Leik slo oss ned i støvlene i kveld i karusellen

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jun 2019


Da kom vi ned på beina igjen!

Etter en fantastisk vår med kjempetilslutning i trening og løp, fikk vi en nesestyver på Hølonda i kveld. Rollene var byttet om med at Leik hadde klart flest løpere og at vi fikk noen løpere som ikke klarte å fullføre løypa. Det gjorde at vi fikk bare 11 løpere som tellende mot Leik sine 30 løpere. Løypene til Tone Almås var skikkelig krevende i den tette granskogen øst for Gåslandsvatnet.

Noen gode resultater hadde vi i kveld også: Audun klarte en 3. plass i Blå løype etter to spreke Leik-løpere i Ola Keiserås og Oskar Andren. Atle var enda en gang raskest i Rød løype og Martin kom på 3. plass i Gul løype etter Esten Bakken, Gaula og Ola Neraune, Børsa-Orkanger. Ellers var det mye Leik i de andre løypene.

Det er all mulig grunn til å nevne Ingrid, Hanne og Ingrid sine løp i Gul løype på en flott tid! Kristoffer hadde nok ikke helklaff, men Rød løype var virkelig vanskelig og resultatlista viser at det var flere som ikke gikk rett på postene. 

Det svinger mye i karusellen fra tid til annet og det fikk vi se i kveld. Det var svært mye som foregikk av andre ting enn orientering i kveld som nok var mye av forklaring på et noe svakt oppmøte. Slik som lista er nå har Leik tatt oss igjen og ligger bare 20 poeng bak - stor spenning i karusellen igjen!  

Vel vel. Om 14 dager er det et nytt karusell-løp og da har vi fullt lag!

Resultater finner dere på Brikkesys. 

Til uka skal vi kose oss med klubbmesterskap på Øyberga!

Under kan du lese hva som er sendt til avisene om karuselløpet:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leik med brakseier på hjemmebane ved Gåslandsvatnet

Tok nesten igjen Melhus som gir ny spenning i Orkla Gaula-karusellen

Leik var vertskap for 2. løp i årets OG-karusell i orientering. Samlingsplass var lagt ved nordenden av Gåslandsvatnet, midt i hjertet på Hølonda. Det var ganske stort forfall i alle lag, for det er mye som forgår med avslutninger nå like før skoleslutt. Det resulterte i bare 64 løpere og et noe overraskende resultater spesielt i lagkampen.

Tone Almås var løypelegger og bød på ganske krevende løyper i det noe uoversiktlige terrenget øst for vatnet  i retning Almåsåsen. Det ble mange som slet en del med det o-tekniske denne gangen og vi fikk stor spredning i tider i løypene.

 

Få nybegynnere

Melhus har dominert i nybegynnerklassen i siste åra og ikke minst det første løpe i Klæbu, men denne gange var det ingen som kom. Leik stilte med 4 løpere og Gaula en løper. Vi får tro at det er kollisjon med andre aktiviteter rundt i bygdene som er årsaken til den lave deltagelsen i nybegynnerklassen.

Også i Gul løype på 2 km var det som vanlig en god miks av ung og gammen. Esten Bakken, Gaula hadde klart beste tid, så Gaula har her en lovende løper. Så fulgte Ola Neraune, Børsa-Orkanger og Martin Melhuus fra Melhus.

 

Leikdominans i mellomløypene

I Hvit løype som også er 2km, men litt vanskeligere var det Leikløpere på de fem første plassene. Best var May Iren Almås tett fulgt av Asbjørn Bjerkenås og Anne Kari Stubbsjøen, alle med gode km-tider.

Grønn løype på 3 km ble det seier til Svein Unsgård, Leik slik som det ble i Klæbu i første løp. Denne gangen fikk han følge av lagkameratene Line Sølberg og Svein Olav Åmot.

 

Favorittseier og en liten overraskelse

Atle Pedersen fra Melhus er i godt slaget for tida og tok sin andre seier for året i Rød løype. Han hadde god margin til Jan Hage, Leik som igjen var godt framfor Anders Solstad Børsa-Orkanger.

I Blå løype snek overraskende Ola Keiserås seg framom Oskar Andren denne gangen med ett par minutter. Leikløperne var godt framfor Audun Bakk, Melhus som tok tredjeplassen.

 

Brakseier og ny spenning

Med et nokså dårlig  oppmøte av Melhusløpere utnyttet Leik sjansen godt på hjemmebane. De fikk et poengoverskudd nesten like mye som Melhus fikk i Klæbu og disse to laga er så godt som likt igjen. Melhus fikk såpass lite poeng at Børsa-Orkanger var knappe 10 poeng bak. Spenning i karusellen er flott og o-løperne ser allerede fram til løp nummer tre som går siste onsdag i juni på Orkanger.