Stafett er artig og spennende

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2019

Melhus stilte med 2 stafettlag. På mixlaget løp Kristoffer Lerli, Trine Sunnset og Hege Solhjem Melhuus. De havnet på en finfin 3. plass, kun 7 minutter bak vinnerne. På herrelaget løp Stein Ivar Foss, John Lerli og Kjell Rune Logan-Halvorsrud. Alle tre var fornøyde med sine løp og laget kom inn på 10. plass i den sterke konkurransen. De som ikke ville løpe stafett, kunne melde seg på direkteklasse og løpe individuelle løp. Kristin Lerli, Johannes Halvorsrud og Eivind Bakk gjorde dette.

Det er spesielt spennende og vente på egne løpere på vei inn til veksling i stafett. Arrangøren hadde satt opp en publikumspost under et stup rett mot samlingsplassen, noen høydekurver høyere, hvor man kunne se løperne noen minutter før de stemplet på sisteposten. Når løperne stemplet på publikumsposten kunne neste løper på laget gjøre seg klar på start. Å vite når man skal gjøre seg klar for veksling, er en usikker øvelse i orienteringsstafett. Ut fra løypelengder og antatt løpstid på lagkamerater kan man få en ca.-tid, men stafett er stafett og orientering er orientering, med mulighet for store endringer underveis. Dersom alle løperne på et lag gjør javnt gode løp på sine etapper, kan laget få en bra plassering, mens med litt bomming går sekunder og minutter fort. Det kan derfor være en ide å løpe litt sikkert i o-stafett, "safe" litt, heller enn å løpe fortere enn man klarer å følge med på kartet og risikere å gå på en kraftig bom som sender laget nedover på resultatlistene. 

Stein Ivar på vei inn til veksling på sin første etappe, bare noen meter bak wingløper Renolen. Wing ble til slutt nr. 7. 
John venter spent på å ta over stafettpinnen etter Stein Ivar og legge ut på sin etappe.Fra melhusteltet: Johannes holder visst på med noe rekruttene synes er interessant.
Det var her det foregikk lørdag og søndag. Johannes på vei inn til samlingsplass.Frokost utenfor en av hyttene der reisefølget bodde på GarbergJohannes klar for start i B-direkte. Han kom gjennom løypa uten feil og var godt fornøyd etterpå.
Kristoffer har nettopp sendt ut Trine på mixlaget.De voksne deltakerne på klubbturen til Midtnorsk mesterskap: Kristin, Trine, Stein Ivar, Kjell Rune, Eivind og Hege.  Fotograf: John Lerli.

Her kan man se innspurten til 

 - John og Trine

- Hege

- Kjell Rune

Resultater kan leses i Eventor

Du kan lese mer i Trønderbladet.