløtt og sleipt i terrenget rundt Høyeggen. Ta med refleksvest hodelykt, brikke og kompass.

Fra kl 2000 trekker vi innendørs til litt lett sirkeltrening som kan passe for alle. Da er det fint at vi tar med vår egen treningsmatte.
Fullt hus på Bjønnabakken i kveldens lommelyktløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Okt 2021


Alle de 25 løperne følger godt med når løypelegger Atle forteller om reglene i kveldens poengorientering i Vaksineløpet i de to løypene Alfa og Beta.

Lommelyktløpet er tradisjon helt tilbake til 1985 på Bjønnabakken. Onsdag kveld var det atter duket for løp - denne gangen uten at premiering for bl.a. turorientering og ukens løype. Det kommer senere i høst.Løpet var lagt opp til at det var en hel del poster på karta som ble delt ut. Postene var ikke satt sammen som ei løype, så løperne selv måtte bestemme rekkefølgen. Hver post ga 50 poeng.

Til venstre er et eksempel på overraskelser som kunne dukke opp på noen poster: En bonuspost som ga 150 poeng om den ble funnet. Posten måtte løperne huske på på sitt eget kart.

Og så var det haken med løpet: Dersom løperne kom inn for sent ette makstida på 40 minutt, ble det trukket 35 poeng for hvert minutt for sent. Da var det viktig å følge med klokka og beregne hvor langt det var til mål før beslutninga om man skulle satse på en ekstra post eller ikke!

Etter målgang regnet datamaskina ut tillegg eller trekk etter hvor gammel løperen var. Mest tillegg for å være ung, litt mindre tillegg for å være gammel og trekk for de som var midt mellom.

Resultatene finner du her:
resultater.pdf

Her følger en billedkavalkade over kveldens premiering for innsatsen i Vaksineløpet:


Johannes (over) fikk premie etter kveldens løp.

Til høyre har Hege fått kveldens ekstrapremie med tekst fra en dertil kjent o-løper i nærmeste kretser.

Til slutt hadde Frank Egil laget en o-quiz der det var om å gjøre å holde tommelen rett - enten opp eller ned alt etter hva det ble spurt om. Mange spørsmål dreide seg om orientering og Melhus kommune.
Etter hvert som deltagerne svarte feil, måtte de sette seg ned.
Bildet viser resultatet etter at siste ordinære spørsmål var stil: Trine og Stein Ivar stod helt likt. Utslagsspørsmålet var så hvor høyt Brekkåsen skole er over havet - over eller under 140 moh. Trine svarte rett med at skolen lå over 140 moh.

Da var en vellykket kveld over på Bjønnabakken med god servering av Trine og Hege.
Neste uke venter vintertrening som går helt til like over påske neste år. Oppmøte på Høyeggen skole.


Vi takker alle for en flott sesong i et unormalt år og ønsker oss en jubelsesong i 2022 med et yrende o-liv!

Lommelyktløpet 2021 med inne-servering onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Okt 2021


Tradisjonen tro siden midten av 1980-tallet avslutter vi sommersesongen med Lommelyktløpet på Bjønnabakken. Bildet viser 2 x Ingrid og Hanne etter fjorårets løp på Bjønnabakken og før programmet inne startet.

Oppmøte er ved skihytta til Yragutten (se veibeskrivelse) onsdag 20. oktober kl 1800. Etter litt forberedelser og venting på mørket vil så Atle presentere oss for kveldens løyper. Det blir, som i fjor, poengorientering med tidsavgrensning og kveldens løpstittel er Vaksineløpet. Merk at det ikke er krav om vaksinepass for å starte og det blir heller ikke vaksine som premie!

Etter løpet trekker vi innendørs og der vil Trine og Hege ordne med en enkel servering. Så kan praten gå om kveldens løp og om sesongen som er i ferd med å gå over i historien. Prat med litt god tid er ikke ofte vi opplever i o-hverdagen, så dette gjør bare godt!

Etter hvert vil de yngste bli premiert for kveldens innsats. Frank Egil vil underveis komme med en kort seanse med quiz. 

Mye å glede seg til!!

Merk at vi korter ned på programmet inne i forhold til tidligere år. Dette mest på grunn av de yngste, men også for å spare på hederen til sener i høst. O-avdelinga er nemlig 75 år og vi planlegger en hederskveld i desember med utdeling av premier for bl.a. Turorientering og Ukens løype. Der vil det også bli delt ut Årets Gull-O-Sko og evt. Det gylne kompass. Og mye mer......
Stor deltagelse i kveldens nattløp fra Saga på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Okt 2021


Stefan hadde lagt tre løyper til kveldens nattløp fra Saga. Det var ellers en fint kveld værmessig med vindstille, god temperatur og med skogbunn som holder på tørke opp etter høstregnet.

25 deltagere hadde møtt opp og av disse var det flere rekrutter med nye brikker og tommelkompass!

Ellers var det mange tette dueller, særlig i mellomløypa, der Signe trakk det lengste strået foran fem andre innen knapt 5 minutter.

I langløype fikk Audun B beste tid 4,5 minutt framfor Atle - begge med sterke løpstider på 7 og 8 minutter på kilometeren.

Resultater ellers kan du lese på Brikkesys.

Nattløp fra Saga på Brekkåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Okt 2021

Stefan er løypelegger i nattlløpet onsdag 6. september kl 1900. Oppmøte ved Saga på Brekkåsen.

Det blir 3 løyper - nybegynner, mellom og lang løyper. Skriv gjerne ut løypa selv:

Nybegynner

Mellom 

Lang

Fortsatt deler vi ut rekruttsett til de som møter på trening i høst. Dette løpet blir det siste før sesongavslutninga, så det er altså to sjanser igjen! NB! Gratis opplæring i bruk av tommelkompass inkl. i prisen!
Gimse by Night med rekord antall løpere i skogen

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Sep 2021


Her står noe over 100 løpere klar for fellesstart i Gimse by Night onsdag kveld. Det er nok rekord i en fellesstart. Starten gikk fra Lete i Letesvegen og nordover i Rogavegen og opp i Hollumsåsen. Vår stuntfotograf Eli tok denne videoen fra starten: https://youtu.be/fAL8um9ls8I


Først på kvelden så de slik ut ved Brekkåsen skole, der 115 løpere ventet spent på starten.

På parkering jobbet Eli, John Magnus, Øystein og Audun K.
Ved Start var bl.a. Frank Egil og flere fra parkeringsvakt ved innkomst.
Rigging og opprydding var flere med på bl.a. Hege, Trine og Martin.
Tidtaking var betjent av Klara og Eivind.
Alt i alt et stort kveldsarrangement.
Her ved innkomstteltet venter funksjonærer også i spenning.
Frank Egil nærmest var "hare" på sykkel før feltet kom halsende etter at fløytesignalet gikk for start.
Eli og Øystein hadde parkerings som jobb og Trine var deltager, opprydder og siden post-nedtaker.
I sekretariatet er Klara og Eivind mer enn klar til å ta imot påmeldinger.
Det var også løpere fra Melhus som kom og løp de to korteste løypene med start og innkomst like ved teltet.


Ved førstepost ventet løypelegger Audun B spent. Etter 2 minutter og 42 sekunder etter start kom Vegard Gulbrandsen inn som førstemann til stempling, men han vart slettes ikke alene.
Alle løperne hadde denne posten og etter det hadde løypene flere spredingsvarianter med besøk av samme post flere ganger. Se videoen her:
https://youtu.be/LjbkCYrgztY

Få minutter etter dette hadde de først løperne gjort unna flere spredingsvarianter i Hollumsåsen og er her til venstre på tur over Kneppen og bort til 2-3 poster i skogen før dyrkajorda og bekken krysses. Der ventet terrenget mellom Brekkåsen skole og Vollmarka/Aundalen som er et ravinelandskap med store o-tekniske utfordringer.Ikke mange minutter etter det kom lysene i skogen fram til målposten. Et magisk skue!Her blir løpernes brikker avlest og datamaskina forteller lynkjapt om løpet er godkjent, hvor lang tid løperen brukte og hvilke poster de var på og når dette skjedde.
Det var svært få som ikke kom seg gjennom løypa si den kvelden!


Her kan du lese resultatene på Brikkesys: https://brikkesys.no/result.php?id=4367 

Gimse by Night med ordinær natt-trening eller fellesstart natt onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Sep 2021

På onsdag 29. september er det klart for Gimse by Night igjen. Følgende opplysninger kommer fra løypelegger Audun:

Løpet arrangeres som treningsløp natt for nybegynnerne og C-løperne med start fra Brekkåsen skole fra 1900. Ta med gjerne hodelykt, da det blir fort skumt. Etter eget løp er det moro å se alle hodelyktene fra fellesstarten i Hollumsåsen og innkomsten fra halv 9. Vi lover fortsatt hva vi har sagt: Alle rekrutter som deltar på minst ett løp fram til Lommelyktløpet får et rekruttsett med brikke og tommelkompass!

For de som har lyst til å prøve seg på lengre løyper så har man anledning til å bli med i den legendariske fellesstarten som går kl. 2000 fra Lete (mål på Brekkåsen skole). Her stiller løpere på alle nivå, så det er aldri langt til nærmeste lykt seg. Løperute fra Brekkåsen skole til Lete her.Over ser du bildet fra den idylliske post 35 som alle med fellesstart skal ha.

Tvi Tvi!
B-løypen er en ganske grei løype med små høydeforskjeller og liten kupering, som ville vært nærmest en C-løype på dagen. A-løypene er et bra nivå opp i fysiske og o-tekniske utfordringer, men alle finner fram! 

Om man ønsker å delta i fellesstart, er det fint om så mange som mulig melder seg på Eventor innen søndag kveld for trykkinga av kart. neste frist er tirsdag 28. september kl. 2359 samt på løpsdagen frem til kl. 1930 på samlingsplass eller varsler Eivind i løpet av helga.

Uansett ikke noe problem å melde seg på onsdag på arena fram til ca 1930 - husk du må rekke fram til Lete før fellesstarten!


Vi så litt bakover i årets o-sesongen og litt fram i tid på medlemsmøtet i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2021Medlemsmøte samlet 10 medlemmer i Gruva i kveld. Når vi ser oss tilbake har vi mistet noen faste som var med oss for ett par sesonger siden, men det har også kommet noen til. 

Forsamlingen var optimistisk med tanke på å rekruttere nye løpere når vi kan drive tilnærmet normalt kommende år. Skoleorientering og all-idrett ser ut til å være fine rekrutteringsarenaer i tillegg til et allsidig o-tilbud gjennom hele året. Et godt tilbud er viktig for å holde på både nye og gamle løpere.

Denne sommersesongen drar seg mot slutten og vi går mot vintersesong igjen med tilbud hver onsdag. Gimse by Night, natt-trening og Lommelyktløpet står igjen før det blir vintertrening.

John serverte formkake og Hege kjeks til de frammøtte.Før møtet hadde OG-stafettpokalen kommet hjem til oss fra Hølonda og vi benyttet anledning til å knipse et bildet av laget som vant OG- stafetten i Klæbu for tre uker siden. Kjell Rune Hege og Atle - gratulere! 

Leik har to napp i pokalen, mens vi har vårt første. Det blir ikke det siste!

Flott løpsvær i første nattløp for høstsesongen

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Sep 2021


Martin (t.v.) har vært med mange løp i sommer og i kveld fikk han med seg Even med mor Marte i nattløpet i kveld.


Martin var løypelegger og tidtaker i årets første nattløp.I tillegg var det servert plommekaka og drikke.

Han hadde lagt fire løyper med utgangspunkt fra Rønningstrøa på Løvset. Løypene gikk i lia opp mot Svartåsen og dermed ble det fin trim for hjerte- og lungemusklene og lårmuskler.Her er det knipset en bukett like etter målgang.
Eivind, John Magnus, Kjell Rune, Frank Egil, Nils, Martin og Atle.


Johannes forklarer her kveldens veivalg for Hege og Stein Ivar.


Da var årets nattløpssesong i gang.  

Resultatene kan leses på Brikkesys.

Kommende onsdag blir det Gimse by Night. Det er et påmeldingsløp for de som vil starte i fellesstart.
For de som ønsker et ordinært treningsløp, er det bare å møte opp som til vanlig trening kl 1900 ved Brekkåsen skole. Det blir omtale i helga på hjemmesida.
Høstmørket er her og det blir nattløp onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Sep 2021


Det er bare å hoppe i det: Lad opp hodelykta og kom på trening onsdag 22. september med oppmøte fra kl 1945!

Martin legger løyper for alle i Svartåsen med utgangspunkt i parkeringa på Rønningstrøa. Se kjørerute her.

Det blir 4 løyper: Lang på 3,3 km, Mellom på 2,5 km, Kort 2,0 km og Ny 1,1 km. På de 3 lengste blir det fine unnabakker fram til mål, men siden start og mål er på samme sted må det bli litt motbakker til å begynne med. Slik er det bare!

De som ønsker det, vil få hjelp med løypa i mørket.

Vi har startet å dele ut rekruttsett (med brikke og tommelkompass) for unge som deltar minst ett løp i høst fram til Lommelyktløpet i oktober. Vi har flere igjen!
Brekkåsen skole feiret Verdens o-dag på Tambartun sist torsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2021Her er en tredjedel av gjengen i 2. og 3. trinn på Brekkåsen skole - topp motivert for stjerneorientering. Kåre var instruktør og skimtes bak mellom to lærere. Martin er den instruktøren fra oss den dagen. Han er fotograf i tillegg.Hanna var en ivrig orienterer, men fattet også stor interesse for instruktørens månebriller!Ned til venstre ser vi tre stjerne-orienterere ved målposten. Lykkeligere kan en ikke bli!

Bildet under viser Kåre som deler raust ut bananer som ikke butikkene vil ha, men er helt i orden som føde bl.a. etter o-løp.

Skoleorientering har vært labert nå under pandemien, men vi har fått til noe på skolene. Brekkåsen har vært aktiv utenom dette arrangementet også og Øya vgs har aktivitet vår og høst. Ved Gimseskolene har det vært svært vanskelig under byggeperioden. 

Neste år derimot. Da blir det fres!
O-trening i strålende høstvær i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2021Sanna Elise og Emma Sofie er stolte eiere av nye tommelkompass. O-avdelinga her lovet rekruttsett til ungdom som møter opp på minst ett løp nå i høst og fram til lommelyktløpet i oktober. Vi har allerede delt ut en del nye sett.

Treninga i kveld gikk i løypene som Atle hadde laget til nattløpet i bedriftsorienteringa i går kveld. Start fra Saga og innkomst ved Tambartun. Masse blide fjes å se i solskinnet etter løpet.

Løpet var det siste i høst med dagslys. Neste onsdag arrangerer Martin nattløp fra Rønningstrø - vå går for alvor inn i høsten.
60 o-løpere deltok i bedriftsløp på Tambartun

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2021

I nattens mulm og mørke forsøkte 60 bedriftsoløpere å finne frem på Nordgårdsmyra. Noen fant lett frem, mens andre ble helt svimle av alle retningsendringene på myra. Vi har lang erfaring med å sette ut poster i dette terrenget, og for å få til greie løpslengder lager vi løyper med masse kryssninger. Dette gjør det ekstra krevende når det er nattløp. 

Deltakelsen i bedriftsløpkarusellen er desverre dalende for tiden. Pandemien har gjort at mange foretrekker andre måter å holde seg i form på. Hvis de ikke sitter isofaen og ser på TV-serier. Men vi får konsentrere oss om de som kommer. Håper trenden snur.

De som deltok var godt fornøyd med løyper og arrangement. Vi er en klubb med drevne arrangører så et lite bedriftsløp tar vi på strak arm. 

Løypene hadde start på Saga og de fleste postene på myra. Den lengste løypa hadde 3 poster ved Romolshåggan. Noen poster lå i mælene ned mot Tambartun.  Målet og samlingsplassen var på Tambartun.

Den mest krevende delen av løypene, der det var mest bomming, var nok i mælene på nordsiden av terrenget. Her er det er vanskelig å finne riktig rygg å følge nedover og det meste blir likt når det er nattløp. Uten kompass er man ganske fortapt.

Audun, Kåre og Frank Egil deltok på løpet fra Melhus Orientering.  

Resultater finner du på bikkesys og løypene ligger på Livelox.

Fikk du veldig lyst til å løpe løypene så kan du komme på treningsløpet vårt 15. sept kl 17.30. Vi har mange kart til overs så bare møt og løpe en løype. Vi arrangrer treningsløpet når det er lyst ute. Det er mye lettere.Bedriftsløp tirsdag og ordinær o-trening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Sep 2021Tirsdag 14. september kl 2030 blir det bedriftsorientering fra Tambartun. Som starttida indikerer blir det nattorientering. Alle som vil kan delta - det er bare å henvende seg til vår arrangørstab ved Tambartun.

Onsdag  15. september har vi ordinær o-trening - også det fra Tambartun. Det blir sesongens siste o-trening denne sesongen som går i dagslys. Start fra kl 1730 og det blir brukt løyper som var i nyttet tirsdag kveld. Atle er løypelegger. Og for å repetere:

Spesialtilbud til rekrutter: Vi har fått tildelt noen rekruttsett fra Sparebank 1 som vi ønsker å gi til dere som ikke har slike sett fra før. Rekruttsett har løperbrikke og tommelkompass. De deles ut, så lang som lageret rekker, til rekrutter som deltar på minst ett løp fra 8. september og fram til Lommelyktløpet 20. oktober.
Melhus idrettsfestival avviklet for første gang i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Sep 2021
Per Even og Tonje Grøseth Heistad sammen med mor og far var først ute i o-løypa under Melhus idrettsfestival i dag.


Arrangementet er helt nytt og er det et forsøk på erstatte Melhusfestivalen som et årlig arrangement.


Nyskapninga skal ha mer fokus på idrettsglede og vise MIL sitt brede tilbud for alle. Alle avdelinger var representert.


O-avdelinga hadde ordnet med to løyper: Knøtt-mila og Barne-mila. De gikk i sentrum mellom Melhusvegen og jernbanen.  Eivind hadde lagt løypen og var med i forberedelsene.


Frank Egil har her installert seg i vår stand og er mer enn klar for å ta imot løperne.
Stein Ivar tok sitevakkta.


Ett knapt trettitalls løpere fullført i god stil og etterpå ble det premie til alle. 

Ekte idrettsglede var å spore.En smak av Kregneskjølen med to løyper på nyrevidert kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Sep 2021Prøv det nyreviderte kartet over Kregneskjølen. Frank Egil har satt noen skjermer og komponert to løyper med utgangspunkt fra Sjetnmyra. Området er for det meste den reviderte delen av vår tidligere del av Kregneskjølen. Kartet dekker nå snart hele platået til Bjørsetknippen. Resten sparer vi til et evt. åpningsløp - kanskje til neste år. 

Her er løypeleggers kommentar:

Er du lei av å havne på vidvanke nede i skogen på Gimse eller Løvset? Nå kan du havne på vidvanke på Kregneskjølen! Eivind og Audun Bakk har de siste årene brukt mye tid på å få til et stort og flott kart over Kregneskjølen - noe som vi skal bruke til diverse løp og aktiviteter de neste årene. Nå kan du få en smakebit av området ved å prøve en av de to treningsløypene du finner som PDF-filer nedenfor. Løypene er laget slik at du kan ta deg nokså raskt fra skytebanen opp til platået på Kregneskjølen, mens postene oppå der gjør at du får tatt deg litt rundt på kryss og tvers på nordre del av Kjølen. Der er det bløtt om dagen, men vi kan håpe på litt fastere underlag i løpet av perioden løypene står ute.

 Løypene settes ut på ettermiddagen fredag 10. sept og tas inn onsdag 22.sept. Har du med deg hodelykt kan det være farbart på ettermiddagstid, men gitt at kveldsmørket rykker stadig nærmere er det kanskje aller best å ta denne turen på dagtid. Løypene står blant annet ute to helger. 

Her kommer løypene:

Lang løype

Kort løype

God tur!!
100 unge o-løpere på Grønneset

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Sep 2021

Løperne er klare før fellestarten


Vi arrangerte årets siste ungdomsløp på Grønneset. Det ble et veldig bra arrangement med masse blide unge o-løpere. Stein Ivar hadde laget veldig gode løyper med mange poster i skogen på Grønneset. De yngste løperne fikk kartet før start slik at de i ro og mak kunne studere løypene før løpet. Noen hadde også med foreldrene rundt i løypa, for i ungdomsløp er målet at alle skal ha det koselig i skogen. Her er et sveip over samlingsplass like før start.


Martin er veldig fornøyd med vår nye startklokke

 De eldste løperne løp ut med fellestart. Løypene hadde sommerfugler for å spre løperne i skogen. Det var en publikumspost på berget over stranda slik at vi voksne kunne se løperne flere ganger. De krysset også stadion under løpet. Video av fellesstarten kan sees her. Løypene kan dere se på Livelox.

Melhus Orientering er drevne arrangører og dette var vel et prikkfritt arrangement. Det eneste skåret i gleden er at ingen ungdommer fra Melhus eller Leik deltok på løpet. Her har vi en jobb å gjøre. Hvordan skal vi få ungdommene våre til å delta på o-løp sammen med andre ungdommer i kretsen?

Kjell Rune er en rolig sjef for starten

 

Kåre fikset bananer til alle!

 

En rutinert gjeng som kan å arrangere o-løp

 


 
Våt kveld på Lete

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Sep 2021

Det ble en regnfull ettermiddag under kveldens treningsløp fra Lete. 15 løpere stilte til start, hvor de aller fleste deltok i nybegynnerløypa. Veivalg og strekk ble diskutert etter løpet, slik som veteranene Martin og Kåre gjorde på det første bildet. Det gjelder å ha skjerm og briller for å holde regnet ute og synet på topp når kart skal studeres i regnskyllene og lyset blir dårligere utover ettermiddagen og kvelden. Våt kartplast med rusk fra skogen gjør ikke lesejobben noe enklere. Hele 7 nybegynnere trosset regnværet og gjennomførte sin løype med stor entusiasme. I mål vanket en prat med løypelegger og banan som belønning. Det spirer og gror fra bunnen i Melhus orientering.  Kjell Rune hadde lagt 4 løyper hvor hans mål var å begrense hvor mye løperne måtte forsere bakker i det ellers så beryktede Våttåsen-terrenget. A-, B- og C-løperne ble raskt ledet opp på et mer flatt lende hvor det ble løpt på kryss og tvers før løperne kunne slippe seg nedover igjen til mål. Løperne kjente nok bakkene i starten godt i pust og lår, før kompasskurs og retningsforandring og finorientering skulle testes. Noen lot seg også distrahere av en post som tilhørte Ukens løype. Det gjelder å lese kartet godt og sjekke koder. Et par av rekruttene hadde glede av intern konkurranse mot mor og søsken. Fint for eldre søsken å kunne være forbilder for yngre også. 

Resultatene fra kveldens trening finner du her.

Flere bilder:

Oppløpet

 

Emma Sofie fornøyd med å ha kommet før søster til mål

 

Emma Sofie og Sanna Elise

 

Live Marie stempler i mål etter sitt løp

 

Familien Vold i mål

 

Trine ga alt og er i god høstform

 

Martin sparte ikke på kruttet

 

Lagsleder Eivind på oppløpet

 

Hege løp A-løypa i kveld og stempler i mål

 

Atle på vei inn til siste stempling. Han løp A-løypa.

 

Familien Schrøder på tur ut, mens Martin starter klokka. Turen skal dokumenteres i tid og gps-spor.

 


Kåre, Eivind, Hege og Trine diskuterer terreng, veivalg og kart. Greit med presenning over sekretariatet i kveld. 

 

Trening fra Lete kommende onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2021


Kjell Rune byr på treningsløyper i nordre og nedre del av Våttåsen onsdag 8. september med start fra kl 1730. Se kjørerute her.

Det er neppe mulig å unngå noen bakker opp fra Lete, men vel oppkommet blir det kremterreng i noenlunde flatt terreng før det bikker utfor igjen. 

Spesialtilbud til rekrutter: Vi har fått tildelt noen rekruttsett fra Sparebank 1 som vi ønsker å gi til dere som ikke har slike sett fra før. Rekruttsett har løperbrikke og tommelkompass. De deles ut, så lang som lageret rekker, til rekrutter som deltar på minst ett løp fra nå og fram til Lommelyktløpet 20. oktober.

Rekrutter som trenger hjelp vil få veiledning.

Her kommer løypene og det er fint at dere skriver de ut selv:

Nybegynner

C-løype

B-løype

A-løype

Krevende løyper og bløtt i OG-stafetten i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Sep 2021Alt klart for starten for årets OG-karusell-stafett. Klæbu hadde tatt på seg arrangementet som i fjor ble avlyst. Det ble kjempet om napp i stafett-pokal som stammer fra flere år tilbake der Børsa hadde ideen som en Gaula/Orkla-o-sonestafett.

Så: Starten går!

Melhus stilte med 5 lag og hadde alle påmeldte kunne stille hadde det vært ett lag til. Leik hadde 3 lag og Klæbu 2 lag.

Løypelegger var Nils Ottar Svaan og ga løperne store utfordringer i den bratte og tette lia opp fra Tanem skole. Det ga lange etappetider som førte til fellesstart for 3.etappeløperne. 


Spent før start. Eivind orienterer MIL-løpere.

Her veksler 2.laget`s  Atle med Hege og  ligger på andreplass så langt i stafetten. Det skulle gå enda bedre!

Klara og Atle klar før start.


Jonas, Kjell Rune, John Magnus og Johannes samler krefter til sine etapper.

Ola har her nettopp vekslet med Kåre som plukker sin løype og tråkker til i motbakkene. Dette var på Melhus` 3.-lag der Jonas ventet på Kåre ved veksling.

Fellesstarten for 3. etappeløpere er klar. Bare Kjell Rune hadde løpt ut og Melhus leder stafetten etter en kjempe-etappe av Hege.

Her går Kjell Rune inn til målgang for 2.laget. Seieren er et faktum! Gratulere Atle, Hege og Kjell Rune!

Johannes til veksling etter en flott 2.etappe på 4.laget. Eli har blitt med fellesstarten ut, mens Martin gjorde jobben sin på første etappe.

Gaula med familielag Røstum gjorde en flott innsats på sine etapper og veksler her først ved 1. veksling! Trøbbel med avlesing av en brikke gjorde at de dessverre ble disket.

Leik sitt 1.lag vekslet som nummer to med Svein Unsgård på første og Svein Olav Åmot på andre som fikk trøbbel med synet i regnet.

Kristin er her ferdig med sin flotte 2. etappe etter at Klara løp et fin etappe. Trine har dratt ut i fellesstarten. Melhus` 1. lag bestod av at rent damelag og det er kanskje første gang det hender. I stafetten ble de nest beste MIL-lag og havnet på en sterk 4.-plass totalt bare 11 minutter unna 3.-plassen - hipp hipp!


Fra Klæbu har vi fått denne hilsen og resultatliste:

Klæbu IL- O-avdeling takker for godt oppmøte på stafetten under årets OG-karusell.

Hyggelig å treffe engasjerte og blide løpere i regnværet på Tanem.

 

Vi sleit dessverre litt med tidtakersystemet, men vil gratulere alle med god innsats. Tiden for de fire beste lagene er som følger:

Melhus 2 med tiden 1:56

Leik 2 med tiden 2:26

Klæbu 1 med tiden 2:38

Melhus 1 med tiden 2:49


Stafetten har sin egen vandrepokal og siste pokal har to napp av Leik, og Melhus tok altså sitt første napp med seieren i Klæbu!

Stafettseier har Melhus trolig bare en gang og det i 2001. Ellers har Gaula tatt pokalen (3 napp) en gang ellers er det en haug med OG-stafettpokaler på Hølonda. Det må det bli slutt på!

Bilde av pokalen med klubbnavn kommer når den er fraktet skånsomt fra Hølonda til Melhus.Klara, Kristin og Trine har all mulig grunn til å juble: Beste damelag!! Da ble det feiring i Lerlia!Se også en delt sak på FB-sida fra Klæbu sin FB-side.

Stafett med individuelle løp onsdag kveld i Klæbu

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Aug 2021Sist det var stafett i karusellen så det slik ut like før startskuddet gikk ved Lyngstua i Børsa. Vi stilte med en haug med lag fra Melhus. I år skal vi til Klæbu og enda en gang stiller vi med mange lag og i tillegg er det flere som løper individuelt. Det blir nok kveldens størst lag-kontingent igjen ser det ut til! 

Altså stafett i Klæbu ved Tanem skole onsdag 1. september kl 1800 presis for stafetten og kl 1815 individuelt. Oppmøte i Klæbu senest 1730. Kjøring fra Melhus vgs kl 1700 for de som foretrekker samkjøring.

Denne kvelden spanderer vi gratis startkontingent på hverandre - Laget betaler!!

Påmelding til stafetten sendes kl 2000 i morgen mandag. Lagoppsett kommer i epost enten i kveld eller tidlig mandag morgen. NB! Se over at du som er med der har rett brikkenr. Evt. ønske om lagendringer må komme i løpet av mandag.

Her er kjørerute til samlingsplass/P.

Innbydelsen fra Klæbu kommer her:

 
Stor deltagelse og innsats av Melhus-løpere på Ulvåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2021


Her er en del av Melhus-løperne samlet etter innsatsen i sine løyper. Mange av våre yngste hadde dratt hjem før fotograferinga. Vi hadde så godt som 20 løpere på startstreken av i alt 55 startende. Veldig flott! 

Det var Orkanger som stod som arrangør i siste individuelle løp for sesongen. De stilte med delvis nytegnet kart med løpsområde nord for skihytta på Ulvåsen rett opp for Tamshavn i Orkdal.

Ola Skorstad var løypelegger og hadde 6 løyper å by på. Terrenget er småkupert avbrutt av små og store myrer. Et svært flott orienteringsterreng. Regnet det siste døgnet hadde fylt godt opp med vann i allerede bløte myrer, men tror ikke dette sjenerte noen under løpet. Orkdal brukte nyinnkjøpte kombienheter som registrer både gammel løperbrikke og berøringsfri brikke. 

Melhus-løperne bet godt fra seg resultatmessig også, der både Trine og Sander fikk løypeseire!

Starter med Blå løype der Atle fikk tredje beste tid og Kjell Rune kom inn på en god tid i ei løype som var vanskelig. Mange slet litt ekstra med at postskjermene hang lovlig lavt med store utslag i tid i de lengste løypene. Løypeseier til Ola Keiserås, Leik med en svært sterk tid i dette terrenget og med et bløtt kladdeføre i tillegg.

Stein Ivar var bare sekunder unna løypeseier i Rød løype, til tross for også han med et ikke helt perfekt løp.

Til tross for ikke helt perfekte løp oppnådde Hege og Johannes L 3.- og 4.-plass i Grønn løype.

Trine redde Melhus-æra til de grader i Hvit løype med seier foran et kobbel av Leik- og Orkangerløpere. Skikkelig bra!

Samme flotte innsats gjorde Sanner i Gul løype! Sanner restartet sin o-karriere i kveld etter noen få friår - litt av en inntreden! Han fikk god følge i løype av Martin M, Johannes H og Emma Sofie.

Våre nybegynnere er også stødige løpere. Sanna Elise og Martin N hadde full kontroll og fikk gode tider.

Det ble en fin o-kveld i Orkdal i kveld. Resultater kan leses på Brikkesys.

Neste onsdag er det uhøytidelig stafett fra Tanem i Klæbu. Vi stiller med mange lag og individuelle løpere i tillegg.
Karusell-løp i Orkdal med nytegnet kart ved Ulvåshytta

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2021

Bilde fra karusell-løp i 2019

Karusell-løpa ruller videre!

Førstkommende onsdag den 25. august fra kl 1800 blir det karusell i Orkdal med Orkanger som arrangør fra Ulvåshytta. Se kjørerute her: https://kart.gulesider.no/?c=63.311025,10.249214&z=13&r=car;F00;-1;63.282908;10.26329;Martin%20Tranm%C3%A6ls%20Veg;63.322858;10.302258;E6;63.296642;9.854393;E39

Vi satser på felles kjøring til løpet for de som ønsker det med oppmøte ved Melhus videregående skole og vi kjører derfra kl 1730! 

Her kommer innbydelse fra Orkanger:

Restart av karusellen ble en fuktig affere

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Aug 2021


Så kunne Gaula endelig by på løp i OG-karusellen. Løpet gikk fra Langmyra på Klæbugrensa i noe fuktig værlag. Beviset på det er et noen uskarpt bilde - uskarpt av vannfylt kameralinse. Fotograf Eli Aasland fanget løpere fra nesten alle lag i karusellen, de fleste var nylig kommet i mål. 

Til tross for en truende værmelding som slo kraftig til, var det veldig godt oppmøte og løperne kunne nyte Jon Røstum sine løyper sør og vest for parkeringsplassen. Til sammen var det 53 som til start. P.g.a. restriksjoner kjøres ikke karusellen med poengberegning verken i lagkampen eller individuelt, men det er moro allikevel - nå er vi i gang igjen. 

Også fra Melhus var det mange løpere som var svært tilfreds med å ha gjennomført i striregnet. Atle hadde følgende kommentar etter løpet: 

Det var en fuktig aften på Langmyra i dag. Jeg løp ganske lenge sammen med en fransk student i dag. (OK, det er ikke lov å henge) Da vi kom i mål sa han: "This was my first race in Norway, it was amazing!" Det gjelder å tenke positivt. 😀 

Flere av våre løpere hadde flotte plasseringa på resultatlista. 

Atle fikk beste tid i Blå løype med Audun vel 2 minutter bak på 4. plass. I rød løype hadde Stein Ivar (5), Ola (6) og Frank Egil (8) gode løp, men noe bak vinneren Runar Krognes, Leik.

Hege (4) og Johannes (5) hadde nærmest lik tid i Grønn løype nesten 7 minutter bak Gisle Berg fra Leik. Trine (3) er kommet i form etter midtnorsk i helga med Kåre (4) like bak. Eivind (6) og Kristin (9) kom litt lenge ned på lista.

Gul løype ble Melhus-dominert med seier til Martin. Så kom Ingrid, Hanne og unge Emma med gode løp. Emma sin søster Sanna var alene i nybegynnerløypa og gjennomførte i flott stil i bløtmyrene sør for samlingsplass.

Eller var det tydelig at studentene er kommet til byen. Atles "makker" var en av disse. Beste løpstid i langløype (Blå) kom blant gjesteløperne fra NTNUI.

Resultatene kan du lese her i Brikkesys. 

Neste uke tar vi turen til Orkanger. Skulle det komme noen dråper da også, har vi i hvert fall prøvd regnet: Det er ikke farlig!
OG-karusellen onsdag kveld - endelig!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Aug 2021


For å få inn stemninga på et karusell-løp igjen: Dette er et bilde av noen av våre deltagere på  karusell-løp i 2019 fra vanntanken på Hollum.

I høst blir det arrangert løp kommende onsdag med Gaula som arrangør. I uka etter, den 25.august, arrangerer Orkanger det andre løpet. Til slutt blir det en kveld med stafett og individuelle løyper i Klæbu den 1. september samtidig med premiering!


Førstkommende onsdag den 18. august blir det altså karusell med Gaula som arrangør fra Langmyra på Ler. Se kjørerute her:  https://kart.gulesider.no/?c=63.217814,10.368347&z=13&mode=route&r=car;F00;-1;63.196915;10.304851;Ler%2C%20LER;63.241627;10.407014;Langmyra%20skianlegg%20Ler&q=%22Langmyra%20skianlegg%22;234192943;geo

Vi satser på felles kjøring til løpet for de som ønsker det med oppmøte ved Melhus videregående skole og vi kjører derfra kl 1730! 

I og med at det ikke var mulig å arrangere de tre løpa i vår, kjøres karusellen i høst uten poengberegning både i lagkampen og individuelt. For de som deltar vil det ble en premie for alle under 17 år og kanskje uttrekkspremier for de øvrige løperne. 

Her kommer innbydelsen fra Gaula med følgende rettelser som kom fra Jon i dag mandag:

 

 • All betaling må foregå via VIPPS nr 687127 «Orienteringslaget Gaula», eventuelt manglende betaling faktureres lagene i etterkant. Ingen kontant betaling pga smittehensyn
 • Det blir ingen bompenger! 😊
 • Det har blitt vått i marken

Synfaringskurs mandag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Aug 2021


Denne gjengen fikk en innføring av hvordan kart-tegning kan være. F.v. Stein Ivar, Atle, Hege, Kjell Rune, Frank Egil, Martin og Eivind.

Hensikten var å gi en innføring i hvordan karttegning gjøres, gi løypeleggere større forståelse for hvorfor kartet er som det er og evt. at de kan gi en tilbakemelding om evt. endringer i løypeleggerprosessen. Noen kan vel også få lyst på revisjonsoppgaver av kart. Mange muligheter! Det kan hende det blir oppfølging av et slikt opplegg og at flere kan få anledning til å være med.

Her følger en liten bildekavalkade over kvelden som ble en flott værkveld i tillegg. 
Ei tretimers økt fra Bjønnabakken med kartnorm, synfaringsteknikk og klassifisering av f.eks. myr, tett vegetasjon og åpne områder stod på menyen.

Eivind hadde lagt opp til ei innføring og mye felles vurderinger under vises for gjengen.

Martin i full konsentrasjon ved inntegning av en detalj i terrenget.

Kart-tegning kan også gjøres både med kart, kompass og GPS på mobil.

Soppfangst ble det også.

Hege spanderte kaffe og kjeks ved Snellmyras bredd.
Til høyre suser skogene i bakgrunnen.

Trening fra Lauvåshaugan onsdag 11 august

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Aug 2021


Nå starter vi høstsesongen!

Onsdag 11. august kl 1800 blir det trening på Øybergkartet med start fra Lauvåshaugan. Se kjørerute her. Merket ved Rønningen på Øyåsvegen i Nordgrenda og ved Kråkmo der vegen til Lauvåsen tar av i Nordgrenda. Parkeringsavgift betales på SMS.

Vi hjelper alle som ønsker litt hjelp til orienteringa, så møt opp til trening.

Det er postenheter med brikkeregistrering i nybegynnerløypa og i c-løypa. De andre løypene har bare postskjermer.

Løypene vil også legges ut i Livelox for dere som vil registrere tid og bommer med GPS-klokka.

Husk å betal P-avgift på samlingsplassen. Det kan du gjøre pr SMS.


Vi har løyper til alle. Skriv gjerne ut løypene selv!

Nybegynner

C-nivå

B-nivå

A-nivå


Livelox
Midtnorsk mesterskap 2002

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Aug 2021


Vi nærmer oss Midtnorsk mesterskap på Kvikne og noen har mimret om da vi arrangerte stafett i MNM 2002. Jeg har ikke klart å finne bilder fra dette arrangementet i farten, men viser bilder av løps- og parkeringsprogrammet som i solgte ved samlingsplass. Vi får ta en grundigere omtalen ved 20-årsjubileet nest år.

Foranledninga for at vi ble medarrangør var at IL Leik hadde tatt på seg arrangementet og jobbet med det første halvår 2001 og så etter hvert at det kunne bli i overkant mye for en liten o-klubb for et så stort arrangement og begynte å lete etter medarrangør og evt. løp som kunne settes bort.

I et møte med o-kretsen, Leik og oss i oktober 2001 ble det enighet om at Leik tok sprint fredag fra Gåsbakken skole og normaldistanse lørdag fra Skogstuggu ved Ellingsvatnet og Melhus tar stafetten søndag 18. august. Da var det bare å sette i gang!

Vi måtte først bestemme oss for kart og hadde Både Sjetnmarka og Øyberga var aktuelle, sistnevnte med et litt bedre kart da, men vi hadde svært begrenset parkering- og samlingsplassarealer. Etter litt betenkning stilte undertegnede seg villing til å bruke enga på flata under Bjønnabakken som parkering og vi kunne også få bruke Bjønnabakken til kjøkkenfunksjoner og redskapshuset til min bror som "arrangørtelt" for sekretariatet. Da ble det bestemt at Øyberga ble løpsområdet.

Vi hadde møter med Leik gjennom vinteren/våren 2002 og fordelte ansvar og økonomi. For innbydelse, EKT, påmelding, startnummer og løpsprogram samarbeidet vi med - også økonomi vedrørende sponsorer til arrangementene med unntak av kartsponsing. Regnskap for hvert løp ble holdt atskilt i laga.

Begge lag var i startgropa for bruk av EKT til tidtaking, men ingen hadde løpsprogram på PC. Det ble innkjøpt våren 2002 og vi fikk en intensiv opplæringsperiode på EMIT sitt system fram til løpsstart. 

Så var det nøkkelfunksjonene: Jeg ble overtalt til å ta løpslederjobben og Nils Melhuus ble løypelegger. Det ble så utnevnt personer i andre viktige nøkkelfunksjoner og fylt inn personer til resten av funksjonærplassene. Til sammen var vi drøyt 25 funksjonærer i sving løpsdagen. Bildet under er et utdrag fra funksjonærlista:Løpsdagen opprant  med særdeles flott vær, men kanskje litt i overkant varmt for både løpere og arrangør med sine nærmere 30 grader på Bjønnabakken. Det stilte 76 lag til start med tre etapper hver. I tillegg var det nybegynnerløype og småtroll-løype. Stor deltagelse!

Nils hadde ordnet løyper med spredningsmetoder (gafling) og løperne fikk prøve seg i det vaskeliga terrenget mellom Bjønnabakken og Onstjønna. Løypene ble godt mottatt og var uten løypeleggerfeil som vanlig med Nils.

Det meste av arrangementet gikk på skinner med ett stort unntak og et lite. Det lille var at vi ikke fikk kontakt med meldepost på jaktradioene og måtte improvisere i målområdet.

Så var det EMIT løpsprogram: Det var helt nytt for oss, men vi fikk ikke prøvd det i løp før vi MNM. Bare "tørrtrening" inne i klubbhuset. Løpsprogrammet skulle vise seg å ikke var helt enkelt - særlig ikke stafettfunksjonen som flere lag tidligere hadde trøblet med. Da løperne kom inn fra 1. etappe ble de ikke registrert inn i løpspc. I hvert fall ikke det som vi kunne lese oss til. Det ble venting for løperne ved den stekende uthusveggen og vi måtte ta de inn i skyggen for avkjøling.

Ut over i 1. og 2. etapper ble vi enig om at vi registrerte inn løperne og ga de utskriftslappe som vanlig, mens EKT-funksjonærene jobbet og slet for å finne feilen. Heldigvis hadde to Freidigløpere med datakompetanse 1. etappen for sine lag og ble hyret inn som assisterende. Det var Helge Rustad og Geir Owren. For stafetten var dette tilsynelatende ganske kritisk, men vi kom raskt på å gjøre det enkelt og sikkert: Vi plasserte to personer med penn og papir i nordre innkjøringsport (målgang) og noterte startnummer på alle 3. etappeløpere. Da hadde vi innkomstrekkefølgen klar for å sette opp resultatlista når alle var kommet i mål. Og datafolka, både egne og innleide, jobbet som bare det gjennom hele stafetten!

Etter målgang av de fleste laga ble resultatene i klassene satt opp og vi ordnet oss til for premieutdeling. Akkurat i det vi skulle til å proklamere premievinnerne foran ventende løpere, kom det ilbud fra tidtakerbua med resultatliste - komplett! Den var identisk med våre notater, men med tider naturligvis. Vi fikk delt ut premier til rette og verdige vinnere i stafett!

Det som viste seg med dataprogrammet, var at det tok seg den friheten å kjørte to løpsoppsett samtidig: Ett oppsett som vi brukte ett par døgn tidligere som test i Gruva og det rette oppsettet som vi gjorde samme kvelden. Det rette lå i bakgrunnen og gjorde jobben sin, mens testoppsettet lå øverst og viste oss ingenting på skjermen.

Feilen ble oppdaget og vi slapp dermed med skrekken og alle var lykkelige! 

Vi syntes selv at vi gjennomførte arrangementet som vi kunne forvente etter å ha fått det i fanget bare ca. 10 måneder før løpsstart. 

Og det viktigste: Nils sine løyper var helt topp og vi kåret de rette vinnerne!


Eivind
Midtnorsk mesterskap nærmer seg.

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Jul 2021

Hei alle sammen. 

Her kommer viktig påminnelse om Midt norsk mesterskap på Kvikne 13.-15.august😊 Et av sesongens vakreste eventyr. 

Midt norsk mesterskap i orientering, nærmer seg med stormskritt. Mesterskapet er i år lagt til Kvikne, med Kvikne IL som arrangør. Det er sprint fredag, langdistanse lørdag og stafett søndag (evt individuelt søndag også hvis smittevern tilsier det). Vi håper så mange som mulig blir med, for dette er løp for ALLE - uansett nivå og ambisjoner! 

Påmelding åpner 25. juli og stenger 3. august. https://eventor.orientering.no/Events/Show/13842 

Det er holdt av rom til oss på Kvikne fjellhotell, og jeg bør gi dem tilbakemelding rundt 1.august om hvor mange av rommene vi har behov for! Gi meg tilbakemelding så snart dere vet om dere blir med, og senest 1.august.  O-hilsen fra Hege, tlf 47751101 Mailadresse: hegesolm@hotmail.com 
Sommerløpene i Melhus 2021

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2021


Vi inviterer til Sommerløpene i Melhus 2021 - nå også med nybegynnerløype!

Tilbudet er to løyper i Vassfjellet fra Rye med Hege som løypelegger, tre løyper inkl. nybegynnerløype på Øyberga fra Lauvåshaugan med Atle  som løypelegger og to løyper i Sjetnmarka med Frank Egil som løypelegger. Vi gjør oppmerksom på at det er parkeringsavgift ved Sjetnan og på Lauvåshaugan.

Her kommer løypene og link til Livelox for de som ønsker å legge inn spor fra GPS-klokke eller mobiltelefon:

Vassfjellet fra Rye
Kjørerute
Lang løype

Mellom-løype

Livelox Vassfjellet fra Rye
Øyberga fra Lauvåshaugan
Kjørerute
Lang løype
Mellom-løype
Nybegynnerløype
Livelox Øyberga fra Lauvåshaugan
Sjetnmarka
Kjørerute
Lang løype
Mellom-løype

Livelox Sjetnmyra fra skytebanen

Vi har skrevet en grundig beskrivelse over hvordan du bruker Livelox, GPS på mobiltelefon og GPS-klokke.

Postene henger ute fra 28. juni til 9. august. God treningstur. 
Vellykket klubbmesterskap i Leinstandmarka

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jun 2021


Klubbmesterskapet onsdag kveld ble en flott avslutning av vårsesongen! Det er andre året vi har klubbmesterskapet ved odden sør i Lauglovatnet. Vi ønsket en reprise fra den fine kvelden vi hadde i fjor på samme plassen - og vi hadde samme løypeleggeren også. 

John hadde lagt fire løyper vest for vatnet. Det er takknemlig å legge grei nybegynnerløype i dette området med mange tydelige stier. Det satte nybegynnerne pris på. 2kmC- og 3kmB-løypene var lagt i greie traseer med ikke for vanskelig postdetaljer, men det gikk fint an å rote litt allikevel. A-løype derimot hadde mange krevende strekk og poster. Her var det bare å skjerpe seg!


Det starter med en del forberedelser. John er ferdig med postene og har trillebår til å frakte arrangementsutstyr til samlingsplass. Eivind og Hege hjelper til med merking.

Da er det klart for påmelding! John ekspederer Sigurd, Heidi, Hanna og Edward som alle skal ut i nybegynnerløypa. Bak ser vi Eivind, Øyvind og Johannes som alle er dypt konsentrert om oppgavene,

Stefan er registrert inn og er klar for langløypa. Det skulle vise seg å gå ganske bra med en god andreplass som resultat.

Iver er en av de nye dette året og har fått godt tak på orienteringa. Løpet denne kvelden gikk også helt utmerket i nybegynnerløypa!

Etter kveldens strabaser i marka med poster og strekk smakte det med grillpølser og drikke!

Kristoffer har nettopp badet i Lauglovatnet og rapporterte om ok temperatur - Atle like så. Kjell Rune nøyde seg med å være tilskuer denne gangen. 

Disse kom for seint til start, men deltok i selskapet etterpå. De var de mest ivrige og elegante av de bandende!

Flott plass på odden sør i Lauglovatnet. Her ble det grilling og etter hvert premieseremoni til de som ikke hadde dratt hjem.


Vi hadde to gjesteløpere fra Trollelg som er brødre og kommer fra Lauglo som har eiendom inn mot vatnet i vest. Paul her er "bare" 89 år og er imponerende sprek. Han løp 3km B, mens bror Anders tok like godt langløypa som gikk mye på gardens eiendom. Klara og John Magnus slår av en prat med Paul.

Hege og John delte så ut premier til klassevinnerne.
Her har Kåre fått premie som vinner av klassen H70- i 3kmB.

Johannes får her premie for sin solide innsats i 3km B. Han fikk beste tid i den løypa av alle og viser god form. Han er for øvrig midt i kretsens Sommer-o-leir som arrangeres på Fjellseter.

Kristoffer har kviknet ganske bra til etter en litt tung periode i vinter. Han kjempet tappert mot spreke +/-50åringer i langløypa. Han fikk ei god løpstid og vant klassen sin.
Atle og Jan Petter med hver sin premie.
Atle gjorde et kjempeløp i langløypa som var 4.6km lang og tida ble 44 minutter - kveldens beste km-tid!
Han var om lag 11 minutter framfor de andre i løypa. De tre neste hadde et sekundoppgjør, da det skilte 40 sekunder mellom de. Stefan, Kjell Rune og Kristoffer gjorde sine saker bra!

Jan Petter fikk beste tid i sin klasse i 3kmB framfor Eivind. 

I 3kmB-løypa var det damene som dominerte fullstendig! Her er 4 av de 5: Trine, Klara, Hege og Kristin er svært fornøyd med dagens innsats - premie ble det også. Ingrid kom litt for seint til å bli med på damegruppebildet.


Da er enda et klubbmesterskap gjennomført og vi takker John for utmerket regi! De som ikke fikk anledning til å ta løypene onsdag kveld kan oppsøke de denne uka. Se linker i nyhetssaken under denne.

Resultater leses på Brikkesys.

Nybegynnerløypa ble tatt inn etter løpet onsdag, mens de andre tre løypene blir stående ut til søndag 27. juni.


Da blir det sommerferie og vi har følgende tilbud: Ukens løyper står ute fortsatt. Turorientering ruller og går og det er bare å oppsøke Sportshuset eller Turo-portalen for kjøp av opplegg.

Så kommer det til helga det årlige Sommerløpene i Melhus med 3 løyper i 3 ulike områder. Det er postflagg i terrenget og det er mulig å bruke Livelox. Nytt av året er at vi legger ei nybegynnerløype i tillegg til lang og kort løype. Følg med på hjemmesida!

Ingen grunn til å ligge på latsida! 

God sommer!!
Klubbmesterskap ved Lauglovatnet onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jun 2021


Onsdag 23. juni kl 1800 blir det klubbmesterskap ved odden sør i Lauglovatnet i Leinstrandmarka. Det er samme sted som i fjor og vi regner med samme suksess som den gang også. Det er også samme løypelegger som i fjor og det er John. 

Du kjører fra Melhus til skistadion på Skogly. Derfra er det merket 5-600 meter rett nordover fra Ringvålskogen barnehage til sørbredden av Lauglovatnet.

Her får vi servert fire løyper av John egnet for gammel og ung, ferskinger og erfarne o-løpere. For de som trenger får hjelp med løypene og husk at klubbmesterskap er ikke noe annerledes enn en vanlig trening i så måte.

Etter løpet blir det anledning til å bade, grille mat på rist og i det hele tatt nyte den lange og fine sommerkvelden. Så badetøy, mat og drikke tar hver enkelt med.

Helt til slutt blir de yngste premiert for sin innsats i løpet. NB! Det blir utdelt løpsskjorter til utlån til de yngste så langt lageret rekker. De er også mulig å bytte skorter om vi har noen som passer.

Mer er det ikke å si: Bildet taler for seg - vatnet ligger å venter på oss!

Her er løypene:

NY

C-løype

B-løype

A-løype

Nybegynnerløypa blir tatt inn etter løpet onsdag, mens de andre tre løypene blir stående ut til søndag 27. juni.
O-intervall i Momarka i dagens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jun 2021


Ett tjuetalls løpere deltok i kveldens o-trening fra parkeringsplassen ved Sjetnan. Nærmest til høyre ser vi Erlend, Live Marie og Randi Schrøder som straks er klar for Råtass-løypa.

Til høyre bak er John snart startklar i sin B-intervall-løype, mens Kristin og John Magnus skal ut i C-uperløypa.
Øyvind, Edward, Kåre, Hege og  Stein Ivar er i tenkeboksen før start.

Atle hadde lagt fire løyper, hvor de to lengste gikk i
Momarka øst for vegen til Sjetnmyra.
Disse to løypene hadde små treningsskjermer og ingen postenheter. Atle hadde lagt løypene oppdelt i 3-4 strekk i slengen og en kort pause. Så nye 3-4 strekk igjen - en form for intervall.


Kåre og Stein Ivar diskuterer poster og strekk etter sine løp, mens Edward tar vare på postskjermer til neste gang.

Signe, Maren og Frank Egil stempler snart ut fra start i C-uperløypa som gikk innover til skytterbanen i Sjetnmyra og nordover derfra og østover til mål
Atle vartet opp med kaffe og løpskaka. Advarselen er kun myntet for løpere som kunne bli fristet til bespisning og bare det i stedet for løping først og spising etterpå. Smakte gjorde det!
Resultater kan leses på Brikkesys.

Neste onsdag blir det klubbmesterskap ved Lauglovatnet i Leinstrandmarka. Det blir også siste trening før ferien og  Sommerløpene i Melhus. Kveldens løpere fikk skikkelig tyvtrent før det løpet!

Av Atle fikk vi servert noen kloke ord om det å lete poster:

Et botemiddel kan være dette:

Nå må du toppe formen til klubbmesterskapet!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jun 2021


Neste onsdag 23. juni arrangerer John klubbmesterskap. Kanskje du tenker; "Auda, jeg er ikke helt i toppform enda!" Fortvil ikke. I morgen onsdag 16. juni kan du toppe formen med o-intervaller. Møt opp på Sjetnan (den store parkeringsplassen på vei inn til skistadion i Sjetnemyra) kl 18.00. Vi tilbyr 4 løyper i det flotteste o-terrenget Melhus orientering kan by på.

A og B-løypa er lagt opp som o-intervaller hvor det er tett mellom postene og mange retningsendringer. Her er det store muligheter for høy fart og litt hvile mellom dragene. Det er ikke stempling, men du kan trene på touchfri stempling. Ønsker du å løpe den som en vanlig o-løype er det ingen som nekter deg det.

C-uperløypa (superløypa) er en kortere løype med masse poster og postbukker for dere som liker høyfart og effektiv stempling på postene.

Råtass-løypa har også masse poster og postbukker for de av dere som er så nære toppformen at det bare mangler litt finpuss før klubbmesterskapet.

 Vel møtt til en strålende treningskveld med høy fart og høy puls.


Råtass.pdf

C-uperløypa.pdf

B-intervall.pdf

A-intervall.pdf


Postene henger ute til søndag kveld.
Tunge løyper fra Valshaugen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jun 2021


Ung og litt eldre i skjønn forening. Her fra samlingsplassen kunne vi se til Ånøya og Buvikåsen. 

Eivind hadde lagt fire løyper i nordvestre del av Våttåsen-kartet med utgangspunkt fra Valshaugen på Lete. For alle de vel 20 løperne ble det litt høydeforskjell som fikk opp dampen i motbakkene. De to lengste løypene gikk i retning mot toppen av Våttåsen - en motbakken og resten unna. De to korteste løypene gikk en etasje lenger ned og lenger nord.


Johannes hadde denne gange beste tid i C-løypa og var godt fornøyd med løpet sitt.

Eivind speider etter påmeldinger. Hege og Stein Ivar er fortsatt avventende.

Erik og John Magnus studerer kartet før det braker løs på førstestrekket i C-løypa.

Ingrid T og Ingrid P har her forlatt startblokkene med kurs for 1. posten i C-løypa. 

Over er Emma Sofie ferdig med sin nybegynnerløype helt på egen hånd. Bare en liten sleiv mot slutten, så løpet ble helt perfekt.


Til høyre er Erlend og Kai Jørund i ferd med å bestemme seg for kursen ut fra start - også det i C-løypa. Løpet gikk nærmest prikkfritt!


På tur hjem fra løpet er utsikten til Buvika, Byneset og Nordgrenda flott.

Resultater kan leses på Brikkesys.

Nest onsdag blir det trening med utgangspunkt fra Sjetnmyra.
Trening onsdag på Valshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jun 2021

Vårens to løp i Orkla Gaula-karusellen er avlyst p.g.a. våre lokale restriksjoner. Vi kjører derfor vanlig trening denne uka og neste uke. Onsdag 23. juni avslutter vi vårsesongen med klubbmesterskap ved Lauglovatnet.Treninga denne gangen blir ei ordinær trening med fire løyper og tidtaking onsdag 9. juni fra kl 1800.

Vi tar sikte på å hjelpe ferske løpere med løypene denne gangen også.

Eivind er løypelegger fra Valshaugen med løyper i nordvestre del av Våttåsen. Kjørerute til midtre parkering ser du her.
Parker på de tre angitte plassene markert på kartet til høyre. Det er merket 300 m med hvit/rød merkeband til samlingsplass fra veien mellom midtre og vestre parkering.


På bildet øverst ser du samlingsplassen slik den så ut for 3 år siden med noen av deltagerne den gangen. Området ved samlingsplassen er halvåpent med delvis utsikt i retning til Ånøya og Malmsjøen. Løypene går i noe småkupert terreng, men også i skråli i retning Våttåsen.

Det blir fire løyper med tilpasset vanskelighetsgrad og lengde for alle.

Løypene er:

NYbegynner

2 km C

3 km B

4 km A/B

Skriv gjerne ut kartene selv.

Etter treninga  blir merkinga og nybegynnerløypa tatt inn, mens postene i de tre lengste løypene henger ute fram til søndag 13. juni. Storslagen Finn Fram Dagen finale på Grønneset

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jun 2021


Fargerikt felleskap på Grønneset. Nima Nuhoo, Mootii Tadesse, Tariku Daka, Oliver Juhasz  og Krisztina Staedel får representerer de over 60 deltagerne som kom på Finn Fram Dagen finale i kveld.Vi kunne ikke fått en bedre ramme for finalen: Kjempevær, mange flotte løyper, god (?) badetemperatur og masse ivrige o-løpere i alle aldre.
Hege hadde ordnet med tre korte treningsløyper for de ferskeste av løperne som toppet seg med Råtass finale-løypa og løperbrikke i handa.Frank Egil, Eivind, Stein Ivar, Atle og Kjell Rune er her mer enn klar til å ta i mot deltagerne på finaledagen av Finn Fram Dagen. Martin var også med i staben, men ble ikke med på bildet.

Fotograf? Hege naturligvis som i tillegg til fotograf var løypelegger for hele stasen!

Martin er her klar for å ta med løpere fra Idrettsveien bofellesskap i skogen. De har stilt på alle tre løpene.
John er også klar for sitt løp i langløypa.

Til høyre har Pål nettopp stemplet sammen med Martin.

Atle i full gang med å forklare o-sportens finesser for ivrige all-idrettsdeltagere.
Planlegge neste strekk - retning - så full fart!


Even og Frank Brudal inn til publikumsposten på østsida av grasvollen ned til brygga. Etter det var det bare noen få poster inn til mål.

Familien Bredland Seehuus er her på vei til startposten - bare litt finpussing av veivalget står igjen.

Herman og Birgit Nestvold Singstad er på tur inn for registrering av poster og tid etter at Råtass- løypa er unnagjort.

Da var kveldens løp på Grønneset over for denne gangen. Noen, men slettes ikke alle som vises her på volden og på brygga var o-løpere. Mange av kveldens løpere (flest unge) dristet seg uti vannet som ikke hadde nådd sydentemperatur enda. For mange ble det første dukkerten for året.

Da får vi håpe at mange fra Idrettsveien, all-idrett og ferskinger ellers har hatt det kjekt disse kvelden i vår og at det fristet med gjentakelse. Nesten onsdag blir det trening fra Lete/Valshaugen med flere løyper å velge i, men ikke så mange som vi har hatt til nå.

Deltagerliste fra kvelden løp kan studeres her.

I tillegg til treningskveldene er det mulighet for å delta i turorientering, der opplegget med Grønne løyper i sentrum (gratis) kan være en fin start. 30 poster i sentrum gir for små føtter og/eller litt slitne føtter mulighet for gullmerke i Turo. Disse postene inngår også i den ordinære turorienteringa for de litt mer spreke føttene. Poser med kart er å få på Sportshuset.

Finn Fram Dagen 3 går på Grønneset onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mai 2021


Så skal vi tilbake til Grønneset - Finn Fram Dagen 3 står for tur!

Bildet over er tatt fra tilsvarende løp for to år sida, men fra samme flotte plass ved Ånøya og med en bråte med o-løpere!

Smittevernmessig gjør vi som sist onsdag med oppdeling av all-idrett i små grupper med instruktør. Vi holde løpsutstyr reint før og etter bruk og unngår sammenstimling ved poster og i sekretariatet. Dette skal vi klare sammen!


Så til orienteringa.

Hege og Trine serverer løyper for enhver smak: Rekruttene har flere korte nybegynnerløyper og Råtassløype å boltre seg i, mens de mer erfarne har to lengre og mer utfordrende løyper å kose seg i.


Kart med løyper til nybegynnerne blir delt ut på samlingsplass. 


Dette er det siste Finn Fram Dagen i denne serien av tre. Da slår vi på stortromma og deler ut noen fine pannebånd til alle som har deltatt i disse løpene.


Bildet til venstre er fra Hege som har hengt ut noen poster allerede. Posten og plasseringa er så vakkert i seg selv at det er med et knust hjerte løperne må forlate posten til fordel for neste post.


Dette blir en stor kveld på en flott plass og et lite gløtt på Yr tilsier at været ikke blir aller verst!

Her er løyper som brukes onsdag kveld og blir hengende ute til søndag 6. juni (bare skjermer).

Ta gjerne utskrift selv om du kan!

Lang løype

Kort løype

Finale Råtass
Det kravlet og krøp o-løpere over alt på Nordgardsmyra i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2021


Helt typisk situasjon like før det braker løs i skogen: Full konsentrasjon om arbeidsoppgavene før det blir toppfart til 1. post!

Som for 14 dager siden fikk vi besøk av Idrettsveien bofellesskap og Allidrett Melhus under o-trening også i kveld. Stedet var Nordgardsmyra ved Saga på Brekkåsen og det var samlet nesten 60 løpere i løpet av kvelden. Det skulle en ikke tru når en speidet utover myra - der var alle spredd for vindene!


4 glade o-løpere. Fornøyde med å ha funnet posten og at postkoden viste at de var på rett post. 

Blaut på bein? Ikke noe problem!

Upåklagelig stemning i skogen i kveld i allefall! Og stor begeistring, delvis forundring, over hvor våt man blir på beina i orientering. «Hvordan vises gjørme på kartet» fikk jeg spørsmål om! 

Noen studerer kartet, noen er på tur ut og noen på tur inn.


Mye skal kommenteres under en slik økt:

En av foreldrene sa etter 100m: "Jo, det blir orientering på oss".


"Æ har sett en hæst bæsje " NB! Dette og det neste bildet har svært lite med personene på bildet å gjøre!
Kompasset ble flittig brukt da ledsager maste mye om å orientere kartet på hver post ellers visste vi jo ikke hvilken retning vi skulle til neste post.

Eivind registrere inn løpere på løpende bånd - her etter 3. runde i Råtassløypa.
"Eivind, det her er søstra". Mange søsken å holde styr på for arrangøren. 

"Hvor lang tid brukte vi? 2 minutter?" 


Kåre gir ekspert-tips til barnebarn Edvard.

Løperne tok to stjerneløyper først før det ble Råtassløype med tidtaking. Resultater kan leses på Brikkesys.

Dermed var en stor o-kveld over. Neste gang blir det finale for Finn Fram Dagen på Grønneset og der blir det også premiering!
Finn Fram Dagen 2 går onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mai 2021


Da er vi i gang igjen - ei uke etter planen! Se MIL-sida.

Onsdag 26. mai kl 1800 blir det Finn Fram Dagen 2. Parkering ved Saga på Brekkåsen og derfra er det merking 150m til samlingsplass ved Nordgardsmyra.

For de ferskeste blir opplegge likt som for to uker siden med to stjerneløyper og ei Råtassløype, der det er mulighet for å bruke løperbrikke. Løypene blir delt ut på samlingsplass og alle vil få veiledning om det trengs. Merk også at alle som deltar i Finn Fram Dagen vil få premie, men utdelinga blir om ei uke. Da blir det Finn Fram Dagen 3 som blir finale på Grønneset ved Ånøya.

For de mer erfarne er det to løyper: Bråsving kort og lang - også her blir det anledning for tidtaking. Skriv gjerne ut løyper fra nyhetssaken om kOrOna-O-løypa i forringe uke.

Velkommen!
Finn Fram Dagen 2 erstattet med kOrOna-O-løype i uke 20

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mai 2021


2. løp i Finn Fram Dagen som skulle gått fra Saga på Brekkåsen onsdag 19. mai kl 1800 er byttet ut med kOrOna-O-O-løype hele denne uka. Det henger sammen med det lokale smitteutbruddet i Melhus. Men vi gir oss ikke med det:

Eivind har hengt ut 25 poster som blir tre løypene på kryss og tvers over og rundt Nordgardsmyra. Stalltips: Her er det lurt med kompass! 

Vi håper på rask lettelse i restriksjonene, for da blir det Finn Fram Dagen 2 og 3 utrulig raskt. Følg med.

Løypene er satt ut og hengere til 2.pinsedag. God tur! Løypene blir lagt ut her når de er klare.

Råtassløype

Bråsving kort

Bråsving lang
Yrende liv ved Tambartun onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mai 2021


Ett førtitall antall løpere, ledsagere og arrangører var i aksjon fra Tambartun i kveld på først Finn Fram Dagen. Dette til tross for onsdagen var innledninga til langhelg og kanskje litt guffent værlag.

Atle var løypelegger og hadde satt ut to løyper som gikk i søndre og øvre del av Gimsekartet, mens de ferskeste kunne nyte godt av tre korte stjernesløyfer og ei litt lenger Råtassløype i området rundt Tambartun. Stjerneløypene var opplæring og trening, mens Råtassløypa ble gjennomfør med løperbrikke som viser postkoder og tid.

1. trinn i Allidrett på Gimse stilt med rundt ti barn med følge. Idrettsveien bofellesskap kom  med ett titalls beboere og så var det en god del av våre faste løpere som har stilt opp i hele vår.

Her er en billedkavalkade over o-kvelden ved Tambartun. Vi har ikke navn på alle pr. nå, men det vil komme etter hvert. Resultater ser du på Brikkesys.


Her er en pulje fra Idrettsveien gjort unna stjerneløype 2 og er straks klar for Råtassløypa.
Frank Johnny Andreassen, Trond Alexander Olderøyås, Line Arnstad og Tommy Sneen Skogstad.


I fullt firsprang med en kort innlagt fotostopp: Henrik Hoff Vold, Even Grøtheim Fjerdrumsmoen med stolt fedre.

Herlig med orientering synes Ada, Rune, Sofia og Håvard.

Hege viser gode O-triks for ferske nybegynnere.

Signe får avlest sin brikke av løypelegger Atle.

Colin og Jomar stilte opp denne gangen også.

Hege hadde full sjau med ivrige, lærevillige barn.

O-løper Daniel Homstad!

Martin med en lydhør gruppe fra Idrettsveien. Veivalg, orientering av kartet og kurs er på agendaen!

Dette var altså første av tre Finn Fram Dagen. Neste onsdag er det på Brekkåsen ved Saga, før vi avsluttet med Grønneset om 14 dager, da med premiering for alle!

Løypene står ute til søndag kveld og kan lastes ned fra nyhetssaken som står under denne på hjemmesida.
Første Finn Fram Dagen fra Tambartun onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Mai 2021


Med et bilde fra en treningskveld på Nordgardsmyra for to år siden kan vi ønske alle velkommen til Finn Fram Dagen 2021 på Tambartun. Da var alle Allidrettspartiene deltager og det var helt fullt på myra av o-løpere. 

Altså onsdag 12. mai kl 1800 ved Tambartun blir det både et ordinært treningsløp og Finn Fram Dagen der det er muligheter for veiledning. Disse to delen kjøres parallelt. Kjørerute til Tambartun ligger i Finn Fram Dagen-saken på denne siden.

Vi vil kjøre et spesialopplegg for de aller ferskeste: En kort forklaring på kart og terreng. Så tre korte sløyfer rundt Tambartun som toppes til slutt med  ei Råtass-løype med bruk av tidtakerbrikke!

Vi regner med stort oppmøte kommende onsdager, men siden bildet ble tatt er det skjedd ting som må håndteres. Vi vil kjøre noen kjente smittevern-rutiner med spring av utstyr og hender før og etter, så vi regner med at vi skal gjøre det trygt for alle å delta.

Det er Atle som er løypelegger og han vil legge ut løyper til ordinær trening her når de er klare som dere kan skrive ut (det vil nok være kopiert kart til de som ikke har skrevet ut). Dere som skal delta i fersking-opplegget i Finn Fram Dagen vil få delt ut kart.

Her er løypene for treningsløpet:


Dette er det første av tre Finn Fram Dagen. De to neste går fra Brekkåsen og Grønneset. For ungdommer som stiller opp på denne og de to neste kveldene (uansett fersk elle dreven), vanker det en premie som er et flott pannebånd.

Fortsatt godt oppmøte under trening i Hollumsåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mai 2021


Med smått og stort hadde over 30 løpere funnet gapahuken i Kneppen nord for Hollumsåsen i kveld som var utgangspunkt for kveldens o-trening.

Stein Ivar bød på tre løyper og halvparten av de oppmøtte tok seg gjennom nybegynnerløypa, ja det var løpere som tok løypa to ganger også!I bakgrunnen er løpere i fullt firsprang ut i nybegynnerløypa.

Ved start forbereder Kristin Åsegg, Trond Nikolaisen og Martin seg for løpet.

I mål viste det seg at noe hadde gått galt med avlesinga.
Ingen problem: Da tar vi løype en gang til!Det var så vidt at Colin, William og Jomar Grøtan hadde tid til en kort fotostopp.

De var svært konsentrert her midt nybegynnerløypa.
Like etter dette var det nemlig et stikryss som måtte sjekkes ut. Løypa viste seg gikk som en lek!

Ikke alle de vante hadde tid denne kvelden, men begge de to lengste løypene var godt besøkt. Kåre og Audun B toppet hver sine løyper. Mer om resultater på Brikkesys.

Neste gang blir det litt annet terreng, da vi har utgangspunkt fra Tambartun.
Trening onsdag - Hollumsåsen/Løkkenhaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mai 2021

Da er det onsdag og på ny trening. Stein Ivar er løypelegger, denne gangen blir det muligheter for tidtaking for alle. Minner på at alle tenker smittespredning, passer på avstand og spriting før start og ved målgang.

Onsdag 4. mai kl 1800 møtes vi på bålplassen ved åkeren mellom Hollumsåsen/Løkkenhaugen og Gimse. 


For de som ønsker det, minner vi om at løypene vil bli stående ute 4. mai - søndag 9. mai,


Se kart nedenfor. 

Adkomst med bil er via Hølondvegen - Klevavegen, og det er parkering på toppen av bakkene (se kart nedenfor). Rødt er markert som parkering og grønt er merking til samlingsplass. Etter avtale med beboere er det viktig at vi parkerer slik at vi ikke stenger adkomst til eiendommene, og ikke utpå dyrkamarka. 

Det er 3 løyper, og de blir lagt ut tirsdag ettermiddag og står ute til søndag kveld den 9. mai

Nybegynner

Kort

Lang

Nærmere 30 o-løpere i skogen i kveld fra Yraberget

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Apr 2021


Her har familien Bredland Seehuus nettopp gjennomført Kort løype og løypelegger Frank Egil er klar for å ta i mot Hanne og Ingrid. Alle disse gikk Kort løype som er C-løype.

Parkeringa ved Yraberget var helt stappfull som følge av mange o-løpere (og et trimfølge i tillegg). Da aller fleste av nye løpere som stilte på Bjønnabakken for ei uke siden kom igjen i kveld også. I tillegg kom det enda flere nye sammen med gamle og yngre travere som hadde sesongpremiere i treningsløp.

Opplegge i år, som igjen er et korona-år, er å tilby trening med instruksjon og tidtaking for de yngste. Samtidig kan ung og gammel ta løypene når de vil fra onsdag kveld til søndag kveld. Nærmere 30 løpere valgte å samles i tida fra kl 1800 og utover kvelden.

Frank Egil hadde lagt tre løyper mellom om lag 1,5 og 4 km med ulik vanskegrad. Det er svært lite snø igjen og været var helt greit vårvær: Nordvest med litt sol, litt regn, litt hagl og litt snø - noen hadde vist lagt merke til det visstnok.


Spente nybegynnere med følge før avmarsj. Hege og Kjell Rune veileder førstegangs-stertende. Videre Alexander og Charlotte Ellevset og Janne Staulen Venes. Så stilte disse for andre gang:  Bertil, Birgit og Herman. Noen litt sjenert i starten, men ........

noen sekunder etter var sjenansen borte!

Frank Egil og Eivind sender Maya og Sanna Elise ut i Klort løype. Hundene gjorde en utmerket trekkjobb, men ble ikke registrert med tid. 

Signe har her blandet seg med de noe eldre av ungdommen. Audun har en passiar med løypelegger Frank Egil, Hege har noe som må oppklares med Martin og Kjell Rune pakker sammen for kvelden.

 Resultater fra kveldens trening leses på Brikkesys.

Neste trening blir sannsynligvis i Hollumsåsen med start fra Klevavegen.
Trening onsdag med tidtaking for de yngste

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Apr 2021


Så blir det o-trening igjen!

Onsdag 28. april kl 1800 tar Frank Egil imot løpere ved Yraberget mellom Nordgrenda og Øyås. Se kjørerute. Det blir tre løyper og disse blir stående ut til søndag 2. mai, for det viser seg at løypene blir brukt en god del selv om det ikke er tidtaking.

Onsdag kveld kl 1800 blir det veiledning av nye løpere som sist onsdag - både de som deltok forrige onsdag og selvsagt de som ikke fikk anledning den gangen. Alle får hjelp!

Nytt nå er at de som deltar i Nybegynnerløypa og C-løypa kan bruke løperbrikke for å registrere postpasseringa. Brikkene er populære for de yngste, så vi gir dette tilbudet til løpere i de korteste løypene. For løpere i de lengste løypene venter vi litt med å åpne for tidtaking. For de som skal ha tidtaking, gjennomfører vi de samme smittevern-rutinene som vi brukte i fjor med bl.a. spriting før og etter løpet.

Her kommer en kort løpsrapport fra løypelegger Frank Egil: Denne uken tilbys litt av alt: Tørr mose, snedekte myrer og sølete stier, men fint vær blir det!

Før vi viser løypene kan vel dette være noe å glede seg til?:

Skriv gjerne ut løypene selv på forhånd.

Nybegynner

Kort

Lang
Sprint-cupløyper er hengt ut på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Apr 2021


Det ble ikke noe av Trondheim Sprintcup 3 førstkommende torsdag på grunn av smittesituasjonen i distriktet.

Atles løyper er satt ut med små skjermer nå og blir stående ute til søndag kveld den 25.april.

Her kommer løypene:

Lang

Kort
Mange nye, ivrige nybegynnere på Bjønnabakken i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Apr 2021


Her er en ansamling av mange nye og spente nybegynnere i kveld på Bjønnabakken. 

Vi vil nå etter hvert tilpasse oss til en mer og mer normal situasjon og et uformelt treff i Kjell Rune sine løyper på Øybergkartet var midt i blinken. Det var uthengt skjermer uten postenheter som ble til fire løyper. Som beskrevet tidligere hadde løypene hengt oppe siden siste snøfallet og har vært besøkt både en og to ganger av noen ivrige ungdommer.


Stein Ivar er her i full gang med o-veiledning av Birgit Nestvold Singstad og guttene Bertil Mattis og Hermann. Det er fint å få veiledning selv om de bor i grenda..
Hege og John er i ferd med å løse et o-teknisk problem. Alltids noe å filosofere over selv for veteraner.

Her er alle fornøyde med kveldens nybegynnerløype!
F.v. Jørgen og Iver Ingebrigtsen og Martin og Trond Nikolaisen.

Her får de samme nybegynnerne litt ekstra stalltips av Atle og Stein Ivar.
O-praten etter løpet er nesten like viktig som selve løpet.

Ut over løpere som er avbildet var Johannes, Kjell Rune og Eivind med. Når Melhusløperne så vidt var ferdig, kom det løpere fra Buvika som skulle ta postene. 

Neste onsdag blir det trening litt lenger sør ved Yraberget, men før den tid blir sprintløypa som Atle la til det planlagte sprint-cupløpet på Brekkåsen publisert i en egne nyhetssak nå snart.
Ukens kOrOna-O-løype i kommende uke

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Apr 2021Vi er inne i en overgangsperiode til lettere restriksjoner og at ettervinteren gir seg for i år.

Vi forlenger Ukens kOrOna-O-løype fra Bjønnabakken til søndag 25. april og starter med opplæring for de som ivrer etter å lære seg orientering.

Det ryktes at skjermene nå har gått klar av snøen og det begynner virkelig å bli godt løpbart på Øyberga!

Løypa er så populær at det går hardnakkede rykter om at flere personer har tatt den to ganger. Første gangen var det svært vinterlig. Andre gangen var kohorten utvidet betraktelig for da var været et helt annet. Beviset sees i bildet over, der 4/5-deler av løperne er avbildet med kartet i midten.

Det er fire løyper å velge i, så det er mye å ta tak i. Løypene ligger som link i nyhetssaken om denne løype like under denne saken.


Onsdag 21.april kl 1800 på Bjønnabakken på Øyås starter vi opplæring av nybegynnere samtidig som det er mulig for etablerte løpere å treffes på god korona-avstand før løypa tas. Det blir ingen tidtaking denne uka.  Kjørerute er her https://kart.gulesider.no/c=63.299920,10.256939&z=14&r=car;F00;-1;63.286728;10.268011;Strandvegen;63.310447;10.249987;Klungvegen 

For nybegynnerne vil det bli veiledning så lang som smittevernet tilsier og munnbind kan bruks i opplæringssituasjonen. For de som har kompass er fint å ta med det.

Ta utskrift av løypa og møt opp! 
Ukens kOrOna-O-løype uke 13-16 - sololøp!

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Apr 2021


Da er neste kOrOna-O-løype satt ut og det er Kjell Rune som byr på hele fire løyper med utgangspunkt fra Bjønnabakken på Øyås.

Løypene er klar fra søndag morgen 4. april og står ute til søndag den 18. april

Det er små treningsskjermer med refleks på postene, så natto-løp er også mulig enda. Løypene ligger nederst.

Av smittevernhensyn blir det ikke tidtaking eller felles oppmøtetidspunkt denne gangen - det er bare å velge tidspunkt og løp i vei!

Kjell Rune har laget oppsett i Livelox for de som vil studere sine spor i marka etter løpet.

Her er linken til Livelox for de som ønsker det.


Her kommer løypene:

Nybegynner        

C kort                        

B halvlang

A lang

Bestilling av løpsklær - nå online-bestilling!

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mar 2021


O-avdelinga for nyer seg litt! Denne gangen innen klær - ikke så mye nytt i utvalg, men i måten å bestille på i Teamshop Melhus orientering!

Vi har inngått avtale med Trimtex om online-bestilling av både våre designklær og standardklær til bruk i orientering. Du gjør bestillinga der og da og betaler! Da er det bare å vente på levering til deg etter eget ønske.

Er det noe uklart er det bare å henvende deg til vår nye kontakt for bekledning Klara Storler 977 61 802 Klara Storler klara@storler.no eller til Trimtex.

Det som kreves før bestilling er at du registrer deg i trimtex.no/no/teamshop/melhusok med navn, epost og selvvalgt passord. innlogging fullføres med kode:  melhusok

Her kommer instruks for bruk av vår teamshop:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KLAR FOR BESTILLING I DAG TIRSDAG 30.APRIL 2021, ETTER KL 12

Deres teamshop er nå klar, og vi håper mange kommer til å benytte seg av dette tilbudet.

Nettbutikken stenger 11.04.2021 med forventet levering i uke 21.

Før du kan starte å bestille må du registrere deg.
Velg «Logg inn» om du allerede er registrert som bruker på trimtex.no eller “Ny konto” om det er første gang du bestiller fra oss. På mobil må du scrolle litt nedover på siden for å finne disse to valgene.

Klikk deg inn på linken her for å komme til nettbutikken: trimtex.no/no/teamshop/melhusok

Eller logg inn med aktiveringskode/teamkode: melhusok

Du skal motta en ordrebekreftelse fra oss når din ordre har gått gjennom.

Vi anbefaler å bruke Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks vil brukere av Internet Explorer kunne oppleve noen problemer.

Lurt tips! Kommer man “bort” fra klubbsidene, kan man alltid klikke på klubbnavnet øverst på siden for å komme tilbake igjen. På mobil vises dette ved å gå på menyen øverst til venstre.

Hvis noen har problemer med å logge inn, eller andre henvendelser, nøl ikke med å ta kontakt enten på support@trimtex.no eller per telefon 37 26 91 00.

Med vennlig hilsen

Maria Melissa Tveit | Kunderådgiver og salgskoordinator

Trimtex Sport AS | Sekkebekksletta 8 | N-4792 Lillesand | Norway

T: +47 37 26 91 00     www.trimtex.no
Hege tildelt MIL`s fortjenestemedalje

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mar 2021


Årsmøtet gikk digitalt slik som så mye gjør i disse dager. Sammen med Hege fikk Kjetil Øyum, og Siri Thue fortjenestemedalje. Kjetil for sin innsats for tilrettelegging av løyper på Kregneskjølen sommer som vinter siden 1980-tallet. Siri fikk utmerkelsen for sitt arbeide som økonomiansvarlig i hovedlaget og fotballturneringa Melhus Cup.

Kriteriene for å få fortjenestemedalje er følgende:

Fortjenestemedaljen tildeles med diplom. Kan tildeles den eller de som har utført et særlig godt arbeid for laget – sportslig eller administrativt:

 • Idrettsutøvere som har vært gode ambassadører for laget gjennom nasjonal eller internasjonal deltakelse. Utmerkelsen tildeles etter kandidatens idrettskarriere er slutt eller nedtrappet til lokal deltakelse.
 • Idrettsutøvere som har vært gode ambassadører for laget gjennom sin innsats i en lengre periode – selv uten å kunne skilte med topp-plasseringer.
 • Idrettsutøvere som etter endt karriere tar hånd om rekruttering i laget og arbeider aktivt som trener, instruktør eller tar annet administrativt arbeid over lang tid.
 • Medlemmer som påtar seg store ansvar- og arbeidsoppgaver i forbindelse med utbygging av anlegg, og som med stor entusiasme arbeider til lagets beste – som også kan være en kortere periode.

Begrunnelsen for at Hege fikk fortjenestemedalje er dette:

Med sin iver for o-sporten og for å fremme et godt klubbmiljø, har hun blitt en bærebjelke i o-avdelinga i Melhus.

Hege kom til Melhus en del år før årtusenskiftet og løp i den perioden for sin moderklubb Freidig. Rundt år 2000 meldt hun seg som Melhusløper og har siden vært stødig med.

Som tillitsvalgt kom hun med i 2013 og har sittet i styret siden 2014 og til i dag og har bidratt med mye og variert. Som turansvarlig har Hege funnet sin plass. Med en gjennomtenkt logistikk og sans for å fremme trivsel er turene alltid vellykket.

Hege har i mange år vært både løpsleder og løypelegger i interne løp.

I tillegg har hun stilt opp hver gang som funksjonær i store og mindre løp og arrangement som klubben tar på seg - ofte som premieansvarlig.

Hege utfører sine oppgaver med stor iver og er alltid pliktoppfyllende. Tross et seriøst engasjement har Hege med seg et godt og lunt humør som bidrar til et godt klubbmiljø.

I tillegg har hun en ekte interesse for o-sporten og idrett i især og er en stolt og ivrig o-løper som utad representerer våre klubbfarger med stolthet.

 

Det er nok mange som kjenner seg igjen i begrunnelsen for tildelinga. Alltid med og alltid blid og støttende. Det som gjør henne "komplett" i denne sammenhengende er at hun samtidig er en svært habil o-løper som deltar jevnlig. Det er med å holde o-miljøet samlet også ved delta i små og større o-løp og samlinger .

Styret er svært glad over at Hege kunne få denne utmerkelsen. Heia!
Koronaløype, Mestrenes mester-øvelser og bålkos i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mar 2021


Stor variasjon under kveldens o-treff på Tambartun. Frank Egil hadde ikke bare ordnet med to kOrOna-O-løyper med utgangspunkt ved Tambartun, men også noen Mestrenes mester-øvelser og bål.

Under den innledende løpeturen i løypene var flere av våre faste ungdommer og voksne som ble observert  i kveld som ikke har vært aktive i vinter. Det er flott å se at vi alle kravler oss ut av vinter-o-dvalen! Ellers har vi en fast gjeng som møter opp hver onsdag - og det også denne kvelden.Øvelsene som vi hadde i kveld på hellegangen ved vestveggen på Tambartun var bl.a. å holde føttene litt opp fra bakken så lenge som mulig - denne gangen uten strømledninger. 

Vi hadde ei balanseøvelse og her fikk vi demonstrert ungdommelig stødighet av Signe. Her til venstre er hun ensom i  tilbake i balanseøvelsen.

Vi fikk også prøvd oss i reaksjonsøvelsen 90-graderen og skiskytterøvelse med snøballer mot blinkene med lang løype rundet bygningen og en kortere strafferunde. Litt usikker på hvem som vant til slutt, men stor innsats av alle var det og skikkelig god trening!


Som en fin avrunding samlet vi oss i Gimsmarkvegens bålplass i lia opp mot Tjurrupynten. Her var bålet i god stim når vi ankom, så det bare å hive grillmat på gloa. Gode historier kom på løpende bånd, både av det lette slaget, men også noe mer av saker på globale sakskartet.

Her ser vi på bildene fra høyre og med klokka: Klara, Atle, Hege, Martin, Signe og kveldens vert Frank Egil.

På øverste bilde ser vi også Stein Ivar og Eivind.

En trivelig og annerledes påskeavslutning var så til ende! Etter påske har vi foreløpig ikke andre planer enn at vi fortsetter med Ukens kOrOna-O-løype som etter hvert kan flyttes ut i skogen. Om vi gjør dette om til vanlig onsdagstreningsløp er det smittevernrestriksjonene som avgjør. Den planlagte dagsamlinga like etter påske vil nok ikke bli gjennomført, men treninger blir det allikevel!

God påske!!
Ukens kOrOna-O-løype uke 12 med påskeavslutning!

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Mar 2021


          Frank Egil er ukens løypelegger og har et kjempe-førpåske-tilbud!

 1. Også denne uken tilbyr vi Ukens Koronaløype, i lang og kort utgave, med utgangspunkt i Tambartun. Se PDF-filer nederst på denne siden. Postene er klare onsdag 24. mars kl 1800, og henger ute til godt ut på kvelden på Palmesøndag.
 2. Onsdag 24. mars kl 1830 inviterer vi dere til felles utendørstrim på Tambartun. I løpet av ca 90 minutter blir det aktiviteter for voksne og ungdom som setter både kondis, styrke og koordinasjon på prøve. Det legges også inn noen uhøytidelige konkurranser inspirert av det man ser på Mesternes Mester. Deltakerne må ha med liggeunderlag/treningsmatte og hodelykt. Snøen som er igjen ser ut til å bli av den fuktige sorten frem til onsdag, så alle bør medbringe et tørt skift med klær/sko. Alle øvelser er designet med tanke på at vi skal holde 1m avstand underveis, minst.
 3. Etter onsdagens fellestrim, cirka kl 2000, blir det tilgang til et bål i nærheten av Tambartun, som gjør at fellestrimmen kan skli over i enkel kveldsmat ved bålet. Arrangøren stiller med bål og ved, mens deltakerne må ha med egnet mat og drikke selv - pølser, pinnebrød, ostesmørbrød eller annet som kan stekes på bålet, samt drikke.

Velkommen!

Løypene er her:

Kort

Lang
Ukens kOrOna-O-løype uke 11

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Mar 2021


Denne Ukens kOrOna-O-løype har utgangspunkt fra Brekkåsen skole og er tilgjengelig fra onsdag 17.mars og blir stående til tirsdag 23. mars.  

Eivind er løypelegger og det er to løyper som stort sett går i boligfeltet med noen små avstikkere i snøen. Sko med pigg er en fordel!

Det er mange som velger å møtes til ordinær oppmøtetid kl 1800 onsdag kveld. En kort prat og kanskje litt felles løping i løypene kan trigge o-lysten nå som våren er i anmarsj. 

Her kommer løypene:

Hvilepuls

Maxpuls
Fellestur til Elgsethytta onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Mar 2021


Hege har trening kommende uka og inviterer til utflukt!

Hei alle sammen!

Sommerløypene til Atle, og marka for øvrig, har fått et tynt snødryss! Den snøen har vi plan om å utnytte til neste treningsuke!  

Onsdag 10. mars planlegger vi sosial skitur til Elgsethytta med kveldsmat der. Meny; Rømmegrøt og spekemat Kjøttkaker m/ erterstuing og potet + ordinær cafe-meny Hytta er åpen til kl 20! 

For felles kjøring møtes vi ved Melhusbanken senest kl 1730 eller på parkeringa på Henriksåsen kl 1800 og går samlet derfra og inn til hytta.

 Det er knapt 4 km innover. Det kan være lurt med en liten sekk m tørt skifte på overkroppen. Husk hodelykt! Gi et hint her, gjerne i løpet av søndag, om hvem som ønsker å bli med. Slik får vi holdt av egnet bord for oss:) (Om noen ønsker å gå litt lengre, kan men evt møtes litt før, og ta et par runder i løypene i Henriksåsen før felles avmarsj)
KOrOna-O-løype uke 9

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mar 2021

Sommern er her, men den kan bli kort! Nå må du snarest finne frem o-skoene og løpe ukens korOnaløype. Løypa har start og mål ved Saga på Brekkåsen. Det er helt bart i skogen nå. Noen små isflekker på myrene og litt is på noen stier. O-sko med pigger er helt perfekt skotøy for denne treningsøkten.

Løypene er i kjent terreng, men det er allikevel utfordrene å løpe rett i postene. Pass på å bruke kompasset flittig. Vær nøye på å løpe rett retning ut av posten. Bruk litt ekstra tid på det så slipper du å komme helt ut av kurs på vei til neste post. 

Posten henger ute frem til tirsdag 9. mars kl 15.00.

God tur i sommerværet!

Kort løype

Lang løype

Fellesstart og kaffestund i Asbjørn av Medalhus veg

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Feb 2021


Ett par håndfull samling av løpere samlet seg i kveld hos løypelegger Martin for en uhøytidelig fellesstart. De fleste løp Lang bakkåk-løypa mens noen tok Mellom litt bakkåt-løypa. Løypene gikk fra parkeringa ved nordre gravplass og sørover mot Prest-trøa, opp på Ryefeltet, ned mot Lodda og inn bjørk-alleen mot Melhusgården øvre.

Litt sleipt var det i de bratte liene, men ikke verre enn at det ble en fin treningskveld.
Etter treninga samlet løperne seg ved bålpanna til Martin og Ingjerd.


Her ble det både saft, kaffe og pølser med brød fra grillen.
Det var også et eksklusivt tilbud fra verten om et isbad i Lodda med påfølgende premiering.


Alle var såpass tilfreds med løpskvelden allerede viste det seg, at det ble med tanken.


En fin treningskveld med en god stund for sosial samling ble det virkelig.
En god opptakt til morgendagens årsmøte!
Ukens kOrOna-O-løype uke 8

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Feb 2021


Etter en ukes pause er vi i gang igjen med Ukens kOrOna-O-løype!

Denne gangen er det Martin som er løypelegger og utgangspunktet er parkeringsområdet ved nedre gravplasser til kirka. Kartet er helt nytegnet av Atle og så ferskt at det ikke er bitt synfart noe særlig. Martin er lommekjent og har lagt løypene trygt med hensyn til privat område. I langløype kan noen stusse ved post 5 og 6 på akkurat det, man kjør på! På postene henger de små treningsskjermene med refleks på.

Her kommer en hilsen fra løypelegger:

Løypene er gått opp i terrenget. Postene er satt ut i løpet av mandagen. Hodelykt er nødvendig da deler av løypene går ute i bushen. Piggsko er også å anbefale. Kart må printes ut av løperne.

Ekstra tilbud: Fellesstart onsdag fra kl 18.00 på Medalhus (Asbjørn av Medalhus veg 18). Etter innkomst blir det som seg hør og bør kaffe (for de som drikker det). Ellers saft. Det er ikke umulig at Ingjerd frister med noe å bite i. Alt innenfor koronareglene.

Da er det bare å lade lyktene og skriv ut et egnet kart. Velkommen til et nytt kartområde i nedre Melhus! 

Kort flatt

Mellom litt bakkåt 

Lang bakkåt
Innetrening i vinter er avlyst - Vi samler krefter til våren!

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Feb 2021Styret har denne uka bestemt at vi ikke skal ha innetrening på Høyeggen resten av treningsperioden i vinter. Det blir for usikkert hva restriksjonen er til enhver tid er og dermed vanskelig å planlegge både for ledelse og løpere.

Dermed er det bare å glede seg til mer normale forhold til våren og sommeren kommer og vi kan få slike øyeblikk som bl.a. rekruttløp 3 som gikk fra Grønneset i mai 2019. Dette er bare ett av mange fine samlinger vi har hatt de siste årene og vi skal få mange slike flere framover også!

I mellomtida så kan vi gå eller løpe Ukens kOrOna-O-løype som hver uke settes ut fra onsdag kl 1800 og står ute til søndag kveld samme uke.

I den forbindelse kan det komme innbydelse til noen felles sprell i treningstida onsdag i enkelte uker. Da kan det være grilling eller uhøytidelige konkurranse som "Mestrenes mester"-lignende øvelser - følg med!


Og så er det bare å gå på ski i denne fantastiske fine etterjulsvinteren. Det gir god trening og flotte naturopplevelser!

Ukens kOrOna-O-løype uke 6

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Feb 2021

Denne uken forflytter vi oss fra Melhus sentrum og opp på Gimse. Nærmere bestemt til Måssåvegen. Start og mål fra parkeringsplassen i Måssvegen. 

Løypene går stort sett i gatene på Brekkåsen med en liten runde via Tambartun for de lengste løypene.

Løypene er tilgjengelig fra onsdag 10. februar kl 1800 og står ute til søndag kveld.

Ny 1,4 km

Mellom 3,1 km

Lang 4,4 km
Ukens kOrOna-O-løype uke 5

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Feb 2021


Vi kjører på med løyper i gatene så lenge vi har restriksjoner som i disse dager.

John har komponert løyper med utgangspunkt fra Coop Mega og løyper går på begge sider av elva. Kartet er det nyeste av det nyeste i Atles penn.

Løypene er tilgjengelig fra onsdag 3. februar kl 1800 og står ute til søndag kveld.

Her er ukens tilbud: 

Ferskis

Trimmer

Ræser
Ukens kOrOna-O-løype uke 4

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jan 2021

Vi fortsetter med Ukens kOrOna-O-løype også i denne uka.

Start og mål er ved Rådhuset.

Postene er fortsatt små treningsskjermer med refleks og det er ingen stempling eller tidtaking.

Løypene er lagt av Atle og står ute fra onsdag 27. januar kl 1800 til søndag kveld 31. januar.

Kartet i sentrum er nyrevidert med ny sprintnorm. Kom gjerne med tilbakemelding hvis du ser noen forskjell. 


Løypene vil også ligge ut på Livelox fra kl 18 på Onsdag.


Løypene finner du her:

Det er glatt ute så bruk riktig fottøy!

Ukens kOrOna-O-løype uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Jan 2021


Vi fortsetter med Ukens kOrOna-O-løype også i denne uka.

Start og mål er parkeringa ved Melhus vgs.

Postene er fortsatt små treningsskjermer med refleks og det er ingen stempling eller tidtaking.

Løypene er lagt av Eivind og står ute fra onsdag 20. januar kl 1800 til søndag kveld 24. januar.

Her er løypene:

Nybegynner

Mellom

Lang
Ukens kOrOna-O-løype uke 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jan 2021

Vi fortsetter med "Ukens kOrOna-O-Løype" også i uke 2. Frank Egil setter ut tre løyper med utgangspunkt i Brekkåsen skole. Løypene er tilgjengelige fra onsdag 13. januar klokken 1800, og henger ute til seint søndag kveld. Postene er markert med små skjermer med innsydd refleks. De tre løypene finner du via linkene nedenfor her, og skrives ut av hver enkelt.

Nybegynner

Mellom

Lang


Løypeleggeren rapporterer om fine forhold og generelt godt underlag både i gatene og inne i skogen. Noen strekk går langs mørklagt vei, og vi oppfordrer sterkt til bruk av refleks og lys. En og annen issvull skjuler seg under tørrsnøen her og der, og det er en fordel med piggsko. På langløypa er det et par strekk med mulige veivalg over åker, og der kan det skjule seg en og annen plogfure under snøen - noe som kan være risikabelt for løpere med lealause ankler. Ta det pent!

God tur og lykke til!  
Ukens kOrOna-O-løype uke 1

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jan 2021


Etter regjeringas og kommunens innstramminger er vi igjen i nesten samme situasjon som i mars i fjor. All innendørs aktivitet og organisert kontaktidrett utendørs blir forbudt i minst 14 dager.

Vi har tatt en diskusjonsrunde i avdelinga og har havnet på at vi tar i bruk vår velkjente taktikk:  Ukens kOrOna-O-løype!

Hege setter ut tre løyper i sentrum med utgangspunkt fra brannstasjonen. De blir tilgjengelig fra onsdag 6. januar kl 1800 og til søndag kveld. Hver og en skriver ut sin egen løype etter behov fra linkene under. Det henger små skjermer med innsydd refleks på postene. Da er det bare å sette i gang og hold avstand!

Det blir altså ingen felles trening, men vi holder oss godt innenfor reglene med dette opplegge. Så får vi se det litt an om vi kan ha en form for fellestrening etter hvert.

Enn så lenge har vi følgende løyper å velge i (Hege foreslår å krydre treninga med 90-graderen mot en lyktestolpe på tampen av løypa!):

Nybegynner

Kort

Lang