Enda en kveld med godt oppmøte på o-trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Apr 2024


Familien Vikan Blokkum beretter om hvordan nybegynnerløypa var til Hege.


Vi skriver 17.april. De fleste årene betyr det at de skyggefulle skråningene nord for Nordgardsmyra er fulle av både snø og is. Så ikke i 2024. Det er snøfritt, vårlig og lettløpt for spreke orienteringsløpere. Kveldens trening hadde utgangspunkt fra Tambartun barnehage, og Frank Egil hadde lagt fire løyper:

Sondre Fossli og Ingveig Opedal Fossli forserte nybegynnerløypa (1,4 km) rundt Trøndertun og Tambartun i fin fart.

Solveig Arntzen Mellingsæter, Ingeborg Kvålsvoll, Magda O. Fossli, Ingrid Opedal, Erland Blokkum, Eline og Martine Vikan Blokkum fikk i tillegg med et par skogsposter i kortløypa (1,9 km)

Jan Petter Opedal, Kåre Onsøyen, Trine Sunnset, Eivind Bakk, John Lerli, Thea M. Småøien og Signe S. Leiren fikk fart i blodpumpa med en sving oppom Nordgardsmyra i den mellomlange løypa (2,6 km)

Eivind Opedal, Kjell Rune L- Halvorsrud, Johannes Lerli, Stein Ivar Foss, Audun Bakk, Aasmund Nilsen Bardal, Ellen Marie Bardal, Hege S. Melhuus og Atle Pedersen dristet seg rundt i den lange løypa (3,7km), der de i tillegg til de beferdete områdene rundt Tambartun/Nordgardsmyra også fikk kravlet rundt i litt kjerr, kratt og pysj i skråninga mot Romolshåggån.


 


Etter treninga ble det litt uformell sesongplanlegging innimellom pølsespising og kaffedrikking i bålgropa til Tambartun barnehage. Ja, og alle løyper ble naturligvis diskutert grundig.

Fin o-kveld i  og utenom løypene for 25 møtende deltakere!

Flere bilder fra o-kvelden på bildealbumet https://www.melhusorientering.no/gallery/album?uid=1100376237&aid=91126 eller i nyhetssaken under.

Treningsløp på Brekkåsen i kveld med masse løpere!

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Apr 2024

Hele 25 ivrige o-løpere møtte på kveldens trening. Det nærmest myldret av blid-spente løpere rundt omkring i boligfeltet på Gimse og ute på Nordgardsmyra på kveldens o-trening. Samtlige fant frem, og flere viser fantastisk innstilling til ikke å gi opp selv om postene ikke dukker sånn med engang! 

Artig er det også at flere av ungdommene vurderer å bli med på ungdomsløpene som starter opp 15.mai, og da med Freidig som første arrangør. Alt i alt en flott o-kveld med god innsats av samtlige fremmøtte!

Treningsløpene starter onsdag!!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Mar 2024


Atle er sommersesongens første løypelegger. Start fra Bjønnabakken kl 1800 og nå blir det tidtaking. Ta med brikke for de som har, ellers har vi til utlån også.

Atle byr på flere løyper tilpasset vanskegrad og løypelengde. Slik som været nå har vært, regner vi med nærmest snø- og isfrie løpstraseer. Kan hende vi kan få en nærmere rapport om dette nærmere løpsdagen.


Da må klær og sko tilpasset skogen til pers igjen! Vi er straks i gang.

Mer infor finner du her.
Fellesturer sesongen 2024

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mar 2024
Noen glimt fra tidligere turer  - legg merke til at avdelinga ikke bare har egne stafettlag, men også egne kokkelag.


Det nærmer seg sesongstart for o-sesongen 2024 - og det høres jo bare helt fantastisk ut!


I den forbindelse dukker det opp flere muligheter for nye sosiale fellesturer, og med utgangspunkt i siste medlemsmøte kan følgende turer være aktuelle:


21.-23.juni: O-festivalen (sprint Lillehammer fredag og skogsorientering lørdag og søndag på Sjusjøen) 

Overnatting må bookes ganske snart!


5.-7.juli: Sommerløpene i Nordøsterdalen (Fredag: Knappåsen, Vingelen IL, Mellomdistanse, - Lørdag: Østgardsåsan, IL Nansen, Mellomdistanse, - Søndag: Osåsan, Os IL, Langdistanse fellesstart (Dølaspretten) 

Overnatting mulig i “faste huset vårt” på Hånesvollen.


23.-25.august: Midt norsk mesterskap i Molde (sprint fredag i Molde by, og skogsorientering fra eventyrlige Skaret lørdag og søndag) 

Overnatting “holdt av” for 10-12 pers på Eventyrlige Skaret.


Meld fra til Hege i løpet av mars, om noe av dette høres fristende ut, og da altså spesielt O-festivalen som kommer aller først. 

Dette er ikke forpliktende, kun som en forhåndssjekk av mulig interesse. Det er derfor viktig at interesse meldes inn, for å kunne planlegge turene!

Mobil: 477 51 101 eller  Mail: hege@melhusorientering.no 
Siste vintertreningskveld med o-løp og førpåskegodt

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mar 2024


Martin var løypelegger for siste o-løp i denne vintersesongen onsdag kveld. Han brukte poster fra all-idrettsopplegget fra tidligere samme kvelden til den korteste løypa. Mellomløypa og langløypa gikk derimot i neste ubrukt terreng sør for Hølondvegen. Traseene gikk blant annet opp Merradalen til like i nærheten av Tranmælsvegen. Så bars det ned forbi Gimslian og ned til dyrkamarka i Baggøya. Fortsatte så nordover langs elva, under Melhusbrua og opp den bratte kneika sør for hallene. Innspurt til mål over parkeringsplassen til videregående.

Ungdommene tok Råtassløypa som oppvarming og gjennomførte så mellomløypa på imponerende vis! De er virkelig blitt drevne dette året og det lover godt til sommeren. I går kveld møtte det opp fem ungdommer.

De som løp langløypa, gjorde det nærmest synkront! Bare med noen små sekunders margin rundt 30 minutter, ble alle plassert nærmest på linje. Det var ei tøff løype som gikk i lite brukte traseer som Martin hadde komponert.Begge bildene denne gangen er fra fellesarealet framfor kiosken mellom Melhushallene. Helt perfekt lagsområdet for oss!

Martin og Hege hadde ordnet med kaffe, saft, klementin og smågodt både i og utenom påskeegget. I tillegg hadde Martin med seg eplekake laget av 2023-sesongens siste epler fra Medalhus - kokk var muligens Ingjerd. 


Dette ble en lang og minnerik o-kveld ved Gimseskolene. Deltagere besto av ivrige o-rekrutter, flinke instruktører, kjappe ungdommer og seige og raske veteraner. Full innsats av alle.

De er vintertreninga avrundet og vi ser fram til barmarksesongen. Den starter like over påske med interne treningsløp som fort går over i sprintløp og Finn Fram Dager. Og ikke lenge etter det igjen starter OG-karusellen. Påska kan ikke gå fort nok!!


Men før det: Husk å ta Ski-orienteringspostene på Kregneskjølen!! De kan nå enkles nås med å ta på brodder eller piggsko og går innover Kjølen. Kommer det et lite dryss med nysnø, er det bare å kaste seg i skiskoene tidlig på morgenen når nattspeiken ennå er der. Postene står ute til og med første helga etter påske, minst. Kommer det ettervinter kan vi drøye det lenger - følg med!  Opplegget leses her.