Finn Fram Dagen 3 og treningsløp fra Nordgardsmyra

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2024


Tredje samling for all-idrett / Finn Fram Dagene, sammen med treningsløp går på Nordgardsmyra kl 1800. Parkering ved Saga på Brekkåsen og det er merket 200 meter sørover etter sti til samlingsplass. Kjørerute her.

Løypene er lagt av Kjell Rune og Eivind og går på og ikke langt utenom myra. Trygt og fint.

Opplegget for de yngste ligner på det vi hadde på Brekkåsen skole for to uker siden med to korte runder og ei litt lenger løype. Vi vil stille med hjelpere for instruksjon etter behov. Etter at postene er funnet og alle klokket inn, blir det premieutdeling for deltagelse i disse tre onsdagskveldene. 

Treningsløpet går også i samme området og ikke langt utenom Nordgardsmyra. Mange poster og mange retningsforandringer blir det - derav løypenavnene Bråsnu kort på 2,3km og Bråsnu lang på 3,4km.

Ta gjerne med drikke og noe spise på, slik at vi kan nyte sommerkvelden sammen.
Toppforhold under kveldens skitur til Elgsethytta

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Feb 2024


Alle mann alle ved bordet vårt på Elgsethytta. Trond, Martin M, Stein Ivar, Johannes, Eivind, Trine, Hege og Martin.


Vi hadde forskjellig tilnærming til kveldens trening. Noen gikk runde på runde i lysløypa på Henriksåsen før de spurtet mot hytta, noen samlet Skijegerposter til og fra, noen gikk stille og fredelig til kveldens mål (nå var det ikke så ufredelig med resten av følge heller, da) og noen hastet innover litt bak hovedfeltet.

Sluttresultatet ble det samme: Ni løpere godt samlet rundt bordet, klare til å bespises.Mange i følget valgte kveldens buffé med kjøttkake, rømmegrøt og dessert. Det ble solid nok, men alle var i stand til å bevege seg etterpå.


Flere tema ble berørt under det vel times lange bordhaldet. føret, været, Ski-jegerposter, trening, Femundløpet og mye mer.Selv godt selskap varer ikke evig, så her er gjengen klar for avmarsj ........og snart ligger hytta for seg selv noen timer.
Hjemturen bød på godt skiføre (takk til gutta i smøretraileren for godt preppa ski!), måneskinn fra en beskjeden måneskalk og skapelig vintertemperatur.

Vel framme slokker John lyset for denne gang. Turen var vellykket på alle vis og vi gleder oss allerede til neste år.


Klart for skitur til Elgsethytta onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Feb 2024


Som flere år før, skal vi ha skitur til Elgsethytte som alternativ vintertrening onsdag 14. februar. Gnistrende vintervær er bestilt!

Bord er også bestilt for minst 12 personer fra kl 1830. Servering stenger kl 1930 og hytta stenger kl 2000.  Da må vi dra senest kl 1800 fra Henriksåsen. Kjørerute fra Byåsen butikksenter her. 

Her er det fritt for om noen vil trene litt i lysløypa før avgang eller møte opp i god tid å gå i forveien innover. Turen tar anslagsvis mellom knapp halvtime for de sprekeste og opp til en liten time for de nesten like spreke. Ingen fellesstart - fri fart etter eget ønske!

Vel framme er det bare å bestille mat etter velbehag og her er hva Elgsethytta sier om menyen:Vel møtt til en annerledes treningskveld med stor sosial faktor. 
Mange på trening i kveld, både i sentrum og inne.

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Feb 2024


Det ble en heidundrende treningskveld dette! Til sammen 17 løpere deltok på treninga i kveld - og det var full innsats, altså! 

Men vi må ta det i rekkefølge:Hege hadde lagt fire løyper med poster i sentrum med utgangspunkt mellom rådhuset og Melhuset. De kunne tas i valgfri rekkefølge og så mange som ønskelig. Det var også frivillig med tidtaking. Flere benyttet seg av fellesstarten som gikk litt over kl 1900 og det gjorde susen for det ekstra lille av topp-innsatsen.

Bildet under viser den lengste av de fire løypene. Det var poster fordelt mellom bebyggelsen nord for Kroa, ved rekkehusa i Lenalia og helt til Hølondvegen i sør. En frisk og herlig løpetur i klart, vindstille vintervær!

Her kommer en liten bildeserie fra o-løpet:
Etter innkomst i sentrum forflyttet o-gjengen seg til gymsalen på Høyeggen. Her ventet ei variert treningsøkt med o-teknisk trening kombinert med styrketrening. Servitør var Frode Haugskott.

Vi ble plassert på linje på hver vår matte og skulle gjøre 8 øvelser i serie. 40 sekunder innsats på hver av øvelsene med 20 sekunder pause. Etter en litt lenger pause etter de åtte, var det enda en runde - hipp hipp!  Solide varer dette. 

Det ble ikke bare hvile mellom øvelsene, kan du tro! Frode hadde dandert poster utover et kart som hver av oss fikk - 30 poster for voksne og 15 for de yngre. Og hva var poenget med postene. Jo I pausene mellom styrkeøvelsene skulle vi pugge postdetaljene hvor ringene var plassert. Og altså bare i pausene!, for kartet måtte snus når øvelsen skulle utføres. Ikke noe hvilehjem dette, kan man si - selv ikke for de små grå!

Før vi røper sluttpoenget med postringene, må vi si litt om øvelsene. De var som følger:

1. Brannlenke (som vist på bildet øverst)

2. Freestyleplanke (stående planke med fotspark oppover)

3. Single leg deadlift (stående på en for og bøye seg ned til gulvet og opp i stående)

4. Krig på rumpa (sittende på rumpa og sparke den ved siden av seg i føttene) 

5. Plankekrig (lav eller høy planke og bruke ei hånd til å forstyrre den ved siden av seg)

6. Pingvinen (ryggliggende og strekke seg med hånden mot ankelen, vekselvis høyre og venstre)

7. Burpees (fra stående til hurtig liggende og opp igjen, gjerne med spensthopp. Flere ganger)

8. Klatreren (en slags høy planke og med løping eller høye kneløft)Når styrkeøkta var ferdig ble kartene med postringene samlet inn, men som en trøst fikk vi et blankt kart og en blyant i bytte: Tegn inn så mange ringer du husker på rett plass! Da landet vi ganske fort, for det var det med karthusk, da!!  

Skikkelig fin o-teknisk trening. Hele økta ble avsluttet med kurvball.

I det hele en variert og flott treningskveld. Ikke bare var det mange oppmøtte, men det var også gledelig stor aldersspredning. Lovende!

Takk til Hege og Frode for regien med løyper, varm saft, styrketrening og karthusk.

Neste onsdag har vi planer om å gjennomføre den årlige skituren fra Henriksåsen til Elgsethytta med felles bespisning ved langbord! Værvarslet er i hvert fall lovende og det er fint skiføre innover. Følg med i spenning!
Gateo-løp i sentrum og styrketrening med karthusk

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Feb 2024


Hege varter opp med o-løp i sentrum på nye fine sprintkartet vårt onsdag 7. februar kl 1900. Korte løyper, så tar man så mange man rekker. Mulighet for fellesstart kl 19.05 - det deles ut ulik rekkefølge på løypene. Start og mål på nordlige parkering Melhuset (se kartet). Møt opp til en sosial treningskveld! 

Inne har jeg alliert meg med Frode H som har noen karthuskoppgaver på lur…i tillegg til styrke selvfølgelig! Oppmøte i gymsalen på Høyeggen skole kl 2000!