Velkommen til magiske Vassfjellet

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Sep 2019


Onsdag 2. oktober blir det treningsløp i nattorientering fra Prestbakkan ovenfor Rye, med mer enn skumring og lysende lykter. Hvem vet hva man kan oppleve når tåkedisen legger seg over myrene, og dem er det mange av i Vassfjellet…. Og de er ekstra blaute nå om dagen. Terrenget er trygt, med mange stier og nesten ingen hogstfelt. Nybegynnerløypa på 1,8 kilometer vil gå over Silåsmyra. De fleste myrene i naturen ligger i forsenkninger i terrenget, men Silåsmyra ligger på en høgde, med fall til nesten alle kanter. Her vil også B-løypa på 3,4 kilometer passere, og den strekker seg helt nordover til Svartåsen. Dette blir kveldens lengste løype, men også her blir det mulighet til å løpe på sti eller i åpen skog. Valget er ditt. C-løypa på 2,4 kilometer går nordover, og det kan gå an å orientere seg etter kraftlinja. Eller kanskje ikke? 

Etter løpet blir det kake, saft og kaffe. Løypelegger John synes nybegynnerne fortjener litt ekstra etter å ha trasket litt på kjedelig skogsveg, og får en overraskende matstasjon undervegs.

Det er start fra klokka 19.00, og det er god plass til å sette fra seg biler på utfartsparkeringa ovenfor Rye (kjørerute her). Derfra er det en liten kilometer å gå til start, langs merket veg. Det blir merket helt fra Melhus kirke og gjennom boligfeltet på Rye. Velkommen!