Tre dager i Tyrol for Kristoffer og John

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jun 2019


Vi har gledet oss til Tyrol Orienteering Festival helt siden Melhus Skolekorps bestilte tur til Gardasjøen i fjor høst. Da de tre andre i familien landet i Italia var Kristoffer og jeg allerede kjørt i land med bil og campingvogn i Kiel, med kurs for Østerrike. 


Da vi kom til alpelandsbyen Steinach torsdag 27. juni var det 37 grader. Vi var klare for sprintløp! En flott måte å bli kjent i byen hvor vi skulle bo i tre netter. Vi løp broer over grått brevatn, smale gater, og en av postene var lagt til et minnested for Jomfru Maria. Om kvelden var det ompa-musikk på torget, og temperaturen var ikke langt under 30 grader da det ble mørkt. Da tålte vi å få melding heimefra om 11 grader og regn!

To beitende ungdyr på tur ut fra posen i bakgrunnen.

                                  Et luftig veivalg.


De to neste dagene var det skogsløp opp i vakre sidedaler. Langdistanse fra pilegrimsstedet Maria Waldrast og mellomdistanse fra Schmirn. Begge brakte oss opp i høyder på mellom 1.600 og 1.700 meter over havet. Her gav skogen litt skygge, men mange steder var terrenget åpent. Det var lett å løpe, både på stier og under svær skog. Myrer var stort sett fraværende. Kubjellene klang rundt oss, og det luktet godt av furuskog og blomstereng. I alle retninger hadde vi fjella, og mine forventninger om en plass nede på resultatlista gjorde at det var mulig å nyte naturen også.
Vi var fem personer fra Norge på løpet, og minst et dusin nasjoner var representert. Et typisk ferieløp.
Jeg har aldri løpt på kart med så tette høydekurver. Men løypeleggeren hadde vært grei mot oss. Vi kunne ofte løpe på kurvene og fikk god trening på skråli. Siste dagen ble det mer klatring.Eksempler på løyper som John løp.


Jeg løp forbi to karer som drev tømmerhogst i bratta. De slepte stokkene med handmakt ned bakkene. Noe av det mest interessante med oppholdet i Tyrol var å se det aktive landbruket. Vi kom midt i slåtten og høykjøringa, og det er bare imponerende å se hvor bratt de slår. Ofte med tohjulstraktor. Og folk bruker fortsatt rive, og ruller høyet nedover bakkene. I byen vi bor kjører alpetraktorer med høylass, og etterlater den beste duft av soltørka høy.


Vi er privilegerte som fikk oppleve Tyrol med løpesko og Melhus-drakt. Nå kjører vi snart over Brennerpasset til Gardasjøen, med godfølelse i kroppen.

John