GODT NYTT ÅR! Vi starter som annonsert med trening i første uka av nyåret!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Des 2016

Godt nytt år og forhåpentligvis vel overstått jul!

Vi har lagt et begivenhetrikt år bak oss med stor oppslutning om våre aktiviteter samtidig som vi har jubilert som 70-åring organisasjon.

Hverdagen kommer brått på og det er best å ikke kvile på laurbærene for lenge. Ta en titt på generell trenings-informasjon i siste nyhetssak i fjor om "Trening 2017". Vi har, som det er annonsert, trening for alle nå kommende uke og her er ukeprogrammet:

Ungdommene drar til Dragvoll tirsdag 3. januar der det blir samling i kretsens hovedløpsprosjekt med bl.a. innendørsorientering. Atle har meldt på 14 ungdommer fra Melhus.

Rekrutter og nybegynnere i alle aldre starter opp for første gang onsdag 4. januar kl1800 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Det blir lett ballspill, innføring i de fleste finessene for å takle o-løypene til sommeren. De forskjellige temaene blir fordelt over alle kveldene fram til påske. Ta på gode innesko og lette klær. Kan være lurt å ha ombytte - i hvert fall gode ytterklær etter hver trening når en kommer ut i vinterkulda. 3. hver onsdag (første gang onsdag 11. januar) bli det o-løp, men det kommer vi tilbake til etter hvert. Trine og Eivind har ansvaret.

Voksne fortsetter med ei to timers treningsøkt onsdag 4. januar. Kl1900 er det en time intervall-trening eller en fin runde med Gågruppa. Etterpå er det sirkeltrening inne kl2000. Ansvarlig for kvelden er Kjell Rune.

Ellers er det en grei oversikt over våre aktiviteter framover under Aktivitetsplan i Google-kalenderen opp til høyre på hjemmesida som vi prøver å holde oppdatert til enhver tid.
Treninger i 2017

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Des 2016

Vi tar nå en velfortjent juleferie, men det nye året 2017 kommer ganske så snart.

Ungdommene med Atle i spissen starter allerede tirsdag 3. januar med samling i Hovedløpsprosjektet. Ellers blir det fast innetrening i Brekåsen skole mandager kl1900, første gang mandag 9. januar og løpetrening onsdager kl1800 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Egen informasjon er sendt ut til aktuelle.

Vår nye Rekruttgruppe med Trine og Eivind starter onsdag 4. januar kl1800 i Brekkåsen idrettsbarnehage. Flere har meldt sin ankomst, så dette blir bra! Det blir lagt opp som ei nybegynnerundervisning i små porsjoner som blir fordelt utover treningene i vinter som også inneholder mye lek med og uten ball, hinderløyper og o-øvelser. 3.-hver onsdag blir det o-løp og første gang onsdag 11. januar. Vi vil presisere at dette opplegget også passer for ferske voksne, med eller uten barn. Spre det glade budskap til barn og voksne!

Voksentreningene går som vanlig onsdager kl1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Den starter også 4. januar med ute-trening i en time før sirkeltrening fortsetter inne kl2000. Her er det også o-løp som løpetrening 3. hver onsdag med mulighet til start fra kl1800. Gågruppe er opprettet som alternativ til løping i ute-treningene med intervall og langkjøring.

Felles o-løp onsdag 11.januar på nytt kart! For rekrutter, ungdom og voksne blir første felles o-løp lagt til Bagøya onsdag 11. januar kl1800. Ole vil legge løyper i nytt jomfruelig o-terreng på nytt kart bl.a. over Anemarka, Bagøya og Kuba. Voksne har innetrening i idrettbarehagen fra kl2000. Nærmere informasjon kommer på nyåret.

RIKTIG GOD JUL!
70-årsjubileumsberetninga på nett

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Des 2016

I forbindelse med at o-avdelinga feirer 70 år i år ble det skrevet ei jubileumsmelding og delt ut i forbindelse med vår storlige jubileumsfest i Gruva nå nylig. Nå er den tilgjengelig på nett under fanen Dokumentarkiv eller direkte her.

Er det noen som ønsker utskrift eller hefte er vi glad for å høre fra dere om det. Vi kan raskt kopiere opp noen eksemplarer i A5 eller sende en PDF-fil som det heter i våre dager.

Vi har også planer om å legge ut 50-årsjubileumsmeldinga som kom ut på denne tida i 1996.

Fortsatt hipp hurra for de 70 år!
Stor års-avslutning av et stort orienteringsår onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Des 2016


Det ble en flott avslutning av orienteringsåret 2016 på Brekkåsen onsdag kveld. Om lag 30 løpere hadde møtt opp til jule-o-løp og sosial samling inne.

Audun K hadde lagt to løyper for kvelden. Ei ordinær nybegynnerløype i boligfeltet ble godt mottatt av våre ferske o-jenter. Ungdommer og voksne fikk litt mer å tygge på i puslespill-løypa. Små utklipp av kart og post satt ved siden av kartet skulle passes inn på o-kartet for hver post og utklippene kunne være vridd også. Det så ut til at dette gikk greit for alle etter hvert. Alle deltagerne fikk medalje for innsatsen.

Etterpå ventet Ingrid inne med gløgg, vafler og kaffe og det gikk ned på høykant samtidig som det var full rulle blant ungdommene i gymsalen. En kort stemningsvideo kommer her.

Stein Ivar hadde ansvar for lyd og bilder. Svært mange bilder og mange videoer er det blitt dette året fra vintertrening ute og inne, o-løp i klubben, karusell-løp, Østersundstur og Midt-Norsk mesterskap.


Til slutt var det utdeling av prisen Det Gylne Kompass. Det gikk til Hege som presterte å bli disket i minst to løyper under karusell-løpet på Mo i høst. Travelt før løpet med kake, skulle egentlig følge rekrutter rundt og løpe selv etter førte til stor konsentrasjons-svikt, særlig til Hege å være. To, tre døgn senere tok Hege sølv og bronse i Midt-Norsk mesterskap - gratulere med begge prestasjonene! Og dersom ingen missforstår galt er det fristende å si: Et eksempel til etterfølgelse!

Så til alle: Takk for i år og velkommen tilbake i 2017!
Heder og ære til Eivind og Atle på jubileumsfesten

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Des 2016

Eivind og Atle ble begge gjort stas på under jubileumsfesten, noe som var dem begge vel fortjent med bakgrunn i den fantastiske innsatsen de begge gjør for o-avdelingen i Melhus IL. Atle for sin formidable innstas for rekrutteringen i klubben, Eivind for sin årelange innsats innenfor de fleste områder i orienteringsavdelingen i Melhus IL.

Eivind kom inn som leder første gang helt tilbake i 1976 og har vært leder for avdelingen i til sammen 19 år. Han er avdelingens leder i dag også og han styrer avdelingen med et slikt engasjement og utviser en slik arbeidslyst at andre klubber bare kan misunne oss! Eivind har et stort hjerte for orienteringssporten, og han er fortsatt aktiv selv og deltar på de fleste treninger og løp i dalføret gjennom sesongen. Det er ingen som har satt sin fot innom o-gruppa vår, uten at Eivind har tatt i mot de på forbilledlig vis. Det er derfor all grunn til å sitere Ivar Keiserås sine ord om Eivind; ”Jeg vil jeg gjerne si at jeg har i mange år beundret den ståpå-gutsen Eivind har vist for o-sporten i MELHUS. Han har nå fått med seg en god og driftig stab, men jeg tror ikke jeg gjør noen urett ved å hevde at det er Eivind som har vært den store drivkraften, så han fortjener å bli hyllet på jubileumsfesten”.

”Å GAGNE OG FORNØYE – HA DET FOR ØYE” er Melhus IL sitt slagord, og det ble under talen med rette brukt for å sammenfatte Atle sin måte å lede og følge opp rekruttene og ungdommene våre på. Det startet med noen få, og alle var nok ikke så veldig ivrige i starten heller. Atle gjør o-sporten spennende og morsom for rekruttene og gruppa vokser stadig. Her er det plass for alle og det finnes også ei o-løype enhver kan mestre.

Klubber utenfra vender også blikket mot det arbeidet Atle utfører, for å hente ideer og inspirasjon. O-kretsen har fått øynene opp for Atle sin kapasitet og han ble tidligere i år valgt som leder for rekkruterings-utvalget i kretsen.


Her har nylig Atle og Eivind blitt hyllet med tale, gave og hurra-rop. I tillegg ser vi Hege og Ingrid.


I tillegg vanket også overrekkelser av mer munter art. Jubileumskomiteen hadde sporet opp NOF`s gamle reglement, og dermed oppdaget gjentagende brudd på pkt 4 b i reglementet ”vasking skal bare foregå i eget medbrakt vaskefat” Vennlig hilsen Norges orienteringsforbund.

”Dette kom svært overraskende på oss, at dere som til vanlig fremstår så pliktoppfyllende, aldri har blitt observert på o-løp med slike påbudte vaskefat”. Dette forklarer dermed hvorfor de muntre herrer er avbildet med hvert sitt vaskefat under arma! Følg med neste sesong, det forventes at vaskefatene bringes like selvfølgelig med på løp, som det kompass og brikke gjør!
Årsavslutning med Jule-o-løp onsdag 14. desember

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Des 2016

Orienteringsåret 2016 avsluttes onsdag 14 desember fra Brekkåsen Idrettsbarnehage kl1800. Dette er et felles arrangement for rekrutter, ungdom og voksne. Ta på refleks og hodelykt og møt opp!

Audun K har lagt to korte løyper: Ei nybegynner-løype som går for det meste i boligfeltet og ei puslespill-løype som så vidt er uten allfarvei for ungdom og voksne.

Etterpå, om lag kl1900, er det julegløgg servert av Ingrid. Helt til slutt en bilde-kavalkade fra det som har skjedd dette året og det er ikke lite! Som en ekstra topping av programmet kjører vi noen videoklipp!
Innetrening og jubileumskake

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Des 2016

14 gutter møtte opp på kveldens trening på Brekkåsen skole. Etter en lang økt med Elefantball så trente vi styrke kombinert med øvelse på høydekurver. De brune høydekurvene på kartet kan virke litt mystiske, men de er veldig nyttige når du vet hvordan du skal bruke de. Gutta begynner å få god kartforståelse nå, og den blir bedre og bedre for hver trening.

På slutten av treningen koste vi oss med restene av jubileumskaka. Og tro det eller ei, hver eneste smule ble spist opp.


Enda flere bilder finner du her.
Bjørg og Ivar ble hedret for lang og verdifull innsats

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Des 2016

Under lørdagens 70-årsfeiring var Bjørg Singstad og Ivar Keiserås spesielt innbudt. Begge to kan godt huske hvordan det hele startet. De har begge lang fartstid som aktive utøvere i flere idrettsgrener og har for en del år siden blitt æresmedlem i Melhus idrettslag. De har begge vært og er forbilder og inspiratorer for o-løpere.

Bjørg var i starten medhjelper til Jens Olav som ble aktiv som instruktør, tillitsvalgt og utøver sist på 50-tallet. Hun har vært svært aktiv i håndball og Skiskolen før hun ble med i orientering for fullt på 60-tallet.

Hun var leder i o-avdelinga fra 1985-1987 og ledet forrige jubilleum i 1996.

Bjørg og Jens Olav har til sammen 20 år som Turorienterings-ansvarlige, der Bjørg var ansvarlig i åra 1988-1997. De stod også som vertskap for to Turo-marsjer mellom Orkdal og Lensvik på 80- og 90-tallet.

Er og har vært levende interessert i friluftsliv og idrett fram til i dag.

Ivar var med på nybegynneropplæring i orientering like etter starten i 1946. Han ble snart en svært habil juniorløper og var med til NM to ganger og har flere gullmedaljer i KM i Trøndersk mesterskap i junior-klassen.

Han startet med synfaring på 50- tallet og sluttet ikke før utpå 90-tallet og har bl.a. kart som Våttåsen, Brekkåsen, Lenadalen, Gimse skole og Øyberga på "samvittigheten" og flere av disse er også blitt rentegnet av han.

Var Leder i o-avdelinga i 1956, men skulle vie mest tid som instruktør i orientering både i skolen og i fritida på utallige kurs og leire. Ivar har også langt mange løyper i treningsløp, kretsløp og karusell-løp både på dagtid og som nattløp.

Han har i 11 år vært ansvarlig for Ukens løype og i tillegg klart kravet 38 år, senest i år. I turorientering har han fullført 35 ganger.

Ivar har i nesten 70 år vært aktiv i o-sporten og det er ikke slutt enda!
70 år behørig feiret i Gruva lørdag.

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Des 2016


Jubileumskomiteen med godt mot og veldig klar for feiring like etter at kveldens feststemte deltagere er ankommet. Ingrid, Hege og Trine er foreviget her, men Stein Ivar var også i komiteen, litt kledelig tilbaketrukket når bildet ble tatt. De hadde virkelig lagt alt til rette for en verdig feiring av o-avdelingas 70 år.

Det vil komme flere nyhetssaker fra feiringa i den nærmeste tida og nøyer oss i denne omgangen med den helt ferske og dagsaktuelle jubileumssang skrevet av vår egen skogs-poet Hege....

...og en autentisk video av festdeltagerne i Gruva som synger "Orienteringsvisa" av full hals. Teksten har ukjent forfatter, men melodien skulle være velkjent.
Ole innbyr til langkjøring onsdag 7. desember

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Des 2016

Her stempler Ole på sisteposten og beviser at han er klar for trening onsdag 7. desember kl1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehege. Det blir en times utetrening med langkjøring der det blir flere grupper bl.a. gågruppe. NB! Det blir helt sikkert ikke slikt vær som på bildet!

Fra kl2000 er det sirkeltrening inne, kan hende med "pause-o-løype".
Nattløp i julekort-stemning!

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Des 2016

John hadde lagt en fin runde i onsdagens nattløp. Noe av løpet gikk i boligfeltet, men en del gikk rundt Nordgardsmyra. Flott kveld i marka med snø i trærne. Rene julkortstemning!

Etter løpet ble det sirkeltrening inne. Som pauseinnslag hadde vi veivalgstrening i ei løype fra årets St.Hans-kut. Lang og krevende!
HIPP - HIPP - HURRAAAAAA!!!

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Nov 2016I går var det på dagen 70 år siden vedtaket om å opprette en orienteringsavdeling i Melhus idrettslag ble gjort. Vi har mye å takke Bjarne Ler og John Melhuus for i dag. De var noen skikkelige drivfjærer for å fremme o-sporten i Melhus og stod på i flere år etter starten med kart, instruksjon og løyper sammen med flere ivrige o-løpere. Takk for det!


Vi hadde ei stor feiring for 20 år sida der mange av de som dro i gang og holdt avdelinga på fote ble hedret i klubbhuset. Klippet over er fra jubileumsberetninga som ble presentert da.

I morgen kveld skal vi først og fremst markere de siste 20 år av vårt virke. Der også vil det bli gjort heder på sentrale medlemmer og det er naturlig er å prate om hva som har skjedd i avdelinga disse to ti-åra.

Som en feiende innledning til helga 70-årsfeiring kan vi lytte til en svensk orienterings-sang. Ikke helt grensesprengende diktning er det vel, men feiende og rytmisk. Hør her!
Trenings onsdag 30. november med o-løp

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Nov 2016

John innbyr til natto-løp onsdag 30. november kl 1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Skipler ikke været seg for mye, blir det en runde i terrenget i Hollumsåsen. Ja, Ole og Hege kommer nok også! Kommer du?

Oppfordrer med dette også vår rekrutter og ungdommer til å stille opp, for det blir lagt nybegynnerløype også, for det meste i boligfeltet.

Kl2000 trekker de voksne inn i salen og det blir sirkeltrening.
Både intervalltreninga og styrketreninga gikk utendørs i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Nov 2016

Hege hadde intervalltrening i Gimsefeltet med linjeorientering første delen av kveldens trening. Vi måtte være ute også under sirkeltreninga også, men det gikk fint selv om det var litt surt med litt regn. Veivalgstrening ble også tid til. Til alt overmål kom det et nytt medlem også. Det er damen nummer to fra høyre og heter Reidun Thalseth og er "rekruttert" fra Turo.
Stor stemning på ungdomstreninga mandag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Nov 2016

En svært iherdig gjeng midt i økta mandag kveld på Brekkåsen skole.

Her er litt fra oppvarminga.
Trening onsdag 23. november: Intervall med kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Nov 2016

Hege inviterer til trening onsdag 23. november fra Brekkåsen indrettsbarnehage! Det starter kl1900 med en times intervalløkt med kartlesing. Fra kl2000 blir det tradisjonell sirkeltrening. Ja, bli ikke forbauset om det blir litt kart innblandet der og.
Langkjøring og sirkeltrening med kart onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Nov 2016

Ole ledet an i treninga onsdag kveld. Første time var det langkjøring om Aundalen / Løykja / Kottum og opp til Lete og Hollum. En gågruppe i fin fart over Hollumsåsen og en gruppe som tidvis løp runden om Kottum.

Vel inne i salen var det styrketrening med innlagt veivalgstrening i pausene. Ei trening for kropp og sjel! Vi hadde ikke det helt store oppmøtet, men det lot ingen av de opp-møtte seg merke av.
Trening onsdag 16. november

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Nov 2016

Treninga for voksne onsdag 16. november ledes av Ole. Den starter kl1900 fra Brekkåsen Idrettsbarnehage med lagkjøring. Da vil det bli innført ei gågruppe i tillegg til de andre gruppene som naturlig dannes under ei langkjøringsøkt. Det et viktig mål ved langkjøring og ikke bevege seg raskere enn at det kan prates litt lett i ei gruppe. Derfor er det nødvendig å skille godt mellom løpere med ulik toppfart.

Etter langkjøringa blir det styrketrening inne fra kl2000.
Mange møtte opp til o-løp og sirkeltrening onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Nov 2016

Her studerer Stein Ivar og Audun løypa på den nye kartdelen på Gimse-kartet. 15 løpere tok seg gjennom løypene som gikk i området vest for Brekkåsen skole og Hollum. Den omfatter områdene på begge siden av bekken vest for Brekkåsen skole og åsen vest for dyrkajorda bortenfor der igjen. Den åsen har menge navn som Kneppen, Hollumsåsen og Løkkenhaugen - vi må vel lande et navn på den når vi har fått den kartlagt. Kartet vil bli en fin avveksling fra områdene øst for Hollumsvegen med nytt terreng og muligheter til lengre løyper.

Her ser vi Johannes som finner 2. posten i sin løype.

Etter løpet ble det en time med styrketrening inne i salen, der det også var kartarbeid med tema veivalg. Eivind hadde opplegget for kvelden.
Trening onsdag 9. november med o-løp på nytt kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Nov 2016

Onsdag 9. november blir det trening for voksne fra Brekkåsen Idrettsbarnehage. Kl 1900 blir det o-løp på nytt kart se utsnitt)! Etter løpet blir det sirkeltrening inn fra kl2000 og det er ikke umulig at det blir kart innblandet der også. Eivind har ansvaret for opplegget.
Generell informasjon om vintertreningene kommende halvår

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Nov 2016

Vintertreningene fortsetter som tidligere å, men når vi har blitt så mange blir den delt litt mellom Brekkåsen Idrettsbarnehage og Brekkåsen skole. Vi har også måttet gjøre om betegnelsene på gruppen for å skille de bedre.

REKRUTTER blir benevnelsen på gruppa opp til om lag 12år. De får treningstid i Brekkåsen Idrettsbarnehage onsdager mellom kl1800 og 1915 med oppstart onsdag 4. januar. To av tre treninger blir inne i salen, mens hver tredje trening blir et enkelt gateo-løp. Trine og Eivind har ansvaret for rekruttene.

UNGDOM blir benevnelsen på gruppe fra 13 til om lag 16 år. De får treningstid inne i Brekkåsen skole mandager mellom kl1900 og 2030 med oppstart førstkommende mandag den 7. november. Ungdommene får etter jul en treningskveld nummer to, da de skal ha trening fra Brekkåsen Idrettsbarnehage mellom kl1800 og 1915. Det blir løpetrening ute hvorav hver tredje treninga blir o-løp sammen med rekrutter og voksne. Atle har fortsatt ansvaret for ungdommene.

VOKSNE har det samme opplegget som de to siste åra med treninga fra Brekkåsen Idrettsbarnehage onsdager mellom kl1900 og 2100. Det blir fortsatt utetrening mellom kl1900 og 2000 med alternering mellom intervall, o-løp og langkjøring, mens det blir fast innetrening mellom kl2000 og 2100. Etter jul blir det mulig å starte mellom kl1800 og 1900 i o-løpet, mens innetreninga den kvelden fortsatt starter som vanlig kl2000. Ansvaret for treningene fordeles på noen av de som vanligvis er med på disse treningene.

Jubileumsfest - siste frist for påmelding

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Nov 2016

O-avdelingen 70 årDu har ennå muligheten til å melde deg på jubileumsfesten som går av stabelen den 3. desember i Gruva.

Arrangementet er for alle medlemmene, store som små, unge og gamle, barn og voksne, og ikke minst foreldre.

Se invitasjonen for nærmere informasjon og påmelding.

Vi har utvidet fristen til ut uken.

Absolutt siste frist søndag 6. november.


Vintertreninga starter onsdag 2. november!

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Okt 2016Som tidligere annonsert starter vintertreninga for voksne onsdag 2. november fra Brekkåsen Idrettsbarnehage. Stein Ivar har ansvaret første trening og fra kl1900 blir det intervalltrening ute og fra kl2000 sirkeltrening inne i salen. Hodelykt, refleks, piggsko, lue og votter er tingen ute og noe letter antrekk inne fungerer best!

Vi legger opp til at alle kan møte opp og få fin trening uansett treningsgrunnlag både ute og inne. Her trener vi oss selv sammen med andre.

Rekrutt-treningene starter fra Brekkåsen skole mandag 7. november kl1900 og det blir annonsert senere.
Trondheim Urban

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Okt 2016

Sesongen er slutt men det er enda muligheter for å løpe orientering. Wing inviterer til Trondheim Urban førstkommende søndag. Her får du muligheten til å bli bedre kjent i Trondheims gater.

Se eventor for mer informasjon og påmelding.
Hodelykt savner eier!

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Okt 2016

Denne lykta ble igjen etter lommelyktløpet på Bjønnabakken onsdag 19.oktober. Den som savner den kan kontakte Trine Sunnset <trisun40@hotmail.com> el. 90977349.
Yrende liv og stor stemning på sesongavslutninga onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Okt 2016

I tradisjonell stil var det lommelyktløp og premieutdeling onsdag kveld på Bjønnabakken. Over 30 løpere hadde møtt opp til nattløp og sosialt treff for å feire sesongslutt for i år.

Atle og Stein Ivar hadde ordnet løyper til en tomannsstafett på og rundt Snellmyra, der det ble tre korte runder på hver av deltagerne. En spektakulær forestilling ble det, hvor alle deltagerne gjennomførte sine løyper med glans! Trine var med våre ferske rekrutt-jenter rundt i nybegynnerløypa.

Vi sjekker stemninga i rekruttgruppa under oppvarminga før start.

Her er stemninga elektrisk under de siste forberedelser til start på tomanns-stafetten.

Etter lommelyktløpet var det allerede et "berg" vafler klar til å fortæres sammen med kaffe og saft. Margrethe hadde kommet helt fra Soknedal for å steke vafler sammen med Ingrid. To vaffeljern var i bruk når det var som hetest ved serverings-disken.

To høyre ser vi våre aller ferskeste nybegynnere i år som har fått premie for innsatsen. Harald, Johannes, Leaha og Ingrid. Vårin var ikke til stede, men ble også premiert. Imponerende innsats og oppmøte - mange av løpene gikk også i mørket.

Og så var premieutdelinga i gang!

Erling Kottum får 30-års Turo-plaketten.

OG-pokalen blir vist fram.

Flere bilder på Bildegalleri.
Lommelyktløp og sesongpremiering onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Okt 2016

Så er vi kommet til høstens store eventyr: Lommelyktløpet med premieutdeling for sesongen 2016! Onsdag 19. oktober kl1800 på Bjønnabakken. Som dere ser på bildet var det mange rekrutter ifjor, men i år blir vi mange flere!

Vi starter med en reprise på fjorårets suksess :Mix-stafett fra Snellmyra like sør for Bjønnabakken - en svært uhøytidlig stafett der vi blander rekrutter med voksne. Lad opp lyktene og ta med omskifte!! Her er en smakebit fra stafetten i fjor.

Så blir det en lett servering i grendahuset og avsluttes med sesongpremiering for vår lokale O6`er, Turo 2016 og Ukens løype 2016. Ser ikke bort fra at det kan vanke en overraskelse til best lag i stafetten heller.

Felles kjøring fra Skysstasjonen kl1745.

God oppslutning om sesongens siste natto-trening i Våttåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Okt 2016

Løypelegger Kåre serverer frukt til noen av rekruttene før start i kveldens natto- trening. Samlingsplass var på Valshaugen helt nordvest på Våttåsen-kartet som er et område som er lite brukt i løpssammenheng. De 17 løperne hadde fire løyper å velge i og disse falt i smak hos løperne.

Imponerende er det at rekruttene stiller så mannsterke opp hver gang og det gjelder særlig våre ferske jenter som er i 10-årsalderen og hadde bare noen få løp på dagtid bak seg før natt-sesongen startet nå i høst. Lovende!


Natto-jenter etter løpet.Fornøyde løpere ved innkomst.

Kveldens løp var utpreget et treningsløp med mange parløp og veivalgsdiskusjon under veis. Resultatene av kveldens bravader kan leses her.

Da blir det ei uke o-fri før vi skal avvikle høstens vakreste eventyr: Lommelyktløp med sesongpremiering på Bjønnabakken onsdag 19. oktober. Hold ut!
Treningsløp i nattorientering i Våttåsen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Okt 2016

Onsdag Kåre inviterer til treningsløp i nattorientering fra Valshaugen like vest for Lete nordvest på Våttåsenkartet. Det blir merket fra krysset Hollumsvegen / Letesvegen sør for Brekkåsen. Start kl1900 og felles kjøring fra Skysstasjonen kl1830.

Detter er først fremst trening og det er mulig å løpe to og to for lære av hverandre. Her kan det diskuteres veivalg, veksle mellom å lede strekk og gjennomføre veivalg som den andre ikke vet noe om på forhånd.

Det blir ordnet med følge for nybegynnerne og skygge for rekrutter om det trengs.
Stor fart med hodelykt på Gimse onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Sep 2016

Michael og Hege var to av mange fornøyde løpere etter innkomst i Gimse By Night onsdag kveld. 64 løpere løp ei av de fire løypene som Audun B hadde lagt i området Nordgardsmyra og boligfeltet på Brekkåsen/Gimse.

Se mange flere bilder fra løpet i går kveld i Bildegalleri.

I A-løype var det hele 22 løpere som løp under 10 minutter på kilometeren, bl.a. vår egen Stein Ivar med knappe 10 minutter bak vinneren. 10 løpere kom inn med km-tid mellom 7 og 8, så her var det tette dueller. Sindre Østgulen Deisz vant med 25:49 og var 19 sekunder foran Magne Jutulstad begge NTNUI. Løypa hadde hele 39 deltagere og de siste havnet rundt timen i løpstid.

Løype B hadde 6 deltagere hvor fire var våre egne. Hege gikk seirende ut av kampen med John og Kåre i ei løype som vanligvis har tette kamper internt. Disse fikk km-tider rundt 13-14 minutter, noe som ikke er til å skjemmes av.

I Løype C var det 14 deltagere og alle fra Melhus. Superveteran Martin tok innersvingen på alle de andre løperne med ei løpstid på 12,5 minutt pr. km. Resten av løperne var våre rekrutter som alle kom svært godt ut av det i den knappe 2km lange løypa. Fellesstart i nattløp er uansett heftig for ungdom og et minne for livet vil det være.

5 nybegynnere, alle under 10 år, stilte også til start og fikk en fin tur i gatenettet nordvest for Capro. Høstmørket, hodelykt og kart er spennende greier!

Intens diskusjon av veivalg etter løpet blant NTNUI-løpere.

Totalresultater fra Gimse By Night finner du her.

Dette var siste løpet i den interne O6`eren og løpet er satt opp som eget løp i Brikkesys der resultatene er satt inn uten strekktider, men løperne er i sine vanlige klasser. Dermed er det også gjort poengberegning for løpet på vanlig vis og sluttresultatene kan leses via kveldens resultater.

Neste onsdag er det treningskveld i nattoløp fra Valshaugen/Lete med Kåre som løypelegger.
Gimse By Night – Fellesstart – Natto og intern O6`er

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2016

Vi har ikke før avsluttet første nattløp før neste trenger seg på:

Gimse By Night er vårt 6. og siste løp i O6èren i år. Det er samtidig et terminfesta løp, så det vil komme mange løpere fra andre klubber også.

I og med at det er terminfesta løp er det også trykte kart og forhåndspåmelding. Det er viktig at dere melder dere på før fristen søndag kl2000, så blir det enklere å trykke opp nok kart. Det kan gjøres ved å bruke Eventor for voksne. Atle vil melde på rekruttene, mens nybegynnere kan møte opp ved innkomst kl1900. Les innbydelsen som er lagt ut på Eventor nøye og ikke minst PM som blir lagt ut på Eventor tirsdag kveld etter kl2000 en gang.

Det oppfordres til å parkere ved Tambartun for MIL-løpere eller gå/sykle. Det blir ikke krevd startkontingent for dette løpet.

Og husk at dette er også et viktig internløp med masse dueller - bare les stillingen i O6`eren her.
Første kvelden i mørket - Lauvåshaugan

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Sep 2016

Eivind ga en god innføring i nattorienteringens finurligheter til Vårin, Leah og Ada

Det var et yrende liv på samlingsplassen på Lauvåshaugen i Øyberga onsdag kveld. Et 20-talls nattorienterere stilte med nyladede hodelykter for å nyte spenningen og stillheten i den mørke skogen. Det var nydelig høstvær med rundt 15 grader. 4 løyper var til rådighet og de var lagt av Martin. De var fra 0,7 til drøyt 3 km med ulik vanskelighetsgrad. Alle nøt kaffe, saft og kaker etter at de hadde funnet tilbake til samlingsplassen.

Resultater kan du lese her.

Håkon og Erik nyter godsaker etter løpet

Treningsløp og instruksjon i nattorientering onsdag kveld kl1930

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Sep 2016

Nå gjelder å lade hodelyktene, eventuelt sette inn nye batterier i lommelykta. Årets første nattløp er onsdag 21. okt. med start fra Lauvåshaugan mellom Lauvåsen og Kvernberget. Start fra 19.30 hvis det er mørkt nok. Det er bare et treningsløp, men det er en fin anledning til å se seg om i marka med kunstig lys. Det gir en egen stemning!

Det blir løyper som passer for alle: Nybegynner på 0,7 km. Kort løype 1,6 km (C-nivå). Mellomløype 2,3 km (B-nivå). Langløype 3,4 km (A-nivå).

Vi tar dette som trening og vi legger opp til parløp i alle løyper for de som ønsker det. Ellers vil vi stille opp med instruktører i de kortest løypene som følger løperne rundt. Alle skal bli tatt vare på!

Regner med at mange vet hvor Kvernberget (også kalt Lauvåshaugen) er. Det blir merket fra Rønningen i Nordgrende der hvor skiltet til Nordgrenda peker. Det er blitt parkeringsavgift (35 kroner) på parkeringsplassen der samlingsplassen er, men det får vi vel stå ut med.

Felles kjøring fra Skyssstasonen kl1850!

Møt opp til en trivelig kveld. NB! Det er en viss mulighet for enkel servering!!
Pizzafest etter ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Sep 2016

Årets ungdomsløp har hatt rekord-deltakelse, både fra kretsen og fra Melhus. Av 390 løpere som har deltatt gjennom sesongen var hele 24 fra Melhus. Dette er 9 flere enn i fjor. Den store interessen er til å juble over! Det niende og siste ungdomsløpet gikk ved Gråkallen lørdag, og på kvelden var alle invitert til pizzafest og premieutdeling på Byåsen videregående skole.

9 av våre rekrutter deltok på pizzafesten lørdag kveld, sammen med 130 andre løpere fra hele kretsen. Rundt bordet, fra lengst til venstre sitter Espen, Oscar, Joakim, Martin, Ørjan, Michael, Håkon, Andreas og Kristoffer. FOTO: John Lerli

Atle Pedersen er leder i rekruttutvalget i kretsen, og ledet den sosiale sammenkomsten. Han gav oppmuntring til alle som har vært med. Deltakerne har fått premie etter hvert løp, men lørdag var det ekstra premiering til dem med 7, 8 og 9 fullførte løp. Her var Melhus godt representert, med 7 løp til Joakim, Espen og Ørjan, og 9 løp til Oskar, Kristoffer, Sander og Peter. Gratulerer!

Joakim har deltatt på 7 ungdomsløp i sin første sesong som o-løper. FOTO: John Lerli


Det siste løpet ble en tøff utfordring for deltakerne. Både terrenget og løypene var krevende, og ungdommene i NTNUI hadde ikke spart på tekniske vanskelige oppgaver og lange løpstider. Likevel ble det klasseseier til Erik i H 13-16C, og blant Melhus-ungdommene var Peter raskest i H 13-14. Den interne spurtprisen gikk til Espen.

Espen og Ørjan (til høyre) har 7 ungdomsløp bak seg i 2016. FOTO: John Lerli


Det var satt opp egen spurtpris for de voksne, men det viste seg at tre løpere kom likt, og det ble besluttet at premien skulle gå til rekruttene i form av en «lengst-ut-i-løypa»-pris. De fleste fra Melhus brukte over en time, og vinneren av den spesielle prisen startet i tillegg blant de siste. Da noen poster stod igjen, hørte han speakeren starte premieutdelinga for klassen sin. Men fortvilelsen tok ikke helt overhånd, og Melhus-løperen tok seg i mål med fullført løp og stor tålmodighet og utholdenhet.


Oskar viser fram premien han fikk for å fullføre alle ni ungdomsløp, ei flott skje. Til høyre er Kristoffer. FOTO: John Lerli


Ungdomsløpene i Sør-Trøndelag har blitt en stor suksess, og i 2017 blir det nye muligheter, og kanskje enda et år med økende deltakelse fra Melhus.

Atle Pedersen er trener for ungdommene i Melhus idrettslag, og er også leder i rekruttutvalget i Sør-Trøndelag Orienteringskrets. Han ledet pizzafesten, og viste fram bilder fra årets løp og aktiviteter for de unge. FOTO: John Lerli


Seier i OG karusellen 2016!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2016

Stor jubel i Knyken sist lørdag da seieren i OG karusellen 2016 var et faktum. Til tross for at vi hadde en stor tropp i Østersund ble det en hederlig 3. plass bare 200 poeng etter hjemmelaget Orkanger, som fikk en gledelig seier, med Leik 100 poeng foran.

Med det ble det egentlig utklassing i lagkonkurransen der vi var 1650 poeng framfor Leik og 6000 poeng foran Orkanger. Denne sesongen ble svært solid for laget der Leik bare så vidt slo oss på hjemmebane i første løp. Deretter var vi helt overlegen i de nest tre løpene og var i praksis vinnere før lørdagens sprint i Knyken.

Som representant for de 32 løperne som har gjennomført minst ei nybegynnerløype for laget er her Martin og Katrin. Martin har gjennomført alle fem løypene i årets karusell og har fått en ekstra gild premie, mens Katrin har fire løp.

Kristoffer får her premie av Tore Kanestrøm fra Orkanger som ble løypevinner i Blå. Kristoffer ble helt suveren i Gul løype med seier i alle sine 5 løp! Han fikk om lag 40 poeng mer enn nummer to som ble superveteran Ola Neraune fra arrangørklubben og ble med det den mest suveren løypevinner i år.

Stein Ivar fikk også løypeseier i Rød løype. Med fire vinnerløp av fem forsøk var det ikke noe tvil om resultatet. Han forsvarte dermed fjorårets seier i Rød løype - godt gjort!

Verdt å nevne er også innsatsen i Grønn løype der John fikk tredjeplass og Hege fjerdeplass. I hvit løype ble det tredjeplass til Kåre mens Trine og Martin tok de neste plassene.

Men mest imponerende er laginnsatsen der hele 64 løpere har løpt for Melhus! Stor iver og godt humør gjennom hele sesongen gir uttelling - tusen takk for innsatsen! Dermed ble resultatet som følger under...........

Resultater fra 5. løp finner du her med tilgang til individuelle resultater i løypene og lagkonkurranse.

Flere bilder fra Knyken ligger i Bildegalleri.
"Svartåsen over" i kveldens 5. løp i O6`eren

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Sep 2016

To bladfyk på o-løp! løypelegger John sammen med Åsmund Snøfugl som hadde sitt (etter eget utsagn) tredje o-løp i o-karrieren.

John hadde lagt fire fine løyper i Svartåsen og alle 17 deltagerne kom fint igjennom sine løyper. De fleste rekrutter hadde en fridag i dag etter en travel helg i Østersund nå sist. Lørdag venter for øvrig siste U-løp med avslutningsfest for 2016.

Dette var det nest siste løpet i årets O6`er-serie og den avsluttes om 14 dager med Gimse By Night.

Etter kveldens løp er det mange interessante dueller på gang: i D35-49 leder Ingrid R, men Hege har tre løp og vil seile opp som favoritt med en siste start onsdag. I H17-49 har Stein Ivar overtatt ledelsen, men Audun B vil seire i og med at han vil få 100 poeng som arrangør i nattløpet. Den mest interessante klassen blir H50-69 der hele 4 løpere har nærmest like sjanser til seier. Kåre leder i dag, men John, Eivind og Ole er innen 17 poeng og dermed på skuddhold. Det er ikke til å holde ut!

Resultatene kan leses her.

Katrin og Martin foran og Tatjana og Alicja har alle vært svært flittig til møte opp i treninger og lokalløp denne sesoingen. Kveldens løp gikk lekende lett!

5.løp i O6`eren i Svartåsen onsdag kl1700

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Sep 2016

Siste post i O6`eren er felles for alle de fire løypene, og to alternative vegvalg finnes inn til mål.

Velkommen til O6’er i Vassfjellet

Onsdag 14. september går det siste dagløpet for sesongen, da løp nummer fem i O6’ern arrangeres i Vassfjellet. Det blir start mellom klokka 17.00 og 18.00 fra Furuhaugen. Det blir parkering ved Rønningsgjerdet, som blir merket med o-flagg ved vegen over Løvsetbakkan. Derfra følges merking til start, cirka 300 meter. Det er smått om plassen på parkeringsplassen, så alternativ parkering er ved Løvset barnehage.

Det er våte forhold i Vassfjellet, men løypene er lagt til mye sti og åpne deler av terrenget. Det settes opp spurtpris til raskeste løper mellom sistepost og mål, 180 meter. Denne gangen er det mulighet for to vegvalg inn til mål, så det kan bli spennende oppgjør. Løypelegger er John.

Siste løp i O6’ern blir nattløpet Gimse by night, onsdag 28. september.
Noen som har mistet kompasset sitt i Vassfjellet?

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Sep 2016

John Lerli fant et kompass i Vassfjellet i går. Et platekompass av merket Silva. Det ser nokså nytt ut. Det har initialene RT.

Han har sjekke resultatlista for bedriftsløpet, men fant ingen navn som kunne stemme.

Er det noen av dere som har løpt Ukens løype eller Tur-orientering som kan ha mistet det?

Kompasset ble funnet på bakken i litt åpen skog i nærheten av Sagfossen.

Ta kontakt med John Lerli (917 33 493) for mer informasjon.
Tur-O-sesongen nærmer seg slutten - på tide å registrere postfangsten.

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Sep 2016

Da nærmer vi oss sesongslutt av årets turorientering.

Postene blir stående ute til og med den 16. september. Vi trenger ei helg på oss til å ta inn postene før elgjakta starter.

Vi håper alle som har deltatt leverer inn sine kodekort eller registrerer seg på nett. Alle som registrerer seg, har klart et merkekrav er med i kåringen av årets turorienterer.

Registrer postkodene på nett. Gå inn på www.turorientering.no/melhusil. For å kunne registrere postkodene må du registrere deg om du er ny bruker og logg deg inn.

Kodearket eller kontrollkortet kan i tillegg til internett leveres/sendes til:

Stein Ivar Foss, Måssåvegen 11, 7227 Gimse, evt e-post sif@getmail.no innen 1. oktober.
Hipp Hipp Hurra!

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Sep 2016

Lagkonkurranse OG karusellen 2016

1. Melhus IL 10306 poeng

2. IL Leik 8650 poeng

3. Orkanger IF 4496 poeng
4. OL Gaula 755 poeng
5. Klæbu IL 707 poeng
6. Børsa IL 576 poeng


Flere resultater finner du her.

Bilder og omtale av karusellen 2016 kommer om ikke lenge!
Ungdomsløp på Lohove torsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Sep 2016

Klar ferdig start! De fire sist startende av våre i Wings U-løp onsdag kveld. Slik er stemninga ved start. Vi hadde 9 startende og alle fullførte med glans. Resultater kan sees her.

5. og siste karusell-løp i år i Orkdal lørdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Sep 2016

Noen som husker denne pokalen? Her står det Leik 2013 og etter det står det Melhus 2014 og Leik 2015. Den siste inngraveringa som skal stå der er Melhus 2016 og det får vi til med å møte opp til karusell i Knyken lørdag kl1200! Felles kjøring fra Skysstasjonen kl1100! Alle som gjennomfører ei løype får minst 50 poeng.

Det blir også premieutdeling for karusellen individuelt og lag.

Her kommer innbydelsen fra Orkanger:

Orkanger IF innbyr til 5. løp i OG-karusellen

Lørdag 10. sept kl 1200

Samlingsplass: Knyken skisenter (ved barneskitrekk), merket fra Forve bru, FANNREM, ingen parkeringsavgift.

Kart: Knyken, siste revidering 2016

Målestokk: Nybegynner 1:5000
Gul, Hvit, Grønn, Rød og Blå 1:7500

Løypelegger / Kontrollør: Ola Grendal

Start: Mellom kl 12 og 13, ca 10min å gå til start. Nybegynner-løype start ved samlingsplass.

Startkontingent: D/H 16 < kr. 40,- D/H 17 > kr. 60,-, kontant betaling.

Løyper og klasser: NB: DET BLIR INDIVIDUELT LØP OG IKKE STAFETT SLIK DET STÅR I TERMINLISTEN. MELLOMDISTANSE!

Løype

Klasser

Lang

Blå

H 17-44

3,0 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

2,2 km A/B

Grønn

D 15-49, H 55-64, H 13-14

1,8 km A/B

Hvit

D 50-64, D13-14, H 65-74

1,5 km B

Gul

D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

1,5 km C

Nybegynner

Nybegynner

1,5 km N

NÅR RESULTATENE OG POENGBEREGNINGENE ER FERDIGE VIL DET BLI PREMIEUTDELING FOR ÅRETS O/G-KARUSELL. DETTE VIL VÆRE CA KL 14.
Overlegen seier i 4. karusell-løp fra Langmyra i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2016

Johannes er klar for Gul løype i kveldens karusell-løp fra Langmyra. Det ble utklassing-seier med over 600 poeng framfor Leik noe som gir et forsprang på over 1500 poeng før lørdagens avslutningsløp.

Verdt å nevne fra resultatene er dobbeltseier i Rød med Stein Ivar og Atle, 3. og 4. plass til John og Hege i Grønn, 3., 4. og 5. plass til Trine, Ingrid R og Martin i Hvit og Kristoffers 4. løypeseier i Gul.

Men først og fremst er det en lagseier der vi dominerer i Nybegynner,Gul og Hvit løyper. Virkelig lovende før avslutningsløpet lørdag!

Resultater er nå ofesielle og vi fikk omtrent 700 poeng mer enn Leik. Det gir en ledelse før lørdagens avslutning på 1750 poeng! Vel blåst så langt!!
Medlemsmøte i Gruva torsdag 8. september kl 2030

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2016

INNKALLING TIL MEDLEMSMØTE I MIL O-AVDELING

TORSDAG 8. SEPTEMBER 2016 KL 2030 I KLUBBHUSET 1. ETASJE

SAKLISTE

1. Kort referat fra styret / hovedstyret / NOF: Økonomi/investeringer v/ Stein Ivar

2. Turorientering v/ Stein Ivar og Kåre: Status 2016 + planer 2017

3. Ukens løype v/ Martin: Status 2016 + planer 2017.

4. Kart v/ Audun B: Status kart:

5. Internopplæring: Løypelegging (generelt og OCAD) + Brikkesys + Annet?

6. Arrangement: Kort om sesongens løp; Bedriftsløp + Karuselløp + treningsløp + O6` er + litt om fordeling av kart og ansvarlige 2017-sesongen:

7. O-teknisk trening i marka + oppfølging av rekrutter + utnytting av treningsløpene i september/oktober

8. Rekruttering: Er det første året på lenge vi kan si at vi har en jevn strøm av rekruttering, eller er det en farlig tanke?

9. Vintertrening v/ Kjell Rune og Atle: Status 2016 + Opplegg 2017 ute/inne/o-teknisk. Vi har fått hallen i Brekkåsen skole mandager 1900-2100 og planlegge å bruke den til rekrutter. Vi har ikke sagt opp hallen på barnehagen kl1900-2100 og vi ser kanskje for oss å bruke den til innetrening for voksne, men at vi har felles løpetrening ute først sammen med rekruttenes andre treningskveld på onsdager.

10. Sosiale tiltak: Overnattingstur + markering av avslutninger av vår- og høstsesongene + Annet?

11. Allidrett + skoleorientering v/ Kjell Rune og Audun K: Status 2016

12. Løpsdrakter/overtrekk v/ Ingrid R og styret: Supplering?

13. Bruk av hjemmesida og sosiale media til informasjon og PR.

14. Treningsavgift? + Kjøre- og overnattingsutgifter ved overnattingsturer o.l.

15. Annet?

Fare for enkel servering!
4. løp i OG karusellen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Sep 2016Våre rekrutter er klar for innsats i karusellen igjen! 4 løp går av stabelen onsdag 7. september fra Langmyra skistadion med start mellom 1700 og 1815. Vi har felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1700.

Det er viktig å fortsette den fine innsatsen som vi hadde sist uka, for til lørdag blir det siste løp (individuelt da også) og mange av vår rekrutter drar til Østersund. Vi må derfor ha et godt forsprang før det skal det bli et nytt napp i pokalen!

Heer kommer innbydelsen fra Gaula:

INNBYDELSE TIL ORKLA GAULA KARUSELL

ONSDAG 7. SEPTEMBER 2016

START Mellom 1700-18.15 (NB: det blir tidlig mørkt!)

KART Vassfjellet SØ, 1:10000, kanskje 1:5000 for nybegynnere

LØPSLEDER Jon Røstum

LØYPELEGGER Jon Røstum

STED Langmyra skistadion

https://goo.gl/maps/5mMytgrCBqx

Startkontingent: D/H 16 < kr. 40,- D/H 17 > kr. 60,-. Kontant.

Løyper og klasser:

Blå: H 17-44 5,5 km A/B

Rød: H 45-54, H 15-16 4,0 km A/B

Grønn: D 15-49, H 55-64, H 13-14 3,0 km A/B

Hvit: D 50-64, D13-14, H 65-74 2,0 km B

Gul: D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75- 2,0 km C

Nybegynner: Nybegynner 1,5 km N

VELKOMMEN!
Hege ble kretsmester

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Sep 2016

Hege Solhjem Melhuus viste lørdag at hun er best når det gjelder! Hun var uslåelig i D50-klassen under KM langdistanse i Mostadmarka 3. september. Et småknudrete terreng uten stier stilte store krav til o-tekniske ferdigheter. Med ei kilometertid på 13,59 og et par småbommer hadde ikke Hege forventet topplassering da hun sprang over mål. Men det våte terrenget var tungt å løpe i, og da de seks deltakerne i klassen var kommet i mål, var det klart at Hege hadde slått sin nærmeste konkurrent med 1 minutt og 22 sekunder i ei løype på 4,2 kilometer.

Hege Solhjem Melhuus vant sølv på langdistansen under Midt-Norsk Mesterskap i slutten av august, og toppet sesongen med gull under kretsmesterskapet i Mostadmarka lørdag 3. september. FOTO; John Lerli


- Det var en overraskelse å vinne i dag, men det var veldig artig. Jeg syntes jeg greide å holde bra fart, men tapte litt tid på et par-tre poster, sa Hege etter løpet.

Hege gjennomførte løypa på 4,2 kilometer på 58 minutter og 46 sekunder. Terrenget i Mostadmarka var småkupert, og overstrødd med koller og små bevokste myrer. FOTO: John Lerli


Seks Melhus-løpere deltok på årets kretsmesterskap i langdistanse for Sør-Trøndelag, og raskeste kilometertid hadde Atle Pedersen med imponerende 10,55. Han vant sin klasse H45AK, i ei løype på 4,2 kilometer. Sjøl om dette ikke var en mesterskapsklasse fikk han premie og kunne glede seg over et fartsfylt og vellykket løp.

Atle, Trine, Kristoffer, John og Hege venter på å ta i mot Kjell Rune mot mål. Han startet sist og løp lengst. FOTO: John Lerli

Den interne spurtprisen for Melhus-løperne ble i dag vunnet av Kristoffer. Dagens siste strekk var på hele 330 meter, og 11-åringen løp på akkurat 1 minutt, foran Hege og Kjell Rune, som begge ble klokket inn på 1,18.

Kjell Rune gjennomførte ei løype på sju kilometer i H45. FOTO: John Lerli


184 løpere deltok på kretsmesterskapet, og Leik fikk også en kretsmester, ved Tone Almås i D45.

Karuselløp nr 3 - onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Sep 2016

Varsel om styrtregn ble gjort til skamme; ikke en regndråpe og mild østavind gjorde at alle trivdes på grasvollen ovenfor Mo gård i Sjetnemarka. Eivind Bakk hadde lagt krevende og utfordrende løyper. Mange klaget da de kom i mål, men det var over egen utilstrekkelighet. Hege Solhjem Melhuus var nesten utrøstelig. Med topplaseringer i bedrift og blant "top five" i Midtnorsk presterte hun å bli disket i to distanser i dette karuselløpet. Dette må være en o-historisk begivenhet; folk som har deltatt i tusenvis av løp gjennom mange tiår har aldri hørt om noe liknende. - O-gruppa har satt av plass til henne på neste års nybegynneropplæring hvor hun skal instruere om viktigheten av å sjekke postkoder :-)
72 tok del i løpet, noen færre enn på tidligere løp. Dette gjorde at de fem skuffkakene og pølsene fikk dårlig avsetning. Alicja og Kari måtte på tampen halvere prisen på godsakene, likevel ble det mange som kan nyte skuffkaker hjemme i dagene framover. At arrangør Kåre Onsøyen presterte å gjøre om 4-hjulingen til 2-hjuling i ei veggrøft ved samlingsplass ble raskt håndtert av gode medhjelpere, så denne saken er knapt verd å nevne.

Melhus fikk hele tre løypeseire. Kristoffer Lerli imponerer fortsatt i gul løype og var godt framfor neste løper. Kåre Onsøyen tok seieren i Hvit løype og Martin Melhuus fulgte opp med andreplass. Tredje løypeseier sørget Stein Ivar Foss for i Rød løype. Melhus hadde hele 16 av 20 nybegynnere og bidro sterkt til lagseieren.

I lagkonkurransen slet vi oss dermed til hjemmeseier. 400 poeng bedre enn Leik gjør at vi leder med om lag 1000 poeng før de to siste løpene, noe som slett ikke er noe trygg ledelse. Neste løp er fra Langmyra onsdag til uka med Gaula som arrangør. Lørdag om ei uke er det siste løp i karusellen fra Knyken med Orkanger som arrangør.

Resultater fra løpet finnes her.

Mange stemningsbilder i Bildegalleri.

Omtale av løpet sendt til avisene kommer her:

Krevende løyper og terreng i o-karusellen onsdag

Melhus tok tre og Leik to løypeseire og Melhus drar ifra sammenlagt

Melhus var vertskap for 3. løp i Orkla Gaula karusellen onsdag kveld. Tross truende værmelding gikk løpet i strålende høstvær i østre deler av Skjetnemark-kartet. Samlingsplass var fra en grasvold i skogen like overfor Mo gård. Løypelegger Eivind Bakk hadde fått til krevende løyper i et noe tungt terreng og det gjenspeilet seg i løps-tidene.

Det som preger karusellen i år er fyldige klasser i Nybegynner og Gul løyper og det var det denne gangen også. Melhus kunne stille med 16 av de 20 nybegynnerne denne gangen, mens Orkanger har de fire andre. Det ser ut til at det fylles etter med nybegynnere i NY selv om mange har gått over til Gul i sommer.

Kristoffer Lerli fra Melhus har virkelig fått taket på orienteringa. Det ble den tredje seier av like mange mulige i Gul løype (2km) og har allerede vunnet løype individuelt. Nærmest denne gangen kom Eivind Næve, Leik og Ola Neraune, Orkanger.

Kåre Onsøyen, Melhus var godt framfor de andre i Hvit løype (2km) og Martin Melhuus sørget for dobbeltseier for Melhus. Ola Grendal, Orkanger tok tredjeplassen. Kåre har nå overtatt ledelsen i denne løypa.

Grønn Løype (3km) ble ikke spennende denne gagen, da Tone Almås fra Leik var helt suveren og tok sin andre løypeseier for sesongen. Svein Olav Åmot også fra Leik kom på andre og John Lerli, Melhus tok tredjeplassen.

Stein Ivar Foss fra Melhus er i solid form for tida. Suveren seier i Rød løype (4km) ble og henviste John Henry Hammer, Børsa og Jan Hage, Leik til plassene deretter. Stein Ivar har nå en god ledelse i løypa sammenlagt.

Ola Keiserås, Leik fikk også en suveren seier i Blå løype (5,5km) og Tore Kanestrøm, Orkanger og Erik Sundstrøm fra Leik var omtrent ett kvarter etter. Ola er nå like i hele til Audun Bakk i sammendraget.

Selv om Melhus hadde hjemmebane, måtte de kjempe for seieren. Leik var ikke mer enn 400 poeng etter når alle løperne var i mål. Orkanger har litt opp til disse to laga, men stiller jevnt med en god tropp hver gang. Sammenlagt siger Melhus litt fra og er nå om lag 1000 poeng foran Leik. Det er ikke mye, for det er to løp igjen. En dårlig dag for Melhus og litt mobilisering fra Leik er nok til å gi skikkelig spenning igjen. De andre laga er langt bak med Orkanger på en trygg tredjeplass.

Nest løp går fra Langmyra med Gaula som arrangør.
FANTASTISK FLOTT AVSLUTNING PÅ ÅRETS MIDT-NORSK TUR

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Aug 2016

Dag 3 og siste løpsdag på Midt Norsk mesterskap var tradisjon tro stafett og direktepåmelding. Været var på pluss-sida, sola skinte og vinden hadde stilnet da vi ankom samlingsplass på morgenkvisten. Vi stilte med tre lag i stafetten; H13-16, H150 og mix. I tillegg stilte alle de øvrige gutta opp og løp direkteklasse, imponerende sports- og lagånd på mesterskapets tredje dag. Og nettopp lagånden, stemningen og det gode humøret i gjengen har preget hele helga, enten det har vært grytidlig til frokost, ute i skogen under løp, på samlingsplass eller på pokemon-jakt i etterkant av løp. Her heier alle på alle, herligJ

Midt norsk-turen har blitt et fint sosialt høydepunkt for oss i høst-sesongen, årets tur intet unntak. Når det nå bare blir avklart hvem som stiller arrangør i 2017, kan vi begynne å planlegge ny tur!

Så en oppfordring foran neste OG-karusell som arrangeres av Melhus IL i Momarka onsdag 31. august kl 18.00: MØT OPP OG SANK POENG. ALLE POENG TELLER I KAMPEN MED Å SLÅ LEIK. I og med mange av rekruttene våre er i Østersund under siste løpet 10. september, trenger vi å ha poeng å gå på!!!!

Se masse bilder på Bildegalleri.

Se intervju med Sander etter sin flotte 1. etappe.

Se også den flotte opptredenen til 16 årige Sondre fra Odal o-lag som loset en svært forvillet 10-åring til samlingsplass.
Dag 2 - Midt-norsk mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Aug 2016


Bilde: Hege Solhjem Melhuus har nettopp mottatt sølvmedaljen.

Bilde: Joakim Solberg Qvenild tok 2. plassen i sin klasse

Dag 2 i Midt-Norsk mesterskap i orientering gikk av stabelen i Dalsbygda. Det var langdistanse som stod på programmet og de 22 melhusløperne som stilte til start hadde løypelengder fra 1750 til 13450 meter. Flere presterte bedre enn i gårsdagens sprint og de fleste var godt fornøyde med egen prestasjon. Kristoffer Leri tok sølv i H11-12, Joakim Solberg Qvenild 2. plass i H13-16 C og Hege Solhjem Melhuus sølv i D50. Hege greide dermed å gjenta sine gode prestasjoner fra Midt-norsk mesterskap i fjor hvor hun tok bronse på sprinten og sølv på langdistansen på Orkanger. Orienteringslaget har en intern konkurranse om å være raskest fra sistepost til mål. Andreas Aagensen og Espen Karlsen (begge 13 år) var raskest i dag og satte samtlige på plass, de voksne inkludert. Det står respekt av en rask spurt etter at mange kilometer i tøft terreng har mørnet beina på forhånd. Stemningen i lagsteltet og bilene til og fra var upåklagelig medbrakt brødmat fikk bein å gå på.


Flere bilder her.

Video: Forberedelser før start

Video: Trine mot mål

Video: Atle mot mål

Video: Samlingsplass Dalsbygda

Video: Eivind mot mål

Video: Kjell Rune mot mål
Dag 1 - Midt Norsk mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Aug 2016

Dag 1 av Midt Norsk mesterskap går mot slutten og alle innkvartert på Idrettsparken Hotell på Røros.

Ikke noen toppresultater, men hederlig og god innsats fra alle deltakerne. Så langt er alle godt fornøyd med sin innsats. Ikke minst er det god stemning i gruppen, noe som de yngste bidrar mye til.

Kristoffer Lerli leverte den beste plasseringen fra Melhus. Han endte som nr. 5 i klassen H11-12.

Den mest prestisjefylte konkurransen, raskeste tid fra siste post inn til mål, ble vunnet av Asle Varskinn, nr. 2 ble Andreas Aagensen og tredjeplass til Sander Sandmo.

Øvrige resultater fra sprinten.

Melhus IL21 startende deltakere

PlassNavnKlasseTidDiffKm-tid
5Kristoffer LerliH 11-1214:50+3:578:22
7Stein Ivar FossH 50-18:19+3:116:41
9Hege Solhjem MelhuusD 50-
24:04
+6:4210:59
12Johannes HalvorsrudH 11-1234:17+23:2419:22
13Peter Prytz JensenH 13-1430:11+16:1312:44
15Oskar StorlerH 13-1432:37+18:3913:45
16Espen KarlsenH 13-1433:13+19:1514:00
17Ørjan SæterH 13-1435:15+21:1714:52
18Eirik SkurdalH 13-1438:05+24:0716:04
18Eivind BakkH 60-27:32+10:3211:37
19Joakim Solberg QvenildH 13-1439:13+25:1516:32
20Atle PedersenH 40-27:37+8:568:42
21Håkon Wærnes ØfstiH 13-1442:30+28:3217:55
22Erik Tofte jrH 13-1443:10+29:1218:12
23Martin AuneH 13-1450:25+36:2721:16
23Trine SunnsetD 50-52:56+35:3424:10
24Andreas AagensenH 13-141:00:24+46:2625:29
27Sander SandmoH 15-1626:11+11:379:33
29Kjell Rune Logan-HalvorsrudH 40-33:49+15:0810:40
29John LerliH 50-24:17+9:098:51
37Asle Heide VaskinnH 21-27:54+9:137:21


Resultater fra hele løpet finner du her.
Folksomt på Snellmyra onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2016

Nesten 40 løpere møtte opp på Snellmyra ovafor Bjønnabakken onsdag kveld. Ole hadde lagt krevende løyper som ikke alle taklet fullt ut, men god trening ble det. Gledelig er det med hele 13 i nybegynnerløypa og alle kom rundt!

Resultater ligger i Brikkesys. Flere bilder kommer her.

Svært vellykket bedriftsorienteringsløp onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Aug 2016

Her merker løypelegger Kjell Rune til start i onsdagens bedriftsløp fra Hesttrøa på Løvset.

222 deltagere kom på løpet der vi stilte med 9 funksjonærer fra MIL. Løypene til Kjell Rune fikk mye skryt og når vi hadde både været med oss den aller beste samlingsplassen måtte det bli suksess.

Alicja og Marit betjente restauranten som ble flittig besøkt og fikk et pent overskudd. Datatrøbbel utpå kvelden gjorde at det gikk litt ekstra tid, men etter at vi flyttet innendørs til flatt bord, varmere vær og litt betenkningstid kom alle dataene som var gjemt vekk til syne igjen. Bare se her. Flere bilder er i Bildegalleri.

Video fra samlingsplass kan du også se. Takk til løpsleder Stein Ivar og løypelegger Kjell Rune!

Og i kveld blir det anledning til å kjempe i O6`eren på Bjønnabakken.
VIKTIG INFO TIL ALLE SOM SKAL PÅ MIDT NORSK MESTERSKAP 26.-28. AUGUST!

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Aug 2016

Bildet viser et lite utsnitt fra terrenget sprinten går i og her også noen ord fra løypelegger:

«Fredagens sprint blir en fartsfylt skogssprint i et veldig variert terreng, fra småknudrete snaufjellsterreng til diffus skråli og glisne furumoer. Løperne vil også komme i kontakt med hytteområder, alpinbakker og rulleskiløyper. På vei ut fra start kan dere nyte panoramautsikt ut over Os-bygda».


Så litt praktisk info før avreise:

Vi blir i alt rundt 20 løpere som deltar fra Melhus. Ny rekord!!

Vi skal som tidligere nevnt overnatte på Idrettsparken på Røros, dvs ca 30 minutter kjøring fra løpsarena.

Vi har frokost inkludert i prisen(ca 1000,- pr pers, betales i løpet av helga). Tørrmat til niste lørdag og søndag handler vi inn felles fredag kveld. (det er selvfølgelig helt i orden om noen tar med brød/pålegg hjemmefra) Niste fredag tar hver enkelt med seg hjemmefra. Husk også drikke-/vannflaske så vi holder orden på væskebalansen under løpene!

Vi har både 2 og 4 sengsrom. Vi tenker det er mest sosialt for rekruttene på 4-sengs-rommene, så de har vi fordelt der. Disse har ikke oppredd seng, ta derfor med sovepose eller lakenpose! For dere som ikke regner dere som rekrutter (løpere over H/D-21), eller som skal sove på 4-sengsrom sammen med de, er det sengetøy og håndklær inkludert i oppholdet!

Middag fredag og lørdag kan f.eks være "ut å spise pizza på Røros», ta derfor med kort/kontanter. Det er også kiosk/kafeteria på arena alle dager med mulighet for å kjøpe enkel varmmat, kaker, vafler etc, så litt kontanter kan være greit å ha med seg også hit.

Avreise i privatbiler fra Melhus skysstasjon fredag kl 13.30. Vi kjører direkte til sprintløpet. Husk det kan være greit å ha en egen sekk/bag til løpet fredag med litt skifte etter løpet. Ta også med niste/drikke til å spise før løpet.

For mer info vedrørende løpene, klasser etc, se http://eventor.orientering.no/Documents/Event/9556...

Ta ellers kontakt med Trine trisun40@hotmail.com tlf 90977349 el Hege hegesolm@hotmail.com tlf 477 51 101 om dere lurer på noe.

Da er det bare å glede seg på Midt Norsk tur, dette blir både ei sosial og sprek helg!
Bedriftso-løp, O6`er og Midt-Norsk mesterskap i kommende uke!

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Aug 2016

Tirsdag 23. august arrangerer vi KM bedrift og har er noen detaljer:

Bedrifts o-løp - KM individuelt - tirsdag 23. august

Kart: Vassfjellet Vest, Melhus. 1:10 000, oppdatert 2015
Parkering:Maks 1 km fra samlingsplass. Kjør sammen!
Samlingsplass: Hesttrøa, Løvsetbakkene på Melhus
Start: 17-19. 10-15 min å gå til start
Buss: 38 til Melhus skysstasjon, derfra 501 til Hesttrøa
Priser: Ordinær start kr. 80,- Brikkeleie kr. 40,-
Salg: Restaurant med godsaker, så ta med ekstra penger :o)
Klasseinndeling og regler ifm KM-medaljer, se her.

Her er det klasser og løyer for de fleste, men ikke nybegynner. Stein Ivar er løpsleder og Kjell Rune løypelegger.


Onsdag 24, august kl1800 er det 4. løp i O6. Det er fra Bjønnabakken på Øyås og Ole er løypelegger. Det brygger opp til mange fine små kamper i løypene. Møt direkte på Bjønnabakken. Merket fra kommunal veg over Øyås / Nordgrenda ved Tirslaugtrø.


Da er våre rekrutter klare for MNM 2016! Her er de fotografert etter sprinten i Orkanger i fjor. I år stiller MIL med 21 løpere og vi drar av gårde fredag på tidlig ettermiddag. Se egen nyhetssak i dag.
VIKTIG INFO TIL ALLE SOM SKAL PÅ MIDT NORSK MESTERSKAP 26.-28. AUGUST!

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Aug 2016

Terrengbeskrivelse fra løypelegger foran fredagens sprint:

Fredagens sprint blir en fartsfylt skogssprint i et veldig variert terreng, fra småknudrete snaufjellsterreng til diffus skråli og glisne furumoer. Løperne vil også komme i kontakt med hytteområder, alpinbakker og rulleskiløyper. På vei ut fra start kan dere nyte panoramautsikt ut over Os-bygda.

DSC_0006DSC_0044

Så litt praktisk info før avreise:

Vi blir i alt rundt 20 løpere som deltar fra Melhus. Ny rekord!!

Vi skal som tidligere nevnt overnatte på Idrettsparken på Røros, dvs ca 30 minutter kjøring fra løpsarena.

Vi har frokost inkludert i prisen(ca 1000,- pr pers, men vi kommer tilbake til eksakt beløp). Tørrmat til niste lørdag og søndag handler vi inn felles fredag kveld. (det er selvfølgelig helt i orden om noen tar med brød/pålegg hjemmefra) Niste fredag tar hver enkelt med seg hjemmefra. Husk også drikke-/vannflaske så vi holder orden på væskebalansen under løpene!

Vi har både 2 og 4 sengsrom. Vi tenker det er mest sosialt for rekruttene på 4-sengs-rommene, så de har vi fordelt der. Disse har ikke oppredd seng, ta derfor med sovepose eller lakenpose! For dere som ikke regner dere som rekrutter (løpere over H/D-21), eller som skal sove på 4-sengsrom sammen med de, er det sengetøy og håndklær inkludert i oppholdet!

Middag fredag og lørdag kan f.eks være "ut å spise pizza på Røros», ta derfor med kort/kontanter. Det er også kiosk/kafeteria på arena alle dager med mulighet for å kjøpe enkel varmmat, kaker, vafler etc, så litt kontanter kan være greit å ha med seg også hit.

Avreise i privatbiler fra Melhus skysstasjon fredag kl 13.30. Vi kjører direkte til sprintløpet. Husk det kan være greit å ha en egen sekk/bag til løpet fredag med litt skifte etter løpet. Ta også med niste/drikke til å spise før løpet.

For mer info vedrørende løpene, klasser etc, se http://eventor.orientering.no/Documents/Event/9556...

Ta ellers kontakt med Trine trisun40@hotmail.com tlf 90977349 el Hege hegesolm@hotmail.com tlf 477 51 101 om dere lurer på noe.


Da er det bare å glede seg på Midt Norsk tur, dette blir garantert både ei sosial og sprek helg!
Flott o-trening under Sprint/Downhill Gimse i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Aug 2016

21 startende i kveldens Sprint/Downhill Gimse og folk koste seg i godværet! Vi brukte om igjen noen løyper etter U-løpet i mai som Audun B hadde lagt. Forrest sees postutsetterne Martin og Kåre med noen av våre deltagere bak.

Flere bilder sees i Bildealbum og resultater finnes her.
Karuselløpet onsdag utsatt - vi erstatter det med Sprint/Downhill på Gimse!

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Aug 2016

Denne gjengen er allerede klar for start onsdag 17. august kl1800!

Gaula måtte avlyse sitt karusell-løp førstkommende onsdag, men vi arrangerer et erstatnings-løp på Gimse til trøst. Kjør til Tambartun og parker der og gå til sørsida av skolebygningen der det blir samlingsplass. Start blir fra Saga og løypene har sprintpreg, noe som flott trening til MN mesterskap om to uker.

Det er meldt godt vær, så ta med litt mat og drikke for en liten ekstra sosial stund.
Rekrutt-trening i Skjetnemarka mandag 15.august kl1800

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Aug 2016

Våre rekrutter gjør en fantastisk jobb med løypene i o-løp. Her ryddes ei ugrei myr i Klæbu, slik at andre løpere kommer lettere fram. Mandag 15. august kl1800 skal de slippe den jobben, for da er det veivalgstrening i Skjetnemarka som tema. Atle, Hege og Kjell Rune er instruktører. Oppmøte på Skysstasjonen kl1745.

Forsiktig start på høstsesongen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Aug 2016

Litt høstlig værtype fikk vi onsdag kveld fra Markavollen under 3. løp i O6`eren og ennå henger nok ferien i for noen. Tross det kom 18 løpere allikevel og fikk en flott runde i Svartåsen i løypene som Audun K hadde lagt. På bildet ser vi den "tilbakekommet" løperen Kristin (Ja, helt riktig: Likhetstrekk fra Trine) som gjennomført 3km helt uten problemer.


Sander spurtslo et kobbel av rekrutter i C-løype der flere fikk gode løpstider.

Rask går det også i nybegynnerløypa med 2 blad Lerli og Erik - tider fra 20 minutter eller bedre er kjapt.

Hege var suveren i 3km dager (MNM-formen er i anmarsj) og hadde tuktet alle i tilsvarende herreklasse også, med unntak av John som hadde en svært god km-tid for kvelden.

Audun B ble best i langløypa, men både Stein Ivar og Jonas hadde gode løp og kom ikke langt bak.

Resultater for kvelden og sammenlagt i O6`eren finner du her.


Er det enda ei løype som skal studeres her? Nei det viser seg å være forberedelse til Midt-Norsk mesterskap i Nord-Østerdalen! 17 påmeldte til nå fra Melhus er flott, men fristen for påmelding er ikke før til neste uke, så det er bare å gi et vink. Se også nyhetssak 1. juli. Dette blir årets lagtur for oss med overnatting på Røros og løp i Os og Dalsbygda !
3. løp i O6`eren onsdag 10. august

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Aug 2016

Så er høstsesongen i full gang! 3. løp i O6`er en går av stabelen onsdag 10. august kl1800 fra Markavollen på Løvset med Audun K som løypelegger Det blir merket fra Løvsetvegen og det er parkeringsavgift. Møt direkte der. Siste O6`er var klubbmesterskapet i Våttåsen med 39 deltagere - skal vi håpe på samme oppslutning? Vi har to harde karusell-løp igjen, så vi må holde koken med trening. Og sist i denne måneden har vi MNM............
Rekrutt-trening mandag 8. august i Momarka

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Aug 2016

Mandag 8. august blir det den første av to spesial-treningskvelder for rekrutter. Det blir veivalgstrening med instruktører i tre grupper i Momarka. Først med "Følg John"- metoden og så litt fri-orientering med "skygging". Dette gjør vi for at vi kan gi noen tips i vanlig trening midt i en hektisk løps-sesong. Opplegget passer for C- og B-løpere.

Møt opp og få god trening!

Oppmøte blir på skysstasjonen kl1730 mandag den 8.8!
De første fargekartene var "lånte fjær"

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jul 2016Utsnitt "Øyberga" fra Trondheim og omegn 1937. 1:25000, 10m ekv.


Utsnitt "Skjøla" Trondheim og omegn 1937. 1:25000, 10m ekv.

Like før krigen kom forløperen til de nye fargekarta som ble produsert av o-løpere først på 1960- tallet. Trondheim og omegn i 1:25000 og 10m ekvidistanse var et kvantesprang i kartkvalitet for o-sporten og friluftslivet ellers. Det ble grønn farge for skog, blå for vannsystemer, brun for høydekurver og svart for stier, veier og navn. Disse få fargene var mer enn nok til å øke lesbarheten betraktelig, samtidig som målestokken og ekvidistanse var en halvering i forhold til det vante. Den store ulempen var derimot at karta var bare tilgjengelig i vanlig handel og kostet en god del. Det førte til at ikke mange klubber hadde råd til den ypperste kartkvalitet i de første åra. Etter hvert kom det i Melhus til en ordning mellom skoleverket og o-avdelinga der det ble kjøpt inn klassesett. Det store kartbladet ble delt inn i passe løpsområder som vist over med eksempel fra Øyberga og Skjøla. Kartdelen ble limt på ranitt -plater og brukt flere ganger i opplæring og treningsløp.Wing sitt kart Råbygdmarka fra 1962 er trulig det mest brukt kart i kretsen først på 60-tallet. Her ble det arrangert ukentlige karusell-lignende treningsløp som helt sikkert har stor betydning for o-interessen i idrettslaga i Melhus og dermed opprettelse av OL Gaula og interessen for orientering i Leik og Melhus. Her legger vi merke til at karttegn som gradering av stier/veger, dyrka mark/beite/voll, hus, stup, stein, høydepunkt og flere myrtyper og høydekurvene er blitt brune. Høyskolemiløet viser her nye veier bl.a. med godt samarbeide med Fjellanger Widerøe. Normen var ny da, men ble endret vesentlig sist i 60-åra.


Freidig fortsatte med samme norm (med tre farger) i 1964 da dette kartet ble ferdig over Leinstrandmarka aust. Målestokken er øket til 1:20000 og ekvidistansen ned til 5 meter som sannsynlig er det første i omegnen. Kartet ble mye brukt i MIL til trening og internkarusell (pokal-løp) i flere år. Kartområdet er blitt brukt enormt mye siden da og var kjerneområdet for langdistansen under VM 2010.


I 1969 arrangert Freidig NM junior ved Stranda der bl.a. Svein Olav Tinnmannsvik tok en klasseseier. Til dette løpet fikk dette området det aller beste o-kartet til nå i kretsen. Her er det lett å se at vi har fått inn gulfargen på innmark og grasslettene. Ellers har det blitt hjelpekurver, høydepunktet er blitt en prikk, det er skille mellom stup og skrent og grop/kolmile er kommet til. Kartet ble frigitt høsten 1969 og MIL arrangert dette året Gauldalsmesterskap med 40 deltagere og treningsløp. Dette kartet er blitt brukt svært mye både av Leik og Melhus utover 70-tallet til trening, løp og Turo.


Karta som er presentert her fikk etter hvert sine oppdateringer og er blitt brukt i alle år av oss, også etter at vi fikk våre egne moderne kart fra sist i 70-åra. Og disse karta blir mer omtalt om ikke lenge..........
Fra forsiktig synfaring i løpstraseer til egenproduksjon av kart i 50-åra

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jul 2016

Kart og løp de første på 1950-tallet var preget av gjenbruk av kjente kart utgitt siste del av 40-åra. Først på 50- tallet var det mange ungdommer og stor aktivitet med nybegynneropplæring Tre medlemmer var også for første gang på løypeleggerkurs i Orkdal.

3. oktober var det duket for nasjonalt løp i Våttåsen. Kartgrunnlaget var slett ikke det beste, så det ble synfart hele 200 timer for å kunne presentere et godt nok kart til et så stor arrangement.Synfaringa var det Arne Solem og Ivar Keiserås som stod for og for første gang på eget kart ble veier og til dels stier lagt inn og ekvidistansen er bare 10 meter. Løpet ble i siste liten flyttet til den 17. oktober for det viste seg at det var elgjakt i området først på oktober. Det ble en masse mer-arbeide av det og, men det var løpsdagen som ble mest nervepirrende. Løpet hadde hele 230 påmeldte og det var vervet 50 personer til funksjonærer - mesteparten til postmannskap. Tidlig på løpsdagen var bare halvparten dukket opp og det ble i hui og hast startet en dør til dør-aksjon på Hollum for å rekvirere nok folk. Alt ordnet seg til slutt og arrangementet ble en suksess. Langløype var 11km og ble vunnet av dette årets bronsevinner i NM, Rolf Krogstad fra NTHI med tida 2 timer og 12 minutter.


Kart over Brekkåsen (nåværende Gimse). Synfarer Ivar Keiserås.


Kart over Høyeggen fra Meeggen til nesten opp til Loddgårdstrøa. Synfarer Odd Kåre Gimse.

Så tidlig som i 1955 starter den nye tid i kartproduksjonen. Disse to karta over Brekkåsen og Høyeggen er nokså moderne i sin tid med målestokk 1:10000 og 10m ekvidistanse og må betegnes som nærkart. Formålet var å kunne bruke de til opplæring i skolen i skoletida, men også til annen nybegynneropplæring. Her er det tatt med veier. stier og kraftledninger og militærleieren i sentrum øst er skravert inn. Fargene var blått, rødt og kvitt og trykt med spritduplikator. Synfarerne Ivar og Odd Kåre var juniorer på den tida.


Neste store arrangement kom i 1961 og ble arrangert ved Ulvtjønna i Flåmarka. Også denne gangen ble det synfart i løpstraseene av John Melhuus og Jens Olav Singstad. 150 deltagere startet i løpet som var et nasjonalt løp. Fortsatt er det postmannskap i marka, kartet blir utlevert i svart/kvitt og løperne får oppgitt bare en og en post og må merke på selv på hver post. Kartet viser oppslag ved start og med 1. post og slikt oppslag var det på alle postene. Løpet hadde 150 deltagere og kartet ble også benyttet i kretsløp i 1964.

Dette markerte et skille i o-idretten i Melhus. Det skulle gå flere år ute arrangement og når det ble på slutten av 60-tallet var det på de nye spesialkarta som Freidig, NTHI, Wing og Gaula hadde. Først i 1977 kom neste kart over Lenadalen og fra da har det vært sammenhengende kartproduksjon i klubben.
Kart og løp fram til 1950

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Jul 2016

Sesongene 1946 og 1947 ble preget av opplæring av mange interessert i Melhus. Dessuten var mange med i løp i Trondheimsområdet og Orkdal, ofte med gode prestasjoner. Laget hadde da ikke egne løp eller kart.

En av o-avdelingas første arrangement var kretsløp 8. august 1948. Her er det benyttet kart med utgangspunkt i 1:50 000-serien. De ble tegnet fra dette grunnlaget og lagt på fingerte navn for at lokale løpere ikke skulle få for mye fordeler. Rettferdighet i o-løp var det altså fra første stund.

Løpet gikk i området Vassfjellet sør og det som er betegnet "Storfjellet" er Vassfjellet, "Langfjellet" er Litlfjellet og "Bjønnvatn" er Ulvtjønna ved Flåsetra. Arrangementet fikk mye skryt som et av de beste o-løp som mange har vært med på. John Moum fra Wing fikk beste tid (han vant NM i 1946 og 1947) og flere vinnere var det ikke på den tida - en klasse og ingen damer! Etter løpet var det fest i Bøndernes hus med et pent økonomisk overskudd til klubbkassen.

Verdt å nevne fra den sesongen er også at løpere fra Melhus deltok i sitt første natt-løp som den gangen gikk som parløp. To par stilte på start ved Lian uten den store suksessen.

Allerede i 1949- sesongen ble det lagt to løyper (3,5km og 2,5km)i to klubb-løp i oktober. I klubb-løp for gutter det året dukker Ivar Keiserås opp som mester for første gang.


1950- sesongen ble en stor opptur. Mange lokale løpere stilte i mange løp og hadde Trøndelags største junior-tropp med 11 gutter i klasse M7 som det het den gang. Gledelig var det at vår to første o-damer gjorde sin inntreden i sporten i Melhus. Det var Sigrid Øye og Audhild Skagseth.

Audhild vant dameklassen i løpet som gikk på kartet som er vist over og som gikk av stabelen 13. august med 90 løpere.. Starten var i Skjøla for lang- og mellomløypene og fra Løvset-bakkan for kortløypa og med innkomst i Me-eggen for alle der Anders Eggen tok i mot som vert. Etterpå var det fest i Bøndernes Hus!
Et tilbakeblikk på et jubileum i et jubileumsår

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jul 2016

Midt i vårt 70-års jubileumsår er det morsomt å se hva som gikk for seg da det ble feiret 50-års jubileum i 1996. Den gang som i år var det først i slutten av året det ble den store markeringa, men som en morsom vri ble det invitert til nostalgisk jubileumsløp på det originale o-kartet over Våttåsen som ble brukt for første gang i oktober 1954. Kartet er synfart (i løpstraseene) og rentegnet av Arne Solem og Ivar Keiserås. Gjengivinga av kartet er ikke helt god, men viser nesten hele Våttåsen, Skjetnemyra, litt av Momarka og terrenget mot Ånøya med Storknuken.


Dette innlegget stod på trykk i Trønderbladet like i forveien for løpet 4. juli 1996 . Løpet fikk ikke den helt store deltagelsen, men en fin markering og historisk tilbakeblikk ble det.

Kartet er tatt med for å minne litt om vår nære fortid som organisert idrett. O-sportens arena er utmarka, mens vårt idrettsanlegg er o-kartet. Framover i sommer og høst blir det presentert noen virkelige godbiter av gamle o-kart, sammenlignet med dagens kart. Det vil bli også bli opplysninger om synfaring, trykking og litt om de største løpene som er blitt arrangert på disse karta.
Påmelding til Midt Norsk Mesterskap 26.-28.august

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jul 2016

Et lite glimt av det flotte terrenget vi skal løpe i på en av dagene!

Hallo alle o-venner!
Tradisjon tro planlegges det også i år fellestur til Midt-Norsk mesterskap i orientering. Mesterskapet gjennomføres i år i området Røros/Os, 26.-28. august med IL Nansen og Os IL som arrangører.

Det er sprint fredag (Hummelfjell idrettspark), langdistanse lørdag og stafett/lagkonkurranse søndag (begge dager i Grue Dalsbygda). Det blir løyper for enhver vanskelighetsgrad og aldersklasse, så her er det bare å melde på der en ønsker!

Vi satser på privatbiler, og de som skal delta på sprint må beregne avreise fra Melhus ca kl 12 fredag.

Vi har bestilt felles overnatting på idrettsparken på Røros. 6 dobbeltrom og ett 4 mannsrom. Tørrmat avklarer vi etter hvert, middagen satser vi på å spise «ute», pizza etc.

For mer info vedrørende løpene, klasser etc, se http://eventor.orientering.no/Documents/Event/9556...

Gi tilbakemelding innen 1 august til Trine trisun40@hotmail.com tlf 90977349 el Hege hegesolm@hotmail.com tlf 477 51 101. Vi har behov for følgende opplysninger:

 • Navn
 • Antall netter overnatting
 • Jeg ønsker å delta på sprint fredag i klasse
 • Jeg ønsker å delta på sprint fredag i klasse
 • Jeg ønsker å delta på lang-distanse lørdag i klasse
 • Jeg ønsker å delta på stafett søndag
 • Brikke-nummer
 • Kjører selv, evt ant ledige plasser


Påmelding til Midt Norsk Mesterskap 26.-28.august

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jul 2016

Her ser vi John skue utover den flotte arenaen under Midt Norsk mesterskap på Orkanger 2015.

Os/Nansen som er årets arrangører, lover flotte forhold både på arena og ute i løypene de også!


Hallo alle o-venner!
Tradisjon tro planlegges det også i år fellestur til Midt-Norsk mesterskap i orientering. Mesterskapet gjennomføres i år i området Røros/Os, 26.-28. august med IL Nansen og Os IL som arrangører.

Det er sprint fredag (Hummelfjell idrettspark), langdistanse lørdag og stafett/lagkonkurranse søndag (begge dager i Grue Dalsbygda). Det blir løyper for enhver vanskelighetsgrad og aldersklasse, så her er det bare å melde på der en ønsker!

Vi satser på privatbiler, og de som skal delta på sprint må beregne avreise fra Melhus ca kl 12 fredag.

Vi har bestilt felles overnatting på idrettsparken på Røros. 6 dobbeltrom og ett 4 mannsrom.Tørrmat avklarer vi etterhvert, middagen satser vi på å spise «ute», pizza etc.

For mer info vedrørende løpene, klasser etc, se http://eventor.orientering.no/Documents/Event/9556...

Gi tilbakemelding innen 1 august til Trine trisun40@hotmail.com tlf 90977349 el Hege hegesolm@hotmail.com tlf 477 51 101. Vi har behov for følgende opplysninger:

 • Navn
 • Antall netter overnatting
 • Jeg ønsker å delta på sprint fredag i klasse
 • Jeg ønsker å delta på lang-distanse lørdag i klasse
 • Jeg ønsker å delta på stafett søndag
 • Brikke-nummer
 • Kjører selv, evt ant ledige plasser

Terminliste høsten 2016 - ungdomsløpere

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2016

Det har vært en fantastisk vårsesong for Melhus orientering. Jeg har i vår registret 111 starter på våre ungdommer i ungdomsløp, kretsløp og karusell-løp. I tillegg har vi hatt veldig god deltakelse på treninger og treningsløp.

I OG-karusellen har vi nå stort forsprang på våre naboklubber, og det er takket være innsatsen fra dere!

Nå er det sommer og ferie, men hvis det blir for lenge å vente til høsten, så kan dere kjøpe turorienteringspakken vår på Sportshuset i Melhus.


Terminliste høsten 2016


Jeg har lagt ved terminlista for høsten. Den kan dere skrive ut og henge på kjøleskapsdøra. Vi starter med trening 8. august.God sommer til dere alle!

Med vennlig orienteringshilsen

Atle
Storseier for MIL i Klæbu. Om lag 750 poeng foran Leik i 2. karusell-løp!

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Jun 2016

37 deltagere fra Melhus gjorde susen i Klæbu! 748 poeng framfor Leik er stort og vi kan ta o-ferie med 656 poengs ledelse! Familien Boruta, opprinnelig fra Polen er fine representanter for nye familier i o-avdelinga i år. Her ved påmeldinga etter noen formaninger av Atle. Flott innsats og strålende fornøyd var de!

Ei sentral myr i løpsområdet var ikke enkel å forsere. Det var ikke bare Håkon som måtte redde sko opp av sumpen i går kveld.

Resultatlista ellers er også verdt et studium: Tre løypeseire ble det med Kristoffer Ler Lerli i Gul løype, Stein Ivar Foss i Rød løype og Audun Bakk i Blå løype. John Lerli med 3. plass i Grønn er også sterkt.

I Nybegynner stilte 16 løpere fra oss som er virkelig gledelig!

Som et eksempel på at det virkelig er stor innsats mot mål viser vi Johns kjempeinnspurt her.

Her er en kort snutt fra samlingsplassen ved Gjenvollhytta.

Resultatene kan leses på Brikkesys.

Se mange bilder på Bildegalleri. Foto ved Bjørn Rønningen, Alicja og Eivind.

Her er omtalen av 2. karusell-løp som er sendt avisene:

Melhus med seier i o-karusellen

Mange løpere og gode løyper i et fint terreng på Nordmarka i Klæbu

Det ble flott midtsommerkveld ved Gjenvollhytta i Klæbu sist onsdag. Hele 84 løpere fra 5 lag stilte til start i løypene som Nils Ottar Svaen hadde lagt. Løypene gikk i et variert og delvis vanskelig del av terrenget utenom de mest skogtette områdene.

Fortsatt er det gledelig mange nybegynnere som deltar i karusellen selv om mange lag sliter med å få med disse på løp utenom klubben. Arrangørklubben Klæbu hadde 6 deltagere, mens Melhus hadde hele 16 av de 24 deltagerne i nybegynnerløypa – flere av disse var helt ferske.

Gul løype på 2km er blanding av unge løpere og gamle travere. Når ungdommen har knekt koden er det ikke lett for de eldre å følge med. Der fikk bl.a. Jostein Glesåen, Gaula og Arne Grønset, Orkanger erfare, da Kristoffer Lerli fra Melhus utklasset alle i løypa med 11 minutter bedre tid enn Jostein på 2.plass. Løypa hadde 9 deltagere.

Hvit løype er også på 2km, men noe vanskeligere enn Gul, hadde denne gangen bare veteraner. Best ble Anne Kari Stubbsjøen, Leik framfor Mette Moa, Orkanger og Kjell Sølberg også fra Leik. Løypa hadde 12 deltagere der nesten alle fordelte seg innen 8 minutter etter vinneren.

Grønn løype er på 3km og hadde denne gangen 14 deltagere. Tone Almås, Leik gikk seirende ut denne gangen, men bare så vidt foran Hans Boye Skogstad, Gaula. John Lerli, Melhus tok 3.plassen like bak der igjen.

Rød løype er 4km og hadde 10 deltagere. Stein Ivar Foss, Melhus i god sommerform tuktet denne gangen Leik-løperne Svein Unsgård og Jan Hage. Det ble svært jevnt med mindre enn 5 minutter mellom de 5 første. Svein og Stein Ivar ligger nå likt etter to løp.

Blå løype er lengste løype med 5,5km, denne gangen med 10 deltagere. Audun Bakk har hver gang en real duell med mange gode Leik-løpere i denne løypa. Denne gangen ble det seier framfor Runar Krognes, Jonas Unsgård og Ola Keiserås alle Leik og bare innen 3,5 minutt etter.

Med Melhus sine 38 tellende deltagere av 84 startende i 2. løp ble det en solid seier denne kvelden med nesten 800 poeng framfor Leik som igjen var like mange poeng foran Orkanger. Deretter fulgte Klæbu og Gaula.

Stillingen i karusellen nå når det blir o-pause er at Melhus har knapt 700 poeng å gå på mot Leik. Det er ikke mye som skal til før det er spist opp på de neste 3 individuelle løp og en stafett. Vi må vent til poteten i Orkdal er tatt opp før vi har tabellen klar – det blir mange store og små interne kamper å se fram til!
Siste før o-ferien: 2. karusell-løp onsdag 22. juni!

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jun 2016

Dette bilde er fra Klæbu sitt karusell-løp i fjor - mange glade rekrutter. I år er vi mange flere! KLæbu står som arrangør av 2 løp i OG karusellen onsdag 22 juni fra 1800 med samlingsplass ved Gjenvollhytta. Både 1. karusell-løp og ikke minst i klubbmesterskapet sist onsdag mobiliserte vi til gangs. Det skal vi gjøre onsdag kveld også - ingen o-ferie før løpet er ferdig!

Alle som deltok sist og alle andre som ikke har fått anledning må møte opp og raske med seg flere i samme slengen. Da er det store muligheter for at vi tar sommerferie med ledelse i lagkampen.

Felles avreise fra Skysstasjonen senest 1715!

Her kommer innbydelsen fra Klæbu: Merk at det er bompenger m. kortleser.


Klæbu IL o-avdelinga

inviterer til

Orkla/Gaula-karusellen løp 2 onsdag 22/6 - langdistanse

_____________________________________________________________________________________

Løpsleder: Oddmund Aarø

Løypelegger: Nils Ottar Svaan

Kontrollør: Bjørn Rønningen

Kart: Gjenvollhytta, kart revidert til NM 2014

1:7.500, ekvidistanse 5 m (løype blå, rød, grønn, hvit)

1:5.000 (løype gul og nybegynner)

Samlingsplass: Gjenvollhytta

Bomveiavgift: Kr. 50,- (betalingsautomat som kun tar kort)

Adkomst: Se kart og kartlink under

Start: Kl. 18-19, 5 min. gange fra samlingsplass

Kartlink til samlingsplass:

http://kart.finn.no/?lng=10.57662&lat=63.28583&zoom=15&mapType=normap&markers=10.57174,63.28830,r,Gjenvollhytta

Startkontingent: D/H -> 16 kr. 40,- D/H -> 17 kr. 60,- Ikke betaligsterminal.

Vel møtt

til

karusell-løp !

Klasser og distanser:

Løype

Lengde (ca)

Klasse

Ny

1,5 N

Nybegynnere

Gul

2,0 C

D/H 12 + D/H 13-C + D65 +H 75

Hvit

2,0 B

D 50-64 + D/H 13-14 + H 65-74

Grønn

3,0 A/B

D 15-49 + H 15-16 + H 55-64

Rød

4,0 A/B

H 45-54 + H 17-18

Blå

5,5 A/B

H 19-44
Rekordoppslutning på klubbmesterskapet

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jun 2016

Onsdagskveldens klubbmesterskap inngår i historien som en av de klubbmesterskapene med størst oppslutning. Hele 38 startende noe som ikke er mindre enn fantastisk.

Noe så sjeldent som kø ved påmelding.... Her er rekken av ivrige løpere.

I tillegg til god oppslutning hadde Kåre også lagt utfordrende og gode løyper i Våttåsen. Enkelte fikk større utfordringer enn de selv kanskje satte pris på.

Alle nybegynnere og C-løpere ble behørig premiert.

Resultatene fra løpet finner du under resultater eller her.

Etter løpet var det noen sosiale aktiviteter med grilling, kaker, kaffe og saft, og konkurranse i regi av Kåre. Her ble Ole Hjulstad den med beste avstandsberegning.

Her kan du se den historiske køen for å melde seg på til klubbmesterskap i MIL!

Et lite utsnitt av samlingsplassen ved Vanntanken på Hollum.


Her er stolte nybegynnere med sine medaljer og premier.


Glade voksne nybegynnere med medaljene: Tatjana og Elisabeth.

Her er ei slagkraftig løperrekke med rekrutter som får sine medaljer av Ingrid og Hege.


Fornøyd med løpet og kvelden er Sander, Mirjam og Elisabeth.

Klubbmesterskap/O6'er 2. løp og sommeravslutning

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jun 2016

Førstkommende onsdag 15. juni kl 1800 arrangeres årets klubbmesterskap fra Vanntanken på Hollum.

Klubbmesterskapet inngår også som årets andre løp i O6'ern. Som i fjor er det Kåre Onsøyen som er løypelegger. Samlingsplass er ved vanntanken og det blir merket fra Hollum-krysset på Gimse (se kart her).

Etter løpet blir det premieutdeling og enkel servering. Vi stiller med grill og pølser m/brød. Slik det ser ut nå så kan det se ut som det blir fint vær og vi håper så mange som kan vil delta. Kan være lurt å ta med seg noe å sitte på.

Det kan hende at det også dukker opp enkelte sosiale aktiviteter for store og små.

Møt opp til o-løp og hyggekveld ute i det fri!
Nesten dødt løp med Leik på deres hjemmebane i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jun 2016

Sjekk denne resultatlista! Og ikke nok med det: Nesten like mange i Nybegynner.

Kjempeinnsats av oss i 1. løp i OG karusellen ved Gåslandsvatnet. Bare 93 poeng etter Leik som hadde hjemmebane - dette lover godt for fortsettelsen!

Hvem hadde sagt at det er bare ungdommer som kan posere?


Alle disse fikk til gode løp på Hølonda i kveld.

Se video fra samlingsplassen her.

Se de flotte resultatene her.

Her er omtale som ble sendt avisene:

Nærmest dødt løp mellom Leik og Melhus i årets første karusell-løp i orientering

90 deltagere stilte ved Gåslandsvatnet på Hølonda og de fleste kom fra Leik og Melhus

Tone Almås og Ole Gunnar Sølberg var løypeleggere for arrangørklubben Leik i sesongpremieren for Orkla Gaula karusellen. Løpet gikk i Almåsmarka og samlingsplass var ved Gåslandsvatnet. Terrenget er preget av noe tettvokst skrå-li med noen åpne myrer innimellom. Løypene varierte derfor mellom greie strekk på lange myrer til vriene strekk og poster i skogstette områder. Karusell-sesongen starter med et godt oppmøte av løpssugne løpere, men de fleste kom fa Leik og Melhus med godt over 30 deltagere hver.

Melhus kunne skilte med 10 nybegynnere i alle aldre, Leik stilt med 7 løpere og Orkanger med 4 løpere. En nybegynnerklasse med over 20 deltagere er gledelig!

Gul løype er for de aller yngste og de aller eldste og målte 2 km. Denne gange ble den fullstendig dominert av et kobbel av rekrutter fra Melhus som hadde 11 av de 16 løperne i løypa, derav de 9 først. Raskest var Kristoffer Lerli , men de neste 8 løperne fra Melhus var innen 6 minutt etter. Løpstidene for alle disse gir kilometertider på høyde med de beste i andre løyper - svært lovende!

Hvit løype er også 2 km, men er litt vanskeligere enn Gul. Det ble dobbeltseier til Leik med Joar Arvid Krognes og Anne Kari Stubsjøen med Martin Melhuus fra Melhus på tredje. Fire klubber var jevnt representert blant de 16 løperne.

Grønn løype er 3 kilometer og der var Svein Olav Åmot, Leik helt suveren etter et nærmest prikkfritt løp. Hege Solhjem Melhuus fra Melhus og May Iren Almås fra Leik fulgte på de neste plassene. 8 av de 12 løperne kom fra arrangørklubben.

Rød løype er 4 kilometer. Her ble det dobbeltseier til Leik med Even Unsgård som suveren vinner med en av de raskeste kilometertidene i dette løpet. Svein Unsgård kom på andreplass og John Henry Hammer, Børsa tok tredjeplassen.

Blå løype som er 5,5 kilometer ble dominert av Leik med 8 av 10 løpere. Jonas Unsgåd, Leik var raskest ikke langt foran Audun Bakk, Melhus på andre og Johan Riseth Hammer, Børsa på tredje.

Lagkampen ble svært spennende. Vanligvis har Leik vært nokså suveren på hjemmebane, men fikk svært har konkurranse fra en stor tropp fra Melhus. Leik sanket 2393 poeng, men Melhus var bare 92 poeng. Dette borger for en mye mer spennende karusell enn i fjor og om disse to laga kan holde på sine løpere utover sommeren. Orkanger har tidligere i år mange nybegynnere i treningsløp og det hadde vært moro å se disse i neste karusell-løp. Orkanger fikk denne gangen 737 poeng på tredjeplass med sine 12 løpere, mens Børsa, Klæbu og Gaula fulgte deretter med noe svakt oppmøte.

Neste løp går i Klæbu ved St.Hans-tider og avslutter lagenes intense vårperiode med rekruttering og treningsløp.
John Melhuus til minne

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jun 2016

Fredag i forrige uke kom den triste beskjeden at John Melhuus var død. Dermed er den siste av de som tok initiativ til å stifte orienteringsavdelinga i Melhus idrettslag i 1946 ikke blant oss mer.

John var en svært aktiv idrettsutøver i Melhus før, under og etter siste verdenskrig. Han viste tidlig at han hadde mange talenter innen idrett som gjorde han til en god løper, fotballspiller og slalåmkjører.

Det som imidlertid satte mest spor i idrettssammenheng var nok engasjementet i orienteringssporten, både som løper og administrator. Sammen med Bjarne Ler sendte John i 1946 et brev til styret i Melhus idrettslag om ikke det kunne opprettes en orieteringsavdeling. På lagets årsmøte 1. desember 1946 bestemt de seg for å gjøre nettopp det og John ble med i det nye styret og der Bjarne Ler ble lagets første leder.

Som o-løper hadde John sine beste prestasjoner fra starten i 1946 til først på 50-tallet. Først som god lokal løper, men etter hvert som en av de beste på kretsplan. Han ble kretsmester i sin klasse i 1949 og fikk sølv i 1951. Han var flere ganger med på lag fra MIL i Budstikke-orientering (stafett) der de tok sølv i KM både i 1952 og 1953 på lag med Ivar Keiserås og Odd K Gimse. I 1951 representerte han o-kretsen i landskamp mot Hjemtland og Herjedalen. Det toppet seg da han ble uttatt til NM i orientering som representant fra Sør-Trøndelag i 1952.

John tok ansvar administrativt også og satt i o-styret i en rekke år. Han ledet avdelinga i 1949, 1953 og 1964 noe som viser et langvarig engasjement for o-sporten. Han var også involvert i flere gjøremål slik at o-sporten kunne blomstre. Det ble flere lokale kurs der bl.a. John var instruktør for å rekruttere løpere. Han satt også ett år i kretsens propagandakomite der de arrangert kurs i flere kommuner. Det ble også tid til flere funksjonærroller i lagets egne løp bl.a. som postmannskap og litt synfaring i Vassfjellet før et løp i 1961 ved Flåsetra.

Mange som traff John gjorde det i Vassfjellet. Han var svært glad i naturene og å holde seg i form. Samtalene kom da og ellers svært raskt inn på idrett og de fleste gangene måtte det ble en o-prat. Han fortalte levende om pionertida med rekruttering og arrangement lokalt. Historiene om uortodoks opptreden som postmannskap i løp var mange og han moret seg med historien om at noen fyrte oppe opp bål på en post en gang:" Det var litt hustrig vær!" Om sin egne prestasjoner ble det sagt lite - det var ikke viktig å framheve for John.

Helt til det siste var John sportsinteressert og Hege kan fortelle at han lyste opp når det ble pratet orientering og at han var oppriktig glad for den oppblomstringa som o-avdeling nå opplever.

Idretten og o-sporten i Melhus har mye å takke John for.
1. løp i OG karusellen onsdag: Full mobilisering!

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Jun 2016

Opprop til alle som kan noe som helst om orientering: Møt opp på 1. løp i OG karusellen - vi må slå til allerede nå skal vi være med i kampen om pokalen!

Kristoffer og Johannes får representere oss på hjemmesida før OG karusellen braker løs onsdag 8.juni med Leik som arrangør. Løpet går fra Gåslandsdalen like utenom Korsveien på Hølonda. Det er ikke langt fra der dette bildet er tatt under fjorårets løp som Leik arrangert. Løpet starter kl1800 og det blir felles kjøring fra Skysstasjoen kl1730.

Og Leik er et stikkord! Vi har kjempet med Leik de to siste åra om pokalen. Vi fikk ett napp i 2014 med en kjempeinnspurt denne høsten, men vi fikk bank i fjor og Leik har nå to napp av tre. Skal vi ta pokalen må vi derfor Leik ikke vinne i år!

Det er ganske enkelt å bidra til dette: Møt opp og gjennomfør ei løype og du vi oppnå minst 50 poeng for Melhus! Da har vi en avtale: Vi treffes i Gåslandsdalen onsdag kveld!


Treningssamling på Sandvika

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Jun 2016

Våre rekrutter har i helga hatt treningssamling på Sandvika. Sandvika er en nedlagt skyss-stasjon, litt nord og litt vestover, ikke langt fra grensen til Sverige. Stedet har vi fått låne av en av våre sponsorer Det norske oljeselskap. Her har gutta vært i aktivitet hele helgen. De har spilt fotball og kubb. De har fisket, rodd og padlet i kano, og de har syklet til Sverige.

Gutta har selvsagt løpt orientering også. De har deltatt på Bjørkespretten, et 2-dagers løp arrangert av Verdal OK. Gutta har i løpet av våren prøvd ulike vanskelighetsgrader i løp. I helga stilte vi med 12 gutter, fra 11 til 15 år, i 5 forskjellig klasser. Gutta har etter hvert fått erfaring fra o-løp, og det vil si at trenerne også kunne stille i sine respektive klasser. Vi kunne se Melhus i begge ender av resultatlista :)

Det ble en kjempefin samling med trivelige gutter som alltid er blide og fornøyde.


Bilder fra turen


11 ungdommer deltok på Skogskarenes ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jun 2016

Det flotte sommerværet satte en fin ramme på det 4. ungdomsløpet i år. Alle våre løpere prøvde seg for første gang i en løype med høyere vanskelighetsgrad enn de har løpt før. Nybegynnerne løp i C-klasser, og de som har løpt i C forsøkte seg i B-løyper.

Alle sammen tok utfordringen på strak arm, og alle frem postene. Dette lover godt for resten av sesongen.

Litt fotball som oppvarming er gøy

Enda flere bilder finner du her.


Til helgen reiser vi på treningssamling til Verdal. 13 ungdommer blir med, og vi skal delta på Verdal OK Bjørkesprint.
20 deltakere på O6ern

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jun 2016

Onsdag kveld fant 20 løpere veien opp til samlingsplassen ovenfor boligfeltet på Rye for å delta på sesongens første O6er. Skråliene opp mot Vassfjellet utfordret løperne både o-teknisk og kondisjonsmessig. Neste onsdag er det duket for nye oppgjør, da i OG-karusellen for å prøve å ta innersvingen på konkurrenter fra Leik og andre klubber tilsluttet karusellen. Resultater her. Se også billedgalleriet for fotografiske minner fra kvelden.
O6'er 1. løp Rye

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mai 2016


Da er det klart for sesongens første løp i MIL orienterings interne løpsserie O6'er:

Førstkommende onsdag 1. juni med start fra kl. 1800 på Rye


Parkering på Prestbakkan, det åpne området til venstre for veien, før samlingsplass, som er i storsvingen/veikrysset før man kommer til elva Lodda. Det kan være bløtt på parkeringsplassen, så vær varsom. Merket til parkering og samlingsplass fra Rye. Kartlink parkering.

Denne sesongen er det O6'er 1. juni, 15. juni, 10. august, 24. august, 7. september og 28. september.

Startkontingent:

- nybegynnere gratis

- D/H opp til 16 år kr 20,-

- D/H 17 år og over kr 30,-


Kjell Rune har lagt 4 løyper på kartet Svartåsen, målestokk 1:7500:

1. Ei nybegynnerløype på 2 km

2. C-løype på 2 km for D/H opp til 12 år, D fra 60 år og H fra 70 år og trim

3. B-løype for D 13-59 år, H 13-16 og H 50-69 år og trim

4. A-løype for H 17-49 år

Fin markatur i gode løyper fra Lauvåshaugan

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Mai 2016

Alicja hjelper Katerin og Martin med påmelding og var også støtte i N-løypa.

Hege hadde lagt varierte og krevende løyper fra Lauvåshaugan onsdag kveld. Terrenget varierte fra litt sti, noe myr, litt hogstfelt og en del vindfallsområder. Mye kneløft ble det og god trim!


Her får Kåre hjelp av Ingrid til påmelding og løypevalg.

Alle våre rekrutter med ledere var opptatt med Ungdomsløp hos Freidig denne kvelden, så det ble til dels veteranenes kveld.

Resultater finner du på Brikkesys.
Trening 25. mai 2016

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Mai 2016

Trening onsdag 25. mai kl 18 er fra parkeringa på Lauvåsen, kart Onstjønna. Det er merket fra Rønningen. Felles avreise fra skysstjasjonen kl 17.40 for de som ønsker det. Hege har lagt løyper, mens Ingrid står for tidtaking etc denne kvelden. De fleste av våre rekrutter drar på ungdomsløp, men vi håper likevel på godt oppmøte av våre øvrige lovende løpere. På bildet ser vi Eivind noe motvillig gi fra seg pokalen til Leik etter at de dro i havn fjorårets seier i karusellen. Møt opp på trening og vær med å legge grunnlaget for best mulig form til karusellen starter opp m løp 1 allerede 8. juni!
200 rekrutter i Ungdomsløpet ved Tambartun 19. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Mai 2016

Vi er faretruende nær 20 rekrutter fra MIL i U-løpet vårt ved Tambartun i går kveld. Her er noen av dem ved start og får de siste formaningene av Kjell Rune.

Svært fint driv! Kartlesing i fart.


Her hersker det ro på arenaen før løperne kommer i mål.

Flere bilder i Bildegalleri.
Ungdomsløp og treningsløp torsdag 19. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Mai 2016

20160512_194235

Slik så premiepallen ut under første ungdomsløp sist torsdag i klassen H13-16N. Det kan fort bli like vakkert kommende torsdag. Da arrangerer Melhus Ungdomsløp ved Tambartun kl1800 med hele 17 påmeldte fra oss og til nå over 170 til sammen ett døgn før løpet! For rekruttene er det viktig å møte opp innen kl1700 for utdeling av bl.a. startnummer og det er Kjell Rune som vil rettlede rekruttene før løpet. Arrangørstaben har egen oppmøteliste. Løpsleder er Atle og løypelegger er Audun B.

Alle som har tar på MIL o-drakt som løpsdrakt og/eller overtrekkdrakt. Det er også viktig å ta godt med underklær, da det er meldt kaldt vær.

For løps-sugne voksne er det bare å møte opp ved sekretariatet omkring kl1930 og henvende seg til Kjell Rune for utlevering av løyper. Vi starter treningsløpet omkring når siste løper er på oppløpet og vi bruker siste post som målpost. Er det noen som ønsker utskrift av løpet kan vi ordne en ekstra MTR. Ikke løp gjennom ordinært oppløp og mål! Denne kvelden er primært forbeholdt ungdom. Treninga kan også være å ta inn postene sener på kvelden.
Turorientering 2016

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Mai 2016

Turorientering 2016 er nå i salg på Sportshuset Melhus fra 18. mai eller på turorientering.no.

Vi følger opp fjorårets opplegg med grønne løyper i Melhus sentrum. Øvrige løyper er i år på vårt nye kart i Vassfjellet og kartet over Svartåsen. Utgangspunkt for turene i Vassfjellet er Rye, Vanntanken og Markavollen. Her er det muligheter for å bli godt kjent i Vassfjellet. Toppturene i år til Storknuken i Skjetnemarka og Bjørsetknippen på Kregneskjølen.

Følgende turorienteringspakker får du kjøpt på Sportshuset Melhus:
- Komplett pakke med turorientering
- Pakke med grønne løyper
- Ekstra kodekort

Minner om at det er parkeringsavgift på enkelte av parkeringene. Markavollen er det kontant betaling mens det i Skjetnemarka er mobilbetaling/SMS.

På nett kan du i tillegg til disse pakkene også kjøpe enkeltturer.

Alle som leverer eller registrerer seg på nett, og som har minimum bronse er med i trekningen om å bli Årets turorienterer.


Årets turorientering har 4 kategorier turer.

Grønn løype
– er en løype som går på stier og veier. Egner seg for alle også de som er litt dårlig til beins og som evt. sitter i rullestol.


Rød løype
– en løype som vil gå i variert terreng med gode ledelinjer og holdepunkter. Det vil kreve litt kunnskap om kart, men vil være overkommelig for de fleste.

Postplukk

– dette er den «tradisjonelle» turorientering som de aller fleste kjenner til fra før. Det er turer som vil utfordre deltakeren litt og forutsetter at en kjenner til kart og kompass.

Toppturer

– i den siste kategorien har vi valgt ut 2 toppturer i nærmiljøet. Dette er enkeltposter som egner seg som en egen tur. Hver tur gir 10 poeng.All informasjon om årets opplegg finner på våre sider om turorientering.

Fantastisk o-kveld på Grønneset med haugevis med MIL-løpere

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mai 2016

Det ble en minnerik orienteringskveld på Grønneset i kveld. Vi stilte med over 30 løpere godt fordelt i alle tre løypene som John Henry Hammer fra Børse hadde lagt. Kartet er nokså begrenset, men har flere skogåser og myrer som gir mer enn nok utfordringer. Løypene hadde mange poster og hyppige retningsforandringer, så det var viktig med full konsentrasjon hele veien.

Etter løpet var det saft, grillpølser, kaker og kaffe til opplagte løpere fra tre lag. Flere bilder ser du på Bildegalleri.

Som en fin aktivitet avsluttet ungdommene med sisten.

Spreke Orkdalinger slår hjul etter nybegynnerløypa.
Treninga onsdag 11. mai blir på Grønneset ved Ånøya!

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Mai 2016

Trening onsdag 11. mai blir ved Ånøya. Vi fikk tips om at Børsa skal arrangere Finn Fram Dagen på Grønneset kl1800. Da slo vi til - det blir besøk av Orkanger også.

Her er dagsorden som Børsa presenterer på sine hjemmesider:

AKTIVITETER

 • Instruksjon i kart og kompass
 • Treningsløp
  • 1,0 km/Ny/lett (9 poster)
  • 1,6 km (14 poster)
  • 2,5 km (18 poster
 • Natursti
 • Åpning av tur-orientering
 • Salg av konvolutter tur-orientering
 • Kaffe og kaker
 • Grilling av pølser

Vi samles på Skysstasjonen kl1730 for felles kjøring. Ta med mat til grilling for de som fristes av det. Ellers er det salg av kaffe og kaker. Vi må ta med noen penger til startkontingent for sikkerhets skyld.

Her er Grønneset for de som ikke har vært der og som vil kjøre selv.
Løypene fikk skryt på onsdagens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mai 2016

Jan Petter fikk skryt av løypene som var lagt til treninga ved Yraberget onsdag. De gikk i sør-østre del av Onstjønnakartet. Litt feriepreget oppmøte og i tillegg var 10 rekrutter og Atle og Kjell Rune samlet ved Tambartun til spesialtrening. Her er løypediskusjonen i full gang.


Sykkel er fin skyss til o-løp synes Filip og Stein.

John ser ut til å evaluere løpet grundig og Stein Ivar er en hjelpende hånd for Jan Petter.


Og apropos løypediskusjon....


Resultater her.
Trening og treningsløp onsdag 4. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Mai 2016

Atle og Kjell Rune legger opp spesialtrening for rekruttene ved Tambartun. Det blir opplegg med følge i marka for rekrutter som trener på nivå C, mens resten trener nå N-nivå rundt Tambartun. Oppmøte kl1800 på parkeringsplassen ved Tambartun.


Stort engasjement etter løpet for to uker siden. Slik blir det nok ved Yraberget onsdagskvelden også. Jan Petter legger løyper for alle fra nybegynner til superveteraner - ja, aldersklassene mellom der også. De som trenger hjelp vil få rettledning. Du finner Yraberget ved å kjøre opp Varmbo og fortsett veien mot Øyås. Der kraftlinja krysser veien like før Blekesmarkfeltet finner du Jan Petter. Start fra kl1800.
Finn Fram Dagen ved Melhustorget en suksess

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Mai 2016

Klare til postjakt i sentrum! Nær 50 registrert seg i ei av løypene som Atle hadde lagt i Melhus sentrum øst lørdag. Med ledsagere blir det nok nesten 100 deltagere. Da var det godt med kvalifiserte rettledere i svarte og hvite klubb-drakter, der noen fulgte kalenderen og prøvde ut den nyankomne sommer-treningsdrakten (med ull under) og noen som feiget ut i vinter-treningsdrakt. Begge fungerte fint i kald vårvind ved Melhustorget.


Med masse folk blir det travelt i restauranten. Hege og Alicja hadde til tider god etterspørsel etter vafler og drikke.

Filip sørget for påmelding og tidtakting. Her er Ørjan klar for kortløypa.


Lekre bilder og informativ tekst til publikum på oppslagstavla.

Og da setter vi direkte inne fra arenaen:

Her er det klart for start.

Litt hjelp fra Alicja er ikke å forakte.

Å være stuntfotograf er ikke enkelt når det settes fart. Det er jo tross alt sprint! En lynkjapp stopp for fotografering ble det tid til allikevel.

Etter et anstrengende løp gjør det seg med servering og premier - og litt oppstilling til fotografering.
25 treningsvillige løpere i 17 løyper ved Tambartun i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Apr 2016


Rekrutter og voksne løp i kors og krok i et tilsynelatende innfløkt løypenett rundt Tambartun onsdag kveld.

For de voksne hadde Hege satt ut et resirkulert opplegg som Kjell Rune brukte til rekruttene forrige onsdag.

Atle hadde flere alternativer for rekruttene. Noen fikk prøve seg på ei C-løype oppover mot myra ved Saga, mens noen fikk et enklere opplegg rundt Tambartun med nybegynnerposter og en enkel stafett til slutt som kan sees i denne snutten.

Flere bilder i Bildegalleri.
Vil du være med å løpe orientering?

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Apr 2016

Vi har trening på Tambartun 27. apr. kl 18.00.

Våren i skogen, er magisk, og en super tid for å lære seg orientering.

Liker du å være ute, løpe i skogen, hoppe over bekken, klatre hvis det blir for kronglete, og komme deg frem overalt - da er orientering noe for deg.

Våre treninger kan gjøre deg både sliten og skitten, men vi kan lære deg å finne frem med kart og kompass, og du får kjenne på hvor artig det er å finne frem til neste post!

Her er vårens vårens planlagte aktiviteter:

Ukedag

Dato

Klokkeslett

Aktivitet

Sted

Onsdag

27.04.2016

18.00 - 19.30

Trening

Tambartun

Onsdag

04.05.2016

18.00 - 19.30

Trening

Tambartun

Onsdag

11.05.2016

18.00 - 19.30

Trening

Tambartun

Torsdag

12.05.2016

18.00 - 19.30

Ungdomsløp

Trollelg

Torsdag

19.05.2016

18.00 - 19.30

Ungdomsløp

Tambartun

Onsdag

25.05.2016

18.00 - 19.30

Ungdomsløp

Freidig

Onsdag

01.06.2016

18.00 - 19.30

Treningsløp

Rye

Torsdag

02.06.2016

18.00 - 19.30

Ungdomsløp

Skogskarene

Onsdag

08.06.2016

18.00 - 19.30

Karusellløp

Leik

Torsdag

09.06.2016

18.00 - 19.30

Ungdomsløp

Malvik

Onsdag

15.06.2016

18.00 - 19.30

Treningsløp

Vanntanken

Onsdag

22.06.2016

18.00 - 19.30

Karusellløp

Klæbu

Her er det bare å møte opp, enten du vil være med 1 gang eller 12 ganger. Vi har oppmøte på Melhus skysstasjon før alle treningsløp , ungdomsløp og karuselløp. (ikke på treningene på Tambartun) Oppmøtetiden blir annonsert på facebook og på sms.


Vi liker å reise på turer og i år skal vi på disse treningsamlingene / turene:

Måned

Dato

Aktivitet

Sted

Juni

3 - 5

Ungdomssamling

Sandvika fjellstue i Verdal

August

26 - 28

Midtnorsk mesterskap

Røros og Os

September

9 - 11

Østerundtur sammen med o-kretsen

Østersund, Sverige


Trening onsdag 27. april

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Apr 2016

På bildet ser vi Trine i fint driv under fjorårets MNM/stafett og nettopp løpshastighet får du mulighet til å finpusse i løpet av onsdagens trening. Vi fortsetter med felles-trening/treningsløp for alle grupper! Oppmøte Tambartun onsdag 27. april kl1800, start i nordenden av idrettsbanen.Denne kvelden blir det mulig å trene hurtighet, posthusk, rundetider, kjappe kartbytter(viktig trening til MNM/stafett) samtidig som det blir sosialt og trivelig å møte hverandre litt på kryss og tvers i nærområdet på Tambartun. Ved hjelp av flere korte runder utgjør de tilsammen ei løype på 3,4 km og ei litt lengre på 4,6 km.
Bare blide o-løpere i litt hustrig vårvær onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Apr 2016

Bare for å ha slått det fast: O-løpere blir (om mulig) ekstra blide etter innkomst når været er av det litt krevende slaget og Mirjam og Hege er intet unntak. Treningsløpet fra Tambartun gikk i kjølig og noe fuktig vær etter hvert. Godt over 20 deltagere var i aksjon med stjerneorientering for rekruttene og to vanlige o-løyper for de voksne. Vi fikk noen nye løpere i kveld og det er flotte greier. Flere bilder fra treninga finnes i Bildegalleri og resultatene kan leses her.
Trening onsdag 20. april

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Apr 2016

Slik så det ut for ett år siden. Nå er det trening igjen med o-løp for alle! Oppmøte Tambartun onsdag 20. april kl1800 for alle. Start i nordenden av idrettsbanen.

Kjell Rune legger variert treningsopplegg for rekrutter med bl.a. stjerneorientering og stafett. Det blir lagt vekt på retningsforandringer og bruk av tommelkompass.

Eivind legger løyper for de voksne. Ca. 3 km og 4,5 km der det meste av Gimsekartet utenom boligfeltet blir brukt. Her også blir det rikelig med trening på retningsforandringer.

Vi tar sikte på å hjelpe helt ferske som måtte komme på vår trening.
Treningsløp og foreldremøte onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Apr 2016

En helt herlig vårkveld med sol og treningsløp i terrenget på Brekkåsen onsdag kveld.

Stein Ivar hadde lagt tre løyper delvis i boligfeltet, men for det meste i terrenget øst for Hollumsvegen på Brekkåsen. Selv om dette var siste vintertreningskvelden, ble det i stedet tyvstart på sommersesongen for de 25 våryre løperne. Svett, litt bløt, andpusten, men like blid! Tida var ikke viktig, men vi har resultater her. Flere bilder i Bildegalleriet.

Parallelt hadde Atle verdenshistoriens første (?) foreldremøte til rekruttene i o-avdelinga. Godt oppmøte og mange fine innspill til sesongplanene fra en interessert gruppe.
O-løp med felles oppmøtetid for alle onsdag 13. april kl1800.

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Apr 2016

Stein Ivar vil legge løyper for rekrutter og voksne onsdag 13. april med start fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl1800. Dette blir en tyvstart på sommersesongen 2016 og an avslutning på vintertreninga 2015-2016. Løpet vil gå mye i terrenget, så nå er er det sko og klær for terreng som gjelder, sammen med kompass!

Rekruttene har ikke innetrening etter løpet og vil bli plukket opp i gymsalen i 1900-tida av sine foresatte etter deres foreldremøte med Atle.

De voksne avslutter treninga med tradisjonell sirkeltrening i en time fra om lag kl1900.
Trivelig og vellykket kurs i bruk av hjemmesida

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Apr 2016

Engasjert deltagere på kurs i gruva i går kveld.

Under Stein Ivar sin ledelsen ble vi drillet i å publisere en nyhetssak med bilde og link på hjemmesida til o-avdelinga. Alle syntes det var så pass enkelt at de ville prøve seg ved passe anledninger framover i sesongen.

Det første eksemplet på det ligger som nyhetssak om Midt-Norsk mesterskap og mere kommer! Er ikke sikkert det blir noe "teppebombing" av aktuelle saker, men muligens litt variert stoff.
Midt norsk mesterskap 2016

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Apr 2016

Det er ennå ei stund til høstens vakreste eventyr for oss i Melhus orientering, men likevel all grunn til å sette av datoen allerede;

MIDT NORSK MESTERSKAP i orientering arrangeres i år av o-gruppene

Os og Dalsbygda 26. – 28. august 2016.


Det vil være løyper og nivå for alle, så her vil det være mulig å velge ut fra eget ønske og egne forutsetninger!

Det er selvfølgelig valgfritt om en ønsker å delta på alle løp, eller bare enkeltløp! Eller rett og slett bare være med for det sosiale og i støtteapparatet.

Det vil bli avreise fra Melhus i privatbiler fredag sånn ca midt i dagen, med retur fra Dalsbygda søndag ettermiddag.

Overnatting blir på idrettsparken hotell på Røros. Rom er bestilt!

Mer info kommer etter hvert,

dette er i første omgang en oppfordring om å sette av helga!
21 deltakere på onsdagens vintertrening

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Apr 2016

Bilde: Pakken med tommelkompass og brikke hadde kommet. Her etter utdelingen

9 rekrutter og 12 voksne deltok under denne ukes onsdagstrening. Alte, John og Kjell Rune tok med seg rekruttene ut på østkanten av Gimsekartet til en kolle som var et flott utgangspunkt og base for kveldens trening. Fin utsikt utover Gauldalen hadde vi og. Det var nesten bart i skogen, kun noen steder med større eller mindre flekker med råtten snø. Det var mulig å passere utenom snøen. Alte hadde forberedt stjerneorientering. Ungene fikk utdelt forskjellige kart med 2 eller flere poster pr løype. De fikk lære seg å bruke de nyinnkjøpte tommelkompassene og hvordan man skulle orientere kart og følge kompasskurs til posten med kompasset. Prinsippet var rød ende av kompassnål (nordpila) skulle peke mot rød strek øverst på kartet (nordlinja) og sørge for at kompassnåla alltid lå parallelt med nord-sør-strekene på kartet (meridianene). Det som er det fine med stjerneorientering med få poster, er at rekruttene kommer tilbake til utgangspunktet raskt og kan få veiledning og inspirasjon til ny runde/løype. Treninga ble avsluttet med stafett med de samme løypene.

Ole hadde ansvar for voksentreninga denne kvelden. Det var lagt opp til intervalltrening utendørs og styrketrening inne etterpå. Kartet over viser utsnitt fra kartet løperne hadde med seg under intervalltreninga. Det var varierte drag fra relativt flatt til bratt terreng, som ga mulighet for både fart og få opp pulsen. Etterpå ble det sirkeltrening inne på Brekkåsen Idrettsbarnehage med innlagt o-teknisk trening. NM-løypene fra FROL i fjor dannet grunnlaget for denne og oppskriften for veivalg (NOF - se tidligere artikkel på våre hjemmesider). Fin mix av kondisjon og o-tekniske nøtter.

Flere bilder fra kveldens trening
Lynkurs i enkel publisering på hjemmesida

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Apr 2016

NB! Dette er et lavterskeltilbud! Lynkurset er i Gruva 1. etasje torsdag 7. april kl2030-2200 med Stein Ivar. Vi stater med servering!

Målet er å klare å publisere en enkel nyhetssak med bilde og linker til nettsteder. Dette er kjekt å kunne for mange, slik at vi kan legge ut nyhetssak om f.eks. et treningsløp. Det vil gjøre hjemmesida mer fleksibel og variert å lese.
Trening onsdag 6. april

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Apr 2016

Viser veivalgets 6 "lover" nå som årets sommersesong nærmer seg med stormskritt! Det blir ordinær vintertrening fra Brekkåsen idrettsbarnehage onsdag 6. april.

Atle og Kjell Rune ståker med rekruttene fra kl1800. Denne gangen blir det bare ute og trening med de nyeinnkjøpte tommelkompassene er kveldens tema. Avslutning om lag kl1930.

Ole har ansvaret for voksen-treninga og starter kl1900 med intervall og fortsetter inne kl2000 med sirkeltrening og kanskje noen kartøvelser.
Se Filips vei i natten mot 4. post i Nattelgen

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Apr 2016


Det er mørkt, tykk tåke og litt kaldt ved Ringvål og det er 1, oktober 2015. Med andre ord NattKM i bedrift. Vi har tatt oss fram via 1. og 2. post og Filip løper ut fra 3. post og skal finne 4..........

Mange ivrige o-løpere på første trening etter påske.

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mar 2016

Hele 13 rekrutter møtte opp på trening onsdag kveld med Atle og Kjell Rune som ansvarlige. Full fres ute først med ei o-løype i nærområdene til skolen. Etterpå ei god økt inne med bl.a. elefantball som videoen viser.

Stein Ivar ledet de 8 voksne i en times tid med langkjøring - Rakbjørg tur/retur. Innevar det sirkeltrening med kart. Denne gangen "Nattelgen" som var KM bedrift i fjor høst. Svært utfordrende veivalg for oss, selv i godt lys inne var omkvedet etterpå.
Trening onsdag 30. mars

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mar 2016

Så er vel alle tilbake fra påskeferien godt trent og opplagt vil jeg tro! Onsdag 30.mars er det fortsatt vintertrening fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Da blir det en ordinær treningskveld for alle.

Atle og Kjell Rune er klare til å lede rekruttene i trening fra kl1800 med ballspill. noen lette gymnastistiske øvelser og kart-trening.


Stein Ivar hadde laget mange fine øvelser og oppgaver før påske, men denne gangen er det ordinær trening for voksen med langkjøring fra kl1900 og sirkeltrening fra kl2000.
Alt har en begynnelse...

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mar 2016

Dette er innledningen til 50-årsberetningen før jubileet senhøsten 1996.

Medlemsmøtet etter årsmøtet 3. mars bestemte at vi skal markere at det er hele 70 år siden o-avdelinga ble stiftet med en jubileumsdag den 3. desember i år.

Det vil vi komme grundig tilbake til i høst. Før den tid vil vi presentere noen smakebiter av orienteringshistorien. Teksten over er fra vår start i MIL like etter andre verdenskrig, men vi starter en god stund før det. I 1987 kom boken Orienteringsidretten i Norge gjennom 90 år. Vi starter historiefortellinga i tida før NOF, o-kretsen og MIL, o-avdeling med klipp fra starten, ja fra o-sportens Urtid:

Før ca. 1850 går det knapt nok an å snakke om idrett i vår moderne betydning av ordet. Det var mange ulike sport og spill med noen felles temaer, men lokale regler. Populære former var tvekamper i form av boksing og bryting, løp – vanligvis over korte og middelsdistanser, vektløfting, og ulike former for ballspill. Orientering finnes ikke blant disse øvelsene. Orientering kan grovt sagt beskrives som å finne fram i ukjent terreng ved hjelp av et kart. Da idretten var begrenset til nærmiljøet fantes det knapt nok ukjent terreng. Orientering er en idrett som krever at deltagerne forlater de kjente omgivelsene for å delta i konkurranser.

På midten av 1800 tallet kom turistbevegelsen til Norge. Det ble populært å ferdes i villmarka. For å gjøre dette trengte man kunnskaper om bruken av kart og kompass. Flere og flere mennesker fikk kunnskaper om disse redskapene og hvordan de skulle brukes.

Fra slutten av 1700-tallet var triangulering en vel kjent teknikk. På denne tiden begynte en systematisk kartlegging av Europa. Det militære var den drivende kraften bak dette arbeidet. For de gigantiske felttogene som ble vanlige under Napoleonskrigene trengtes gode kart over store områder for planlegging. Kartene ble også laget i forholdsvis stor skala (1:100.000 eller 1:50.000) for å få fram all den nødvendige in formasjonen. Fram til 1857 var kartene i målestokk 1:100.000 ansett som militære hemmeligheter i Sverige og Norge. Det året ble de tilgjengelig for andre enn de militære. Men kart var forholdsvis dyre.

Små håndkompass dukket opp rundt 1750. De ble trolig først brukt av landmålere.

Fra tidlig til midt på 1800 tallet var alle komponentene som skulle til for orientering til stede. Det eksisterte temmelig nøyaktige kart, håndkompass til hjelp ved navigeringen var tilgjengelige, deler av befolkningen var også velstående nok til å reise, og delta i idrett. Det som manglet var å bringe de ulike komponentene sammen.

Midt på 1800-tallet var kartene gode nok for o-løp som dette gatekartet fra Baltimore viser. Illustrasjon hentet fra Richard van de Gohm Antique Maps for the Collector

I 1886 ble kartlesing og utendørs orientering en del av pensum på militærakademiene i Stockholm og Oslo. Disse øvelsene ble kalt orientering. Disse øvelsene ble kombinert med terrengløping til idretten “orienteringslöpning”. Den første idrettskonkurransen (i motsetning til en militær trening) fant sted i Stockholm 28 mai 1893. Også militære i Norge adopterte denne konkurranseformen. Det var en konkurranse i 1895 på Gardermoen for Kristiania bataljon. Av tolv bataljoner hadde syv o-løp i 1896, og ni året etter.

Utenfor det militære fant det sted terrengløp. Ofte over lange distanser og uten merkede løyper. Slike konkurranser er kjent fra Storbritania i 1868, Danmark i 1890 og Norge i 1897. Det siste ble kalt et orienteringsløp i avisreferatene, og ble i en del år ansett som det første sivile o-løpet. Det virker imidlertid helt klart at deltagerne ikke benyttet verken kart eller kompass, og at dette ikke var et o-løp i dagens betydning av ordet.


Orientering ble 1934 organisert som et utvalg i Norges Friidrettsforbund, fra 1935 også i Arbeidernes Idrettsforbund. Norges Orienteringsforbund (NOF) ble stiftet 1. oktober 1945. Forbundet har cirka 23.000 medlemmer (aktive, trenere, ledere) i 395 lag. Same høst ble Sør-Trøndelag o-krets stiftet og bare ett år etter altså vår egen o-avdeling, men det blir det mer om en annen gang.Nå også på YouTube

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Mar 2016

YouTube-kanal: Melhus Il Orienteringsavdeling

Nå er vi også på YouTube. Melhus IL O-avdeling har opprettet en egen kanal på YouTube hvor du kan se videoer fra avdelingens aktiviteter.

Dette vil være et supplement og samling av videoer i lagets regi i tillegg til at de blir publisert på våre web-sider.
Kylling-løpet gikk av stabelen onsdag kveld med stort oppmøte

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Mar 2016

Kylling-løpet onsdag kveld samlet mange løpere og til slutt klarte vi å finne påskekyllingen. Det viste viste seg å være omrisset av rekruttløypa som også var den nærmeste sløyfa til de to lengste løypene. Svett - Andpusten - Bløt på sokken! Arkitekten var Eivind.

Stein Ivar hadde et kjempeopplegg inne med mix-stafett mellom tre lag. Først en del løping med litt kart-puslespill til slutt. Se video under.


Så ble det enda mer puslespill

Herlig blanding av ung og litt mindre ung! Til slutt ble det sannsynligvis kåret en vinner, men sannheten et alle 18 deltagere var vinnere!

Og så er det en hyperkort og velfortjent påskeferie som venter, men fortvil ikke: Neste trening er onsdag 30. mars!
Yrende liv i Allidretts-kvelden på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Mar 2016To trinn i Allidrett var samlet ved Brekkåsen skole tirsdag kveld denne uka.

De hadde en time hver med kjegleorientgering og en vanlig o-løype i nærområdet til skolen. Tross sørpete føre var det stor iver og mange løp mange runder i o-løypa med løper-brikke.

Audun hadde opplegget med Martin, Kjell Rune og Eivind som hjelpere.
Førpåske-avslutning med kyllingløp onsdag 16. mars

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mar 2016

Det er snart påske og vi feirer med Kyllingløp som blir et uhøytidlig gate-o-løp med utgangspunkt fra Brekkåsen idretttsbarnehage onsdag 16. mars kl1800. Her blir det løyper for ung og gammel, sprek og ....., ja for alle! Pigg, refleks og brikke (brikke ikke absolutt nødvendig) er ikke dumt. Eivind har slengt ut noen poster her og der som blir et hemmelig mønster.

Etter løpet, om lag kl1900, trekker vi inn og avslutter treninga før påske med noen o-leker og kanskje en Mix-stafett eller to. Stein Ivar og Atle har pønsket ut noe.
Vellykket og godt løypeleggerkurs

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Mar 2016

O-avdelingen hadde kurs i løypelegging i Gruva på torsdag i regi av Eivind Bakk. Han hadde lagt opp til et praktisk rettet kurs med gode eksempel og tips. Et sikkert tegn på dette var deltakernes engasjement.

 • Hva er det en må passe på når man legger løyper?
 • Hva kjennetegner gode løyper, gode og utfordrende strekk med veivalg?

Det er ikke bare, bare å planlegge og legge gode orienteringsløyper. Løypene skal være gode både for nybegynner og elite.

Kurset gav god innføring i alle disse momentene og hvis du ønsker å lese mer om det som ble gjennomgått på kurset, kan du finne dokumentene i dokumentarkivet.

 1. Den gode orienteringsløypa
 2. Løypelegging i praksis for manuell tegning
 3. Løypelegging i praksis med teging i OCAD
 4. Løypelegging og nivåer for ulike klasser/løyper
 5. NOF's retningslinjer for I-idrettens forhold til naturmiljø og rettighetshavere


Løypelegging på programmet i Gruva torsdag 10. mars

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Mar 2016


Det blir fullt fokus på løypelegging i klubbhuset 1. etasje i Gruva torsdag mellom kl1900 og kl2200.

Målet er den gode løypa: Rett lengde, rett kvalitet, mange retningsforandringer, varierte strekklengder og hvordan slump unngås er hovedpunkter som blir tatt opp.

Kurset er lagt opp for å kunne følges uten datamaskin og er tilpasset løypelegging på klubbnivå.
Trening onsdag 9. mars

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Mar 2016

Det blir ny trening onsdag 9. mars fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Rekruttene starter kl1800 med trening i gymsalen. Der blir det nok både ballspill, styrketrening og kartøvelser fram til 1930. Atle og Kjell Rune har ide og utførelse.

John tar seg av de voksne med intervalltrening ute fra kl1900 og område som kartet dekker vil nok bli berørt. Kl2000 trekker vi inn og det blir sirkeltrening fram til kl2100.
Rolig årsmøte i Gruva torsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mar 2016

Ingen kampvoteringer og interne kamper på årsmøtet i Gruva torsdag kveld med denne gjengen!

Det ble en fint avrunding av 2015-sesongen med gjennomgang av årsmelding og regnskap for et svært aktivt år for våre stifinnere. Videre er det samstemmighet om kursen framover som blir noenlunde likt som i fjor. Svært få endringer i tillitsvalgt-korpset også, så her er det bare å stå på som vi stemner.

Her er arbeidsplan for 2016:

 • 4-6 STYREMØTER
 • INNFØRING I ENKEL LØYPELEGGING PÅ OCAD 28. JANUAR
 • INNFØRING I VIDEREGÅENDE LØYPELEGGING PÅ OCAD 10. MARS
 • INNFØRING I ENKEL PUBLISERING PÅ HJEMMESIDA 7. APRIL
 • MEDLEMSMØTE 4.MARS / MEDLEMSMØTE 8. SEPTEMBER
 • ORIENTERING I ALLIDRETT 15. MARS
 • 8 TRENINGSLØP MED OG UTEN OPPLÆRING
 • OPPFØLGING AV REKRUTTENE MED TRENING, HOVEDLØPSPROSJEKTET, U-LØP OG LEIRER
 • O6`er
 • KLUBBMESTERSKAP MED GRILLING OG PREMIEUTDELING 15. JUNI
 • FINN FRAM DAGEN I SENTRUM 30. APRIL
 • TURO I VASSFJELLET OG SENTRUM
 • UKENS LØYPE: 10 LØYPER
 • BEDRIFTSLØP 23. AUGUST I SVARTÅSEN
 • DELTAGELSE I MNM I OS / DALSBYGDA 26.-28. AUGUST
 • KARUSELLØP 31. AUGUST I SKJETNEMARKA
 • OPPDATERING AV KART DER DET HAR VÆRT HOGST
 • SKOLESPRINT OG OPPFØLGING AV SKOLEPAKKEN / VERDENS O-DAG 11. MAI 2016
 • VINTERTRENING I VINTERHALVÅRET FOR REKRUTTER OG VOKSNE
 • LOMMELYKTLØP MED PREMIEUTDELING 19. OKTOBER PÅ BJØNNABAKKEN
 • JULEAVSLUTNING

Og mer er det ikke sikkert vi rekker....?
Rolig årsmøte i Gruva torsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Mar 2016

Ingen kampvoteringer og interne kamper på årsmøtet i Gruva torsdag kveld med denne gjengen!

Det ble en fint avrunding av 2015-sesongen med gjennomgang av årsmelding og regnskap for et svært aktivt år for våre stifinnere. Videre er det samstemmighet om kursen framover som blir noenlunde likt som i fjor. Svært få endringer i tillitsvalgt-korpset også, så her er det bare å stå på som vi stemner.

Her er arbeidsplan for 2016:

 • 4-6 STYREMØTER
 • INNFØRING I ENKEL LØYPELEGGING PÅ OCAD 28. JANUAR
 • INNFØRING I VIDEREGÅENDE LØYPELEGGING PÅ OCAD 10. MARS
 • INNFØRING I ENKEL PUBLISERING PÅ HJEMMESIDA 7. APRIL
 • MEDLEMSMØTE 4.MARS / MEDLEMSMØTE 8. SEPTEMBER
 • ORIENTERING I ALLIDRETT 15. MARS
 • 8 TRENINGSLØP MED OG UTEN OPPLÆRING
 • OPPFØLGING AV REKRUTTENE MED TRENING, HOVEDLØPSPROSJEKTET, U-LØP OG LEIRER
 • O6`er
 • KLUBBMESTERSKAP MED GRILLING OG PREMIEUTDELING 15. JUNI
 • FINN FRAM DAGEN I SENTRUM 30. APRIL
 • TURO I VASSFJELLET OG SENTRUM
 • UKENS LØYPE: 10 LØYPER
 • BEDRIFTSLØP 23. AUGUST I SVARTÅSEN
 • DELTAGELSE I MNM I OS / DALSBYGDA 26.-28. AUGUST
 • KARUSELLØP 31. AUGUST I SKJETNEMARKA
 • OPPDATERING AV KART DER DET HAR VÆRT HOGST
 • SKOLESPRINT OG OPPFØLGING AV SKOLEPAKKEN / VERDENS O-DAG 11. MAI 2016
 • VINTERTRENING I VINTERHALVÅRET FOR REKRUTTER OG VOKSNE
 • LOMMELYKTLØP MED PREMIEUTDELING 19. OKTOBER PÅ BJØNNABAKKEN
 • JULEAVSLUTNING

Og mer er det ikke sikkert vi rekker....?
Trening onsdag 2. mars fra Brekkåsen idrettsbarnehage

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Feb 2016

Klar - ferdig - tren! Onsdag 2. mars er det på`n igjen fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Atle og John har treninga denne kvelden for rekruttene som har nytt en to ukers ferie. Treninga starter kl1800 og det blir sikkert både ballspill og noen spennende kart-øvelser.


Kjell Rune vil lede de voksne i langkjøring ute fra kl1900 og fortsetter kl2000 inne med sirkeltrening. Bli ikke forbauset om kartet dukker opp i løpet av kvelden. Her blir det altså både for hode og kropp!
Nattløp med Hege og sirkeltrening med Ingrid onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Feb 2016

Ingrid instruerer og formaner - og så er der vår tur!

...og det etter at Hege har sendt oss ut i gater, streder, skog og mark i nattorientering.

Herlig treningskveld med damene! Se flere bilder i Bildearkivet.

Trening onsdag 24. februar

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Feb 2016

Det blir ny trening onsdag 24. februar på Bekkåsen idrettsbarnehage. Det blir helt sikkert kartøvelser i fellesskap som her under rekrutt-treninga for to uker siden.

Rekruttene tar treningsfri i vinterferien denne uka, men kommer sterkt tilbake i neste uke!


Som løypelegger i nattløpet fra kl1900 stiller vi med en medaljør fra MNM. Hege vil ordne med to løyper til nattorientering for voksne i boligfeltet fra kl1900.


Tror ikke Ingrid vil servere gløgg på treninga onsdag kveld, men fra Kl2000 vil Ingrid sørge for sirkeltrening og utøying inne.
Variert trening for ung og gammel onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Feb 2016

Rekruttene hadde, i tillegg til litt oppvarming med ball, ei kombinert økt med kart-trening og styrke- / smidighetstrening.. Stasjonene var karttegn/spurt, hinking/kompass, bjørnegange/karttegnfarger osv. Ei skikkelig svetteøkt med innlagt kart-trening! Atle, John og Kjell Rune tok seg av rekruttene.

Bilder fra treninga ser du på Facebook.

Eivind hadde lagt opp til intervall-drag i boligfeltet med løpstraseene inntegnet på kart som første økt. Inne ble det bevegelighetstrening, stryketrening med veivalgstrening og uttøying til slutt.
Trening onsdag 17. februar

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Feb 2016

Vintertrening skaper glede!

Onsdag 17. februar er det enda ei trening fra Brekkåsen idrettsbarnehage.


Atle og John har ansvaret med rekruttene fra kl1800. Vi satser på utetrening først med kart- og kompasstrening i mørket. Etterpå trekker de inn med ballspill og kartleker fram til 1930. Da er det ikke bare å gjemme seg under mattene!


Eivind har regien for de voksne fra kl1900. Da blir det intervalltrening i variert terreng i boligfeltet. Kart blir med slik at ingen tuller seg bort! Fra kl 2000 blir det sirkeltrening og bli ikke forbauset om det skulle dukke opp noen o-nøtter som skal løses!
Intenst og variert på treninga i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Feb 2016

8 voksne og 11 rekrutter i sving på Brekkåsen i kveld. Stein Ivar ledet an med langkjørig og sirkeltrening med veivalgstrening for voksne.

Kjell Rune og Mirjam hadde rekruttreninga og det var som vanlig stor stemning, stor intensitet og god konsentrasjon. Bildete viser karttegns-konkurranse og veivalgsdiskusjoner.


Hva er siste sikre og hvilket veivalg tar dere? Ikke enkelt, men en løsning ble det!


Hvordan ser ei grop ut - og en stein? Svaret finnes et sted på veggen!
Trening onsdag 10. februar

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Feb 2016

Klart for trening fra Brekkåsen idrettsbarnehage onsdag 10. februar!

Rekruttene starter kl1800 med utetrening og fortsetter inne med ballspill og kartleker til om lag 1930. Atle og Kjell Rune har ansvaret for kvelden.

De voksen skal ut på langtur fra kl1900 og fortsetter inne fra kl2000 med sirkeltreninga. Stein Ivar er kveldens leder.
Frist for bestilling av drakter i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Jan 2016

Sommertreningsdrakten Trimtex Element til venstre.

Minner om frist for bestilling av Trimtex sommertreningsdrakt og løpsdrakter i kveld søndag. Viser til tidligere utsendt e-post den 21. januar 2016 med bestillings-skjema med utvalg og priser.
Trening onsdag 3. februar

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Jan 2016

Martin skal vel neppe dele ut premier onsdag kveld, men deler heller ut kondisjon, karttrening og styrke på onsdagstreninga.

Vanlig onsdagstrening fra Brekkåsen idrettsbarnehage! Lykt, refleks og pigg er tingen!

Atle og John har opplegget for rekruttene fra kl1800. Det blir ei kort økt ute og fortsetter med ballspill og kartlek inne fram til 1930 ( i hvert fall!)

Løypelegger Martin har følgende budskap:

Hei,

To løyper laget til onsdagens treningsløp. Kort løype 2,6 km og lang løype 3,8 km. Ca halvparten av løypene går i boligfeltet og resten ute i marka. Postene i marka ligger stort sett i tilknytning til stier. Det er kommet ca 20 cm nysnø i dag og kanskje det kommer mer løpsdagen. Det er intet hinder for gode o-løpere! Start fra Brekkåsen Barnehage kl 19.00. Husk hodelykt og piggsko/brodder. Alle velkommmen.

O-hilsen Martin

PS: Kneløftøvelser blir det ikke under sirkeltreninga i morra. De tas ute i marka i stedet :-)

Inne blir det sirkeltrening fra kl2000 også det med Martin.
Variert trening for store og små onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jan 2016

Ivrige rekrutter fikk prøve litt sirkeltrening under treninga onsdag 27. januar under ledelse av Kjell Rune. Først på kvelden var det en kort ute-økt på glatta og fortsatte inne med ballspill. Etter sirkeltreninga ble det litt kartlek med Atle. 9 rekrutter møtte denne kvelden! Se flere bilder på Bildegalleri.

Ole ledet de voksne i en krevende bakkeintervall-økt. Inne forsatte vi med sirkeltrening og avsluttet med mange virkningsfulle uttøyingsøvelser.
OCAD-kurs i Gruva torsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jan 2016

Vitebegjærlige medlemmer under innføringskurset for løypelegging på data torsdag kveld. Hege, John, Martin, Trine og Eivind hadde nesten ikke tid til pause og glemte nærmest å avslutte for kvelden.

Neste gang den, 10. mars, blir det mest løypelegging med OCAD som verktøy.
Løypelegging på data (OCAD)

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jan 2016

Det blir ei innføring i løypelegging på data med programmet OCAD for begynnere torsdag 28. januar mellom 1900 og 2100 i klubbhuset i Gruva 1. etasje. Kurset kan også egne seg som en repetisjon for løypeleggere som har brukt det tidligere. Det blir lagt opp til undervisning og egentrening.

Deltagerne har størst utbytte om hver har sin pc med installert programvare. Ta kontakt med Eivind om det før kurskvelden.
Trening onsdag 27. januar

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jan 2016

Utslått? Tja, men bare midlertidig i Elefantball. Disse og flere med stiller til o-trening onsdag 27 januar fra Brekkåsen idrettsbarnhage. Kom du også!

Rekruttene starter med trening ute kl1800 med kart- og kompasstrening og trekker inn til ballspill og kartlek etterpå og holder på til 1930 (minst!). Atle og Kjell Rune har opplegget.

De voksne starter med intervall-trening ute kl1900. Kl2000 er det sirkeltrening inne. Ole har opplegget for kvelden.
Advarsel - merkelig lys og skapninger observert på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jan 2016

I løpet av kvelden er det kommet inn flere rapporter om at det er observert merkelige skapninger på Brekkåsen. Flere som har vært på ski i Skjetnemarka har rapportert om at de har møtt flere på turen til eller fra Skjetnemarka. Hva de har møtt kan de ikke si men det kan virke som noe med flere lysende øyne som virret fra side til side på veien. Hva var det egentlig?

O-avdelingens utskremte kan komme med "breaking news" om hva det som er observert i kveld. Det kan virke som om skapningene på grunn av været hadde funnet ly på Brekkåsen Idrettsbarnehage. Vi har på en uforklarelig måte klart å ta bilde av skapningene. Som dere ser av bildet nedenfor så kan kan vi alle være enige om at det virker merkelig.


Her har dere forklaringen......

Når det er sagt så må vi gi honnør til Hege som stod for kveldens trenging.
Test av innlegg på Facebook

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jan 2016

Test av publisering på Facebook


Hei Hege :-)

Trening onsdag 20. januar

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Jan 2016

Det blir nok flere utfordringer for alle på trening onsdag 20. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Rekruttene møter kl1800 til ei økt ute og trekker så inn for ballspill og kartøvelser. Atle og John har opplegget denne kvelden.

De voksne starter kl1900 med langtur og fra kl2000 blir det sirkeltrening inne. Hege har ansvaret denne gangen.
Trening i kveld i tekst og bilder.

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Jan 2016

Først var det kompasstrening ute og inne ble det full rulle med musikk, elefantball og o-teknisk trening for rekruttene . Se bilder på Bildegalleriet.

Voksne fikk seg en runde med poster i Gimsefeltet, ned til Trøndertun / Tambartun før det gikk oppover til Nordgardsmyra i stupmørket. Poster ble funnet og elg observert. Etterpå var det sirkeltrening inne. Bare blide stifinnere!
Trening onsdag 13. januar

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jan 2016


Slik ser nærkartet rundt Brekkåsen skole og barnehage ut og det blir nå brukt til trening for rekrutter. Onsdag 13. januar er det på ny vintertrening fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Forsatt er det lurt med pigg under skoene.

Kl1800 er det ute-trening for rekrutter og fortsetter inne i gymsalen fram til 1930. det er Atle og Kjell Rune har opplegget.

Voksentrening denne gang er o-løp fra kl1900. Det blir en blanding av gateløp og terreng. Løypelengder er 3,8km og 2,8km. Fra kl2000 blir det sirkeltrening inne. Eivind har ansvaret.
Trening onsdag 6. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jan 2016

Så glad blir vi når vintertreninga starter i et nytt år!


Første trening i 2016 er onsdag 6. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Opplegget ute tilpasses vær og føre. Godt med klær, gode sko, refleks og hodelykt er tingen.

Rekruttene starter med ei kort økt ute kl1800 og fortsetter inne til 1930. Atle og John har opplegget.

De voksne starter kl1900 med intervall fram til kl2000 da det blir sirkeltrening inne i en time. Stein Ivar leder treninga.
Velkommen til orienteringsåret 2016!

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jan 2016


2016 blir virkelig spennende! Vi er mange ung og gammel som står klar etter hvert til å fylle o-løypene med stifinnere til sommeren.

Før det går vintertreninga sin vante gang, mens ungdommene som er i rette alderen får bli med på Hovedløpsprosjektet i forbundsregi i tillegg.

Vi skal bl.a. arrangere Ungdomsløp 18. mai ved Tambartun, KM bedrift i Svartåsen 23. august og karusell-løp 31. august i Momarka. Ellers blir det som vanlig Turo, Ukens løype og interne løp som O6`er. Og så må alle sette av siste helga i august for da blir det overnattingstur til Midt-Norsk mesterskap i Os / Dalsbygda.

Til slutt er det moro å minne om at o-avdelinga er 70 år dette året. Vi vil komme med små drypp utover året med historiske innslag og så har planer om ei litt større markering til høsten nærmere stiftelsedatoen som er 1. desember.

Før jul ble det publisert noen bilder av våre nye materialforvaltere. Her kommer en liten reprise for å vis hvordan det ble etter at alt er på plass - veldig bra!

Les hva av o-materialer som er hvor under Dokumenter / Åpne dokumenter / materiell på hjemmesida.


Ole i o-garasjen med o-hengeren og tyngre arrangementutstyr. Tenk en garasje med bare o-utstyr!


Martin i o-kjelleren (som rommer litt mer enn bare o-utstyr) med lettere arrangementutstyr. Godt merket i oversiktlige reoler!


Eivind på det nye o-loftet (som rommer noe mer enn o-utstyret) med historisk materiell som protokoller og synfaringsutstyr. Alt sammen ble det plass til i den lille hylla.